Η Tesla έγινε η πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο

Η Tesla έγινε η πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο

tesla pio politimi autokinitoviomixania ston kosmo

Μέσα σε 10 χρόνια, η Tesla έχει εξελιχθεί από αρχάρια στην πιο πολύτιμη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως.
Η εταιρία του Elon Musk από τον Ιανουάριο είχε γίνει η πιο πολύτιμη αυτοκινητοβιομηχανία στις ΗΠΑ, ξεπερνώντας τις Ford και GM, με κεφαλαιοποίηση που έφτανε τα $81,39 δις δολάρια. Ωστόσο, κάποιες εταιρίες παρέμεναν μπροστά από την Tesla, κάτι που όμως άλλαξε.
Οι μετοχές της Tesla αυξήθηκαν στα $1.228, φθάνοντας σε νέο υψηλό ρεκόρ τις τελευταίες 52 εβδομάδες. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρίας ανέρχεται πλέον σε περίπου 224 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας τα 202,74 δις της Toyota. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Tesla να γίνει η πολυτιμότερη εταιρία παγκοσμίως.
Η Tesla έχει σίγουρα επιταχύνει την παραγωγή και παράδοση νέων οχημάτων. Το 2019 παρήγαγε 367.500 ηλεκτρικά οχήματα, δηλαδή 50% περισσότερα σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Ένα ρεκόρ που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις πωλήσεις φθηνότερου Model 3. Και για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, η Toyota παράγει ετησίως 10 εκατομμύρια οχήματα.
Η Tesla έχει καταφέρει να διαφοροποιήσει τη θέση της και να μην αντιμετωπίζεται ως μία παραδοσιακή αυτοκινητοβιομηχανία από τους επενδυτές. Αντιθέτως, η εταιρία προβάλει το τεχνολογικό της πρόσωπο πολύ περισσότερο. Η τιμή της μετοχής της Tesla φαίνεται επίσης να μην έχει επηρεασθεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας, σε σύγκριση με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.
Αν και σταμάτησε προσωρινά την παραγωγή, οι επενδυτές συνέχισαν να αγοράζουν και να ωθούν την τιμή της μετοχής υψηλότερα. Τιμή η οποία θα μπορούσε να αυξηθεί ξανά μετά την ανακοίνωση των στοιχείων παράδοσης και παραγωγής του δεύτερου τρίμηνου τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με τους αναλυτές, υπολογίζουν περίπου 72.000 πωλήσεις οχημάτων για το δεύτερο τρίμηνο, αν και όλα δείχνουν πως θα είναι.. αρκετά περισσότερα!

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας