Το πρώτο TEDxDUTH είναι γεγονός!

Το πρώτο TEDxDUTH είναι γεγονός!

TEDxDUTH

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης καλωσορίζει τον παγκόσμιο θεσμό του TEDx για πρώτη χρονιά με στόχο την προώθηση καινοτόμων ιδεών που αξίζει να διαδοθούν, ικανών να αποτελέσουν πρότυπα έμπνευσης. Το θέμα του πρώτου main event είναι το “ATOMO” και θα πραγματοποιηθεί στις 19 Οκτωβρίου, στην Αλεξανδρούπολη στo Grecotel Astir Egnatia υπό την αιγίδα του ΔΠΘ.
 

ΑΤΟΜΟ

atom <  ἄτομον  < ἀ στερητικό + τέμνω

Αυτό που δεν τέμνεται.

 
Γιατί το ΑΤΟΜΟ ως θέμα του πρώτου TEDxDUTΗ;
Η επιλογή βασίζεται σε γεγονότα αρκετά χρόνια πριν. Ο Δημόκριτος, ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες φιλόσοφους της αρχαίας Ελλάδας, ήταν αυτός που στην προσπάθεια κατανόησης την αρχής του κόσμου εισήγαγε την έννοια του ατόμου ως του πρωταρχικού υλικού στοιχείου. Το άτομο που δεν διαιρείται και μικρότερο του δεν υπάρχει χτίζεται πάνω του όλος ο κόσμος.
Το TEDxDUTH αποδίδοντας φόρο τιμής στον Δημόκριτο, το όνομα του οποίου δόθηκε στο Πανεπιστήμιο που απλώνεται στις πόλεις της Θράκης, επιλέγει την θεωρία του φιλόσοφου για θέμα της πρώτης χρονιάς. Το ΑΤΟΜΟ που ξεκίνησε ως ιδέα μεταφέρεται από το TEDxDUTH σε πραγματικότητα στην προσπάθεια του να δώσει μια πολύπλευρη οπτική στην έννοια αυτού.
Ομιλητές από το χώρο των επιστημών, της επιχειρηματικότητας, του αθλητισμού, των τεχνών, της προσωπικής αυτοβελτίωσης μεταξύ άλλων, θα παρουσιάσουν ο καθένας από τα βιώματά τους, την οπτική τους γύρω από το θέμα. Πέραν των ομιλιών μοναδικά performances και workshops μεταξύ των sessions θα πλαισιώνουν το θέμα προσδίδοντας μια πρωτότυπη εμπειρία.
SESSION 1/ #Split_the_Atom/ Προσπαθούμε να κατανοήσουμε από κοινωνική, αλλά και φυσικοχημική σκοπιά την πορεία του ατόμου και τι το οδήγησε στην επικείμενη εξέλιξη.
SESSION 2/ #Atom_ON/ Ανακαλύπτουμε πως η ενασχόληση με τις τέχνες, την πολιτική και την επιχειρηματικότητα συνέβαλε στην πνευματική ανάταση του ατόμου, την κοινωνική του εξέλιξη και την ευημερία του.
SESSION 3/ #Beyond_Atom/ Και τι ακολουθεί μετά το άτομο; προσεγγίζουμε την κατάσταση υπέρβασης του ατόμου. Άτομα που ξεπερνούν τα φυσικά και ψυχολογικά τους όρια, άτομα” του μέλλοντος, πλασμένα μέσα από καινοτόμες τεχνικές. Άραγε τι ορίζεται πλέον ως άτομο;
Για περισσότερες πληροφορίες και απόκτηση εισιτηρίων επισκεφτείτε το https://2019.tedxduth.com.
 
Λίγα λόγια για το TEDxDUTH
Το TEDxDUTH διοργανώνεται από φοιτητές του ΔΠΘ από την Ξάνθη, Κομοτηνή, Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη με στόχο την γεφύρωση της διαφορετικότητας και της απόστασης στην ακριτική Θράκη και της διάδοσης καινοτόμων ιδεών πέραν των ορίων μιας πόλης. Πρόκειται για φοιτητική μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα πρωτοβουλία. Την πρώτη χρονιά το TEDxDUTH φιλοξενείται στην Αλεξανδρούπολη και ευελπιστώντας να αποτελέσει θεσμό, θα εναλλάσσει κάθε χρόνο την βάση του μεταξύ των παραπάνω πόλεων της Θράκης που αναπτύσσεται το ΔΠΘ.
Λίγα λόγια για το TED
Το TED είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση με σκοπό την διάδοση νέων και καινοτόμων ιδεών. Ξεκίνησε πριν από 30 περίπου χρόνια στην Καλιφόρνια και επεκτάθηκε μέχρι σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο. ΤED = Technology -Entertainment – Design. Πλέον, η ατζέντα της εκδήλωσης περιλαμβάνει μια ευρύτερη θεματολογία.
Λίγα λόγια για το TEDx
Το TEDx είναι ένα πρόγραμμα τοπικών και ανεξάρτητα οργανωμένων εκδηλώσεων που έχει ως στόχο να φέρει κοντά ανθρώπους για να μοιραστούν μια TED-like εμπειρία. Στις εκδηλώσεις TEDx, ο συνδυασμός των βίντεο με TED Talks και των προσκεκλημένων ομιλητών δίνει γένεση σε δημιουργικές συζητήσεις και αλληλεπιδράσεις. Το πρόγραμμα TEDx βρίσκεται υπό τη γενική καθοδήγηση που παρέχεται από το TED συνέδριο και υπόκειται σε συγκεκριμένους κανονισμούς. Tο πρόγραμμα TEDx ξεκίνησε το 2009 και μέσα σε λίγους μήνες προσέλκυσε το διεθνές ενδιαφέρον με αποτέλεσμα τώρα να έχουν πραγματοποιηθεί άνω από 10.000 εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου και της Ελλάδας.
Μείνετε συντονισμένοι σε Facebook, Instagram, Linkedin, Twitter του TEDxDUTΗ για όλες τις εξελίξεις και για να γνωρίσετε τους επερχόμενους ομιλητές.
 

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας