Η σειρά μαθημάτων της Google που θα αντικαταστήσει τα πτυχία Πανεπιστήμιων

Η σειρά μαθημάτων της Google που θα αντικαταστήσει τα πτυχία Πανεπιστήμιων

GettyImages-1194684866a_439805

Πρόσφατα η Google ανακοίνωσε πως θα προσφέρει ένα νέο πρόγραμμα, το ”Google Career Certificates”, μια συλλογή μαθημάτων που θα βοηθήσει τους ενδιαφερόμενους να αποκτήσουν δεξιότητες χρήσιμες σε υψηλά αμοιβόμενες δουλειές χωρίς να χρειαστεί να πάνε σε Κολλέγιο ή Πανεπιστήμιο.
Η σειρά μαθημάτων ολοκληρώνεται σε 6 μήνες και το κόστος της είναι ένα μικρό ποσοστό σε σχέση με της παραδοσιακής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Μάλιστα ο Kent Walker, αντιπρόεδρος Διενθών Σχέσεων της Google, επισήμανε στο Twitter πως απο εδώ και πέρα στις προσλήψεις της η Google θα αντιμετωπίζει το δίπλωμα αυτό ως ισάξιο με ένα πτυχίο πανεπιστημίου 4ετης φοίτησης.

Η ανώτερη εκπαίδευση έχει δεχτεί πολύ κριτική τα τελευταία χρόνια καθώς δεν “εξοπλίζει” τους φοιτητές με δεξιότητες που θα συναντήσουν στην επαγγελματική τους καριέρα. Αντιθέτως η Google ισχυρίζεται πως τους προετοιμάζει με όλες τις απαραίτητες δεξιότητες που θα χρειαστούν για μια υψηλά αμοιβόμενη δουλειά.
Προς το παρόν τα προγράμματα που θα προσφέρει η Google θα είναι για Project Manager (μέσος μισθός $93.000), Data Analyst ($66.000) και UX Designer ($75.000).
 
Πηγή: inc.com

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.