Τα Podcasts αναπτύσσονται ραγδαία σε όλο τον κόσμο

Τα Podcasts αναπτύσσονται ραγδαία σε όλο τον κόσμο

file76zktajhmv9pa57kght-1568489401

Το Spotify δεν πλήρωσε 100 εκατομμύρια δολάρια για να μεταφέρει το podcast του Joe Rogan στην πλατφόρμα του χωρίς να έχει καλό λόγο. Δεν είναι μόνο ότι το ίδιο το σόου είναι εξαιρετικά επιτυχημένο, αλλά η συμφωνία αντιπροσωπεύει μια σειρά κινήσεων για να καθιερωθεί ως ένας από τους κορυφαίους hosters του μέσου.
Ενός μέσου που έχει πραγματικά απογειωθεί τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα έχει καταγραφεί αύξηση 200% στις ώρες παρακολούθησης podcast. η Spotify είπε: “Έχουμε δει πρώιμες ενδείξεις ότι οι επενδύσεις μας σε podcast έχουν θετικό αντίκτυπο στη μετατροπή δωρεάν σε επί πληρωμή χρήστες”.
Διευρύνοντας την εικόνα αυτής της ανόδου, τα δεδομένα του AudienceProject δείχνουν ότι το μερίδιο των ατόμων που λένε ότι ακούνε podcast σε εβδομαδιαία βάση αυξήθηκε και στις επτά αγορές στις οποίες διεξήγαγε την έρευνα για το 2020.
Το μεγαλύτερο μερίδιο ακροατών καταγράφηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η μεγαλύτερη αύξηση όμως βρέθηκε στη Φινλανδία με άλμα 31%, ενώ η Σουηδία, έδρα του Spotify, σημείωσε άνοδο 15%.
Αυτά τα στοιχεία δείχνουν τη δυναμική που έχουν τα podcasts και στην Ευρωπαϊκή αγορά, όπως σε ολόκληρο τον κόσμο.
Στο Business Review Greece έχουμε δημιουργήσει το πρώτο podcast με θέμα την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, το Business Talks, το οποίο μπορείτε να οαρακολουθήσετε σε YouTube, Spotify και Apple podcasts.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.