Οι 10 χώρες με τους περισσότερους πλούσιους

Οι 10 χώρες με τους περισσότερους πλούσιους

shutterstock_147954134

Η πρόσφατα δημοσιευμένη έκθεση της Wealth-X αποκαλύπτει τις χώρες που κατοικούν τα περισσότερα άτομα με καθαρή αξία τουλάχιστον 30 εκατομμυρίων δολαρίων (UHNW).
Δέκα χώρες αντιπροσωπεύουν το 72% του παγκόσμιου πληθυσμού ανθρώπων με πολύ υψηλά εισοδήματα, σύμφωνα με την Έκθεση της Wealth-X για το 2019.
Αξίζει να σημειωθεί πως το σύνολο της περιουσίας των πλούσιων στις ΗΠΑ υπερβαίνει τον συνολικό πλούτο των πέντε προηγούμενων χωρών στη λίστα.
Οι ΗΠΑ κυριαρχούν επίσης φυσικά, όταν πρόκειται για τον συνολικό πλούτο αυτών των ατόμων. Το 2018 ανήλθε σε 9,8 τρισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με τα 3,8 τρισεκατομμύρια δολάρια της Κίνας.
Αναλυτικά η λίστα
1. ΗΠΑ
2. Κίνα
3. Ιαπωνία
4. Γερμανία
5. Καναδάς
6. Γαλλία
7. Ηνωμένο Βασίλειο
8. Χόνγκ Κονγκ
9. Ιταλία
10. Ελβετία

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.