6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν νοικιάσετε το σπίτι σας στο Airbnb κατά τη διάρκεια της πανδημίας

6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν νοικιάσετε το σπίτι σας στο Airbnb κατά τη διάρκεια της πανδημίας

920x920

Αν έχεις κάποιο ακίνητο σίγουρα έχεις αναρωτηθεί “τι πρέπει να κάνω για να νοικιάσω το σπίτι μου στο Airbnb και τι πρέπει να γνωρίζω;” Το συγκεκριμένο ερώτημα είναι πιο σημαντικό από ποτέ εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και τις αλλαγές που έφερε στις απαιτήσεις των ενοικιαστών και τους κανόνες της εταιρείας.
Τους τελευταίους μήνες, η πανδημία COVID-19 άλλαξε σχεδόν τα πάντα για το πώς ταξιδεύουν οι άνθρωποι. Τι σημαίνει λοιπόν αυτό για τους πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιού που επί του παρόντος μισθώνουν τα ακίνητά τους στο Airbnb  ή για άτομα που σκέφτονται αυτήν τη δυνατότητα να κερδίσουν επιπλέον χρήματα;
Σημαίνει κάποιες προσαρμογές. Υπό τις καλύτερες περιστάσεις, η εκτέλεση μιας επιτυχημένης βραχυπρόθεσμης ενοικίασης δεν είναι εύκολη και ο κορονοϊός έχει περιπλέξει περαιτέρω τα πράγματα. Επομένως, εάν σκέφτεστε την ιδέα της ενοικίασης του σπιτιού σας, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το πώς ο κορονοϊός επηρέασε τις βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις. Εδώ είναι επτά πράγματα που πρέπει να γνωρίζει κάθε οικοδεσπότης της Airbnb που θα μπορούσε να σας βοηθήσει να αποφασίσετε αν αυτή η προσπάθεια αξίζει να ξεκινήσετε.
1. Τώρα που οι περιορισμοί καραντίνας χαλαρώνουν, το εισόδημα από ενοίκια μπορεί να ανακάμψει
Τα περισσότερα κράτη έχουν αρχίσει να άρουν τους περιορισμούς τους για τις βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις. Ως αποτέλεσμα, πολλοί οικοδεσπότες ενοικίασης μικρής διάρκειας παρατήρησαν μια αύξηση στις κρατήσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν την επιστροφή των εισοδημάτων τους.
«Οι περισσότερες περιφερειακές αγορές ενοικίασης διακοπών βλέπουν μια άνθηση μετά το COVID-19, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν για να βγουν από τα σπίτια τους», λέει ο Avery Carl, ο οποίος ενοικιάζει έξι μονάδες στην Airbnb. «Παίρνουμε υψηλότερες τιμές ανά διανυκτέρευση από ό, τι έχουμε δει ποτέ».
2. Παρόλο που οι κρατήσεις έχουν μειωθεί συνολικά, οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής έχουν αυξηθεί
Παρόλο που οι περισσότεροι οικοδεσπότες της Airbnb υπέστησαν ακυρωμένες κρατήσεις τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής αυξήθηκαν για πολλούς οικοδεσπότες.
Ο Κόνορ Γκρίφιθς , ο οποίος διαχειρίζεται δύο ενοικιάσεις στην Airbnb στον Καναδά, έχει σημειώσει αύξηση στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. «Παρατήρησα ότι οι επισκέπτες κάνουν κράτηση περισσότερο την τελευταία στιγμή από ό, τι τα προηγούμενα χρόνια», λέει. «Ψάχνουν επίσης προσφορές και συχνά ζητούν περαιτέρω εκπτώσεις.»
3. Εμφανίστηκε ένας νέος τύπος επισκέπτη: Μακροχρόνιοι ενοικιαστές
Δεδομένου ότι ο κορονοϊός έχει κάνει πολλούς περισσότερους να εργάζονται από το σπίτι, αυτό οδήγησε σε έναν νέο τύπο ενοικιαστή: Ένας που, αντί να κάνει κράτηση για ένα σαββατοκύριακο, θέλει να παραμείνει για μερικές εβδομάδες ή μήνες. Με την ενοικίαση σε ένα μόνο άνθρωπο ή οικογένεια μπορείτε να βγάλετε όσα χρήματα χάσατε από τις ακυρώσεις όλου του διαστήματος.
4. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες έχουν προσαρμόσει τα πρωτόκολλα καθαρισμού τους
Πολλοί ιδιοκτήτες λένε πως τα πρωτόκολλα καθαρισμού τους έχουν αλλάξει σε κάποιο βαθμό. Αντί να κάνει ένα γενικό καθαρισμό δύο φορές το μήνα, όπως έκανε, κάνει ένα βαθύ καθαρισμό με κάθε κύκλο επισκεπτών. Επιπλέον, η ομάδα καθαρισμού του έχει επικεντρωθεί περισσότερο σε πράγματα όπως η αλλαγή φίλτρων αέρα και ο καθαρισμός των χερουλιών πόρτας και άλλων επιφανειών που οι άνθρωποι είναι πιθανό να αγγίζουν συχνά κατά τη διάρκεια της διαμονής τους.
5. Εάν συμμορφώνεστε με τα νέα πρότυπα καθαρισμού, θα λάβετε μια επισήμανση καταχώρισης από την Airbnb
Η Airbnb ζήτησε από τους οικοδεσπότες να χρησιμοποιήσουν ένα βελτιωμένο πρωτόκολλο καθαρισμού πέντε βημάτων το οποίο περιλαμβάνει αναμονή 24 ώρες πριν εισέλθει σε μια ιδιοκτησία για τον καθαρισμό του χώρου. Οι οικοδεσπότες που συμμορφώνονται με αυτό το πρωτόκολλο λαμβάνουν μια επισήμανση βελτιωμένης καταχώρισης, την οποία οι επισκέπτες μπορούν να δουν κατά την κράτηση, λέει.
6. Θα μπορούσατε να λάβετε καλύτερες κριτικές προσφέροντας ανέσεις επιπλέον προστασίας από την πανδημία
Βρισκόμαστε ακόμα στη μέση μιας πανδημίας, που σημαίνει ότι οι ενοικιαστές εξακολουθούν να θέλουν σιγουριά για την ασφάλειά τους. Εκτός από το να ακολουθούν το νέο πρωτόκολλο καθαρισμού της Airbnb, πολλοί οικοδεσπότες έχουν αρχίσει να προσφέρουν επιπλέον παροχές. Για παράδειγμα κάποιος μπορεί να αφήνει τώρα ένα μπουκάλι απολυμαντικό χεριών μεγέθους ταξιδιού, μαντηλάκια και γάντια για να τα χρησιμοποιήσουν όλοι οι επισκέπτες κατά την κρίση τους. Κάθε επισκέπτης είναι διαφορετικός. Μερικοί έχουν εκτιμήσει αυτό το επιπλέον βήμα προσοχής.
Πηγή: Telegraph

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.