Πώς ο Bill Ackman μετέτρεψε $27 εκατ. σε $2.6 δισ. σε 30 ημέρες

Πώς ο Bill Ackman μετέτρεψε $27 εκατ. σε $2.6 δισ. σε 30 ημέρες

https___specials-images.forbesimg.com_imageserve_5bb3f7184bbe6f67d2e85f73_1920x0

Ο γνωστός δισεκατομμυριούχος Hedge Fund manager, Bill Ackman, ήταν από τους λίγους που είχε την διαίσθηση πως η παγκόσμια πανδημία του COVID-19 θα έκανε τις αγορές να καταρρεύσουν. Είχε μιλήσει μάλιστα για αυτό από τον περασμένο Φερβουάριο, όπου οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούσαν να διανοηθούν καν το τι επρόκειτο να ακολουθήσει.
Αυτό τον έκανε να βάλει στην τσέπη του ένα κέρδος δισεκατομμυρίων, μετατρέποντας ένα αρχικό “στοίχημα” των $27 εκατομμυρίων σε $2.6 δισεκατομμύρια! Πιο συγκεκριμένα, προστάτευσε από νωρίς το χαρτοφυλάκιό του από την ασταθή αγορά αγοράζοντας credit protection. Ένα είδος ασφάλειας  που προστατεύει επενδύσεις από απρόοπτα γεγονότα.
Ο Ackman δηλαδή στοιχιμάτισε ενάντια στις αγορές χωρίς ακριβώς να σορτάρει. Κάτι το οποίο του έχει αποφέρει μεγάλα κέρδη στο παρελθόν.
Μάλιστα η κίνηση αυτή ήταν τόσο καλή, που πολλά media την χαρακτήρισαν ως “ίσως το καλύτερο trade όλων των εποχών”.
 

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.