Τι είναι το Hedge Fund;

Υπάρχουν πολλά πρόσωπα τα οποία θέλουν να επενδύσουν ένα κεφάλαιο, αλλά να μην ξέρουν πώς ή να μην θέλουν να ασχοληθούν αρκετά. Κάπου εδώ έρχονται τα Investment funds, τα οποία μαζεύουν και διαχειρίζονται το κεφάλαιο πολλών επενδυτών και το επενδύουν εκ μέρους τους σε μετοχές ή ομόλογα για παράδειγμα. Φυσικά τα ίδια τα funds θα κρατήσουν προμήθεια, αλλά στους επενδυτές θα δωθεί το κέρδος τους, αν φυσικά ήταν επιτυχείς οι επενδύσεις.

Τα Hedge funds λοιπόν είναι ένα είδος Investment fund. Βάσει νόμου είναι προσβάσιμα μόνο σε πιστοποιημένους επενδυτές (για να γίνει κάποιος στις ΗΠΑ υπάρχει η προϋπόθεση το ετήσιο εισόδημά του να ξεπερνάει τα $200,000) και επενδύουν σε derivatives. Δηλαδή μετοχές, ομόλογα, ισοτιμίες, ακίνητα, επιτόκια, πετρέλαιο κτλ.

Συνήθως ένα hedge fund ιδρύεται ως ιδιωτική εταιρεία και απαιτεί μια υψηλή αρχική επένδυση από τους επενδυτές του, που ουσιαστικά είναι οι πελάτες του. Αξίζει να σημειωθεί πως το fund κρατάει το κεφάλαιό τους τουλάχιστον για 1 χρόνο, γνωστό και ως lock-up period. Ανάληψη μπορεί να γίνει κάθε τετράμηνο ή δυο φορές τον χρόνο.

Βέβαια, τα funds αυτά είναι και πιο ακριβά από  άλλες συμβατικές μεθόδους επένδυσης καθώς χρεώνουν προμήθεια γνωστή και ως Two-and-Twenty. Δηλαδή χρεώνουν 2% για διαχείριση κεφαλαίου και 20% από τα κέρδη.

Αν θέλετε να μάθετε για άλλα είδη funds, όπως για παράδειγμα για τα Venture Capital Funds, μπορείτε να κάνετε κλικ ΕΔΩ.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Γίνε συνδρομητής στο κανάλι μας στο Youtube !