Τα χρήματα που θα εισπράξουν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ από το Champions League

Τα χρήματα που θα εισπράξουν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ από το Champions League

liga-na-sampioni-11

H πρόκριση της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στα playoffs του Champions League τους εξασφαλίζει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, κοινό και για τους δύο μέχρι στιγμής. Αμφότερες οι ομάδες, όμως, δεν το παίρνουν με την πρόκρισή τους από τον 3ο προκριματικό γύρο, αλλά μόνο όταν ολοκληρωθούν και τα playoffs.
Ως εκ τούτου, αν προκριθούν στη φάση των ομίλων toy Champions League, τότε… δεν θα πάρουν ούτε ευρώ ξανά, αφού θα περιμένουν να ολοκληρωθεί κι αυτή η φάση για να συλλέξουν 15.250.000 ευρώ μόνο και μόνο από την παρουσία τους εκεί. Από εκεί και πέρα περιμένουν να συγκεντρώσουν βαθμούς για να εισπράξουν περισσότερα (2.700.000 η νίκη, 900.000 η ισοπαλία) και φυσικά υπάρχει το ελληνικό market pool (θα εξαρτηθεί αν προκριθούν και οι δύο ή μία, οπότε θα το εισπράξει ολόκληρο).
Αν αποκλειστούν στα playoffs, τότε θα εισπράξουν 5.000.000 ευρώ που προβλέπονται από την UEFA και ακολούθως θα διασφαλίσουν τα 2.920.000 ευρώ για την παρουσία τους στη φάση των ομίλων του Europa League, ό,τι θα προκύψει από τη συγκομιδή βαθμών (570.000 η νίκη, 190.000 η ισοπαλία), συν το ελληνικό market pool που τους αντιστοιχεί (ανάλογα με τον αριθμό των ελληνικών ομάδων που θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση, πιθανότατα θα συμμετέχει και ο Ολυμπιακός).


Πηγή: Sport24

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας