Ο απλός τρόπος να βελτιώσεις τις πιθανότητες επιτυχίας σου κατά 42%

Ο απλός τρόπος να βελτιώσεις τις πιθανότητες επιτυχίας σου κατά 42%

Επιτυχία 42%

Μια συχνά αναφερόμενη μελέτη που έγινε από τον Δρ. Gail Matthews, καθηγητή ψυχολογίας στο Δομινικανό Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, δείχνει την πραγματική δύναμη της καταγραφής των στόχων.
Η ομάδα δειγματοληψίας του Matthew περιλάμβανε άντρες και γυναίκες, ηλικίας 23 έως 72 ετών, από όλο τον κόσμο και όλα τα κοινωνικά στρώματα: Επιχειρηματίες, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες υγείας, καλλιτέχνες, δικηγόρους και τραπεζίτες.
Χώρισε τους συμμετέχοντες σε δύο ομάδες: Εκείνοι που έγραψαν τους στόχους τους και εκείνοι που δεν το έκαναν. Τα αποτελέσματα ήταν σαφή: Οι συμμετέχοντες που έγραψαν τους στόχους, τους πέτυχαν σε σημαντικά υψηλότερο επίπεδο από εκείνους που δεν το έκαναν.
Στην πραγματικότητα, διαπίστωσε ότι έχουμε 42% περισσότερες πιθανότητες να επιτύχουμε τους στόχους μας, απλώς γράφοντάς τους σε καθημερινή βάση.
Το να γράφουμε τους στόχους μας είναι αυτό που κάνουμε φυσικά σε κάθε άλλο τομέα της ζωής όταν θέλουμε να έχουμε ένα αποτέλεσμα. Εάν ανακαινίζουμε την κουζίνα μας, πρώτα σχεδιάζουμε ένα σχέδιο σε χαρτί. Πρέπει να ψωνίσουμε από το σούπερ μάρκετ; Γράφουμε μια λίστα. Θέλουμε να μάθουμε κάτι νέο; Κρατάμε γραπτές σημειώσεις. Γιατί δεν κάνουμε το ίδιο και με τους στόχους μας;

Όσο απλό κι αν ακούγεται, οι περισσότεροι εξακολουθούν να μην γράφουν τι είναι πιο σημαντικό για αυτούς. Εάν μπορείτε να δεσμευτείτε σε αυτήν τη μέθοδο πέντε βημάτων της αυτοδημιούργητης Marie Forleo, και μπορεί να αλλάξει ριζικά τη ζωή σας.
1. Καταγράψτε τους κορυφαίους στόχους σας ενός έτους. Δημιουργήστε μια λίστα με κορυφαία όνειρα, στόχους ή έργα που είστε πολύ ενθουσιασμένοι για να ξεκινήσετε μέσα στον επόμενο χρόνο. Σκεφτείτε ποιες φιλοδοξίες είστε έτοιμοι να υλοποιήσετε. Τι θα θέλατε να αλλάξετε, να ξεκινήσετε, να σταματήσετε, να ακολουθήσετε ή να επιτύχετε;
2. Γνωρίστε τους στόχους σας. Κοιτάξτε ξανά τη λίστα σας. Επιλέξτε τους δύο που σας αρέσουν περισσότερο και κυκλώστε τους. Για κάθε στόχο, απαντήστε στις παρακάτω ερωτήσεις:
Τι διαφορά θα κάνει στη ζωή σας;
Πώς θα σας επηρεάσει δημιουργικά, συναισθηματικά, σωματικά και οικονομικά;
Ποιος άλλος θα επηρεαστεί θετικά ;
3. Επιλέξτε ένα στόχο. Ήρθε η ώρα να κάνετε την επιλογή σας. Πρέπει να αναπτύξετε την ικανότητά σας να εστιάζετε και να συγκεντρώνεστε, γι ’αυτό είναι απαραίτητο να επιλέξετε ένα μόνο σημαντικό στόχο προς το παρόν. Με αυτόν τον τρόπο, θα καλλιεργήσετε ένα σύνολο διανοητικών δυνάμεων, συναισθηματικών πειθαρχιών και συμπεριφορικών συνηθειών που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε όλους τους μελλοντικούς στόχους.
4. Κάντε τον συγκεκριμένο, μετρήσιμο και εφαρμόσιμο. Δηλώστε το στόχο σας με τρόπο που εσείς ή οποιοσδήποτε άλλος θα μπορούσατε να μετρήσετε.  Για παράδειγμα, το ”να γίνω ο συγγραφέας με τις καλύτερες πωλήσεις” μπορεί να γίνει ”να γράφω για 30 λεπτά κάθε μέρα και να έχω έτοιμο ένα πρώτο προσχέδιο του βιβλίου μου μέχρι τα Χριστούγεννα”
5. Προσδιορίστε τα επόμενα τρία βήματα – και ξεκινήστε τώρα. Ποιες είναι οι τρεις απλές ενέργειες που μπορείτε να κάνετε για να πλησιάσετε αυτόν τον τελικό στόχο; Τι από αυτά θα μπορούσε να γίνει τώρα;
Καθώς ολοκληρώνετε κάθε βήμα, συνεχίστε να ορίζετε νέα. Λάβετε υπόψη ότι το ταξίδι δεν θα είναι εύκολο. Αλλά σε αυτό το σημείο, έχετε ήδη χρησιμοποιήσει μερικά από τα πιο δύσκολα μέρη: Καθορισμός των στόχων σας και έναρξη.
Τώρα, προφανώς, δεν πρέπει απλώς να γράψετε τον στόχο σας σε ένα τετράδιο και να το δείτε μια μέρα. Θα πρέπει να το κοιτάζετε συχνά. Καθημερινά είναι ιδανικό. Αυτό διατηρεί την κορυφαία προτεραιότητά σας.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.