Γιατί οι δυστυχισμένοι άνθρωποι θέλουν να προσβάλλουν τους άλλους;

Γιατί οι δυστυχισμένοι άνθρωποι θέλουν να προσβάλλουν τους άλλους;

depresia

Όταν κάποιος σας λέει ότι είστε χαζοί, δεν εκφράζει τη γνώμη του, αλλά διαπράττει ψυχολογική επίθεση. Γιατί άλλο πράγμα είναι όταν διαφωνεί ο άλλος μαζί σας και άλλον πράγμα όταν σας προσβάλλει.
Διαφωνία σημαίνει να γνωρίζεις πώς να εκφράσεις τη γνώμη σου με συνετό τρόπο, χωρίς να υποτιμάς τον άλλον, αλλά βοηθώντας τον να μάθει μια άλλη άποψη. Τονίζοντας τα ελαττώματα του άλλου δεν βελτιώνει την κατάστασή του. Παρόλα αυτά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να προσβάλουν τους γύρω τους και αυτοί είναι οι δυστυχισμένοι άνθρωποι. Ας σκεφτούμε όμως γιατί όσοι νιώθουν δυστυχισμένοι, αισθάνονται την ανάγκη να επιτεθούν στους άλλους και να τους υπογραμμίζουν συνέχει τα λάθη τους;
Και ας σκεφτούμε επίσης γιατί νιώθουμε πιο όμορφα κοντά σε πραγματικά χαρούμενους ανθρώπους; Επειδή οι πραγματικά ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν έχουν την ανάγκη να επικρίνουν τους γύρω τους, αλλά είναι πάντα έτοιμοι να διδάξουν τον τρόπο για να γίνουν και οι υπόλοιποι ευτυχισμένοι. Όσο νιώθουν ικανοποιημένοι δεν διαφωνούν με μοναδικό σκοπό να προσβάλουν τους άλλους και πάνω από όλα δεν επιβάλλουν τη γνώμη τους και δεν χειραγωγούν.
Αντ αυτού όσοι θέλουν να μεταφέρουν μια ψεύτικη εικόνα της ευτυχίας τους δεν μπορούν να κρύψουν εντελώς την απογοήτευσή τους, με αποτέλεσμα να επικρίνουν συνέχεια τους συνανθρώπους τους. Τους δυστυχισμένους ανθρώπους τους αναγνωρίζεις αμέσως: είναι εκείνοι που μιλούν συνέχεια για τους άλλους.
Είναι δυνατόν να βελτιωθεί;
Για να μπορέσει κάποιος να νιώσει πραγματικά ευτυχισμένος είναι απαραίτητο να αντιμετωπίζει καθημερινά τα ελαττώματά του. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρει να ξεφύγει από το σκοτάδι. Η επισήμανση των ελαττωμάτων των άλλων μπορεί να κάνει πολλούς να πιστεύουν πως μπορούν να τους βοηθήσουν, όμως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, γιατί δεν το κάνουν για να το καλό των άλλων, αλλά για να αντιμετωπίσουν της δικές τους απογοητεύσεις.
Πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν να πιστεύουν πως οι άλλοι είναι χειρότεροι από εκείνους. Όλοι τυγχάνουν να νιώθουν δυσαρεστημένοι, αλλά οι δυστυχισμένοι πιστεύουν ότι η ταπεινωτική κριτική και η προσβολή προσφέρουν αναζωογόνηση στην ψυχή τους.
Αντιθέτως όσοι είναι πραγματικά ευτυχισμένοι δεν απολαμβάνουν το λάθος του άλλου, αλλά προσπαθούν να του δείξουν πιο είναι το σωστό. Ο ευτυχισμένος άνθρωπος δεν έχει χρόνο να επικρίνει τους γύρω του.
Πηγή: jenny.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας