Ο άγνωστος επενδυτής που μετέτρεψε $53.000 σε $11 εκατομμύρια!

Ο άγνωστος επενδυτής που μετέτρεψε $53.000 σε $11 εκατομμύρια!

1_ATO5P3ba_zBYPSmNnpZrZA

Αν υπάρχει μια μετοχή που ακούγεται συνεχώς αυτή τη περίοδο, τότε αυτή είναι της Gamestop.

Πώς όμως η μετοχή αυτή απέφερε τεράσια κέρδη ακόμα και σε αρχάριους επενδυτές; Ο λόγος είναι γιατί η τιμή της πήγε από τα $3 μέχρι και τα $469 σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Πίσω από το φαινόμενο αυτό κρύβεται ένα forum στο Reddit με όνομα WallStreetBets. Εκεί μικροί καθημερινοί επενδυτές αποφάσισαν να κάνουν μια μαζική αγορά της μετοχής της Gamestop, με σκοπό να αυξήσουν τη τιμή της.

Μάλιστα ο λόγος που επέλεξαν την εν λόγω μετοχή ήταν επειδή επρόκειται για την πιο σορταρισμένη εταιρεία στον κόσμο! Αν δεν γνωρίζετε τι είναι το σορτάρισμα μπορείτε να κάνετε κλικ ΕΔΩ.

Αυτή η μαζική αγορά σε συνδυασμό με το μεγάλο σορτάρισμα από Hedge Funds, προκάλεσε κάτι που ονομάζεται Short Squeeze. Κάνοντας τα funds αυτά να χάσουν πολλά δισεκατομμύρια δολλάρια, φτάνοντας μάλιστα κοντά σε χρεοκοπία.

Έτσι γνωστές εφαρμογές όπως η Robinhood απαγόρευσαν στους χρήστες να αγοράσουν τη μετοχή της Gamestop (επιτρεπόταν μόνο να πουλήσουν), ενώ τα μεγάλα hedge funds μπορούσαν ελεύθερα να επενδύσουν ώστε να σταματήσουν να χάνουν και άλλα χρήματα.

Κίνηση που προκάλεσε οργή και αρκετές αγωγές ενάντια στην Robinhood, κατηγορόντας της για χειραγώγηση της αγοράς.

Ο επενδυτής που προκάλεσε την μαζική αυτή αγορά είναι γνωστός στο Reddit ως u/DeepFuckingValue και ανέβαζε από τον Σεπτέμβριο του 2019 περίπου, φωτογραφίες κάθε φορά που αγόραζε και άλλες μετοχές της Gamestop.

Μάλιστα το αρχικό του κεφάλαιο ύψους $53.000 έφτασε τα $11 εκατομμύρια!

Στο παρακάτω βίντεο μας μπορείτε να μάθετε με κάθε λεπτομέρεια για την υπόθεση αυτή:

Θες να έχεις τα καλύτερα άρθρα της εβδομάδας μαζεμένα σε ένα email; Αν ναι, τότε πήγαινε στο κάτω μέρος της ιστοσελίδας μας, κάνε εγγραφή στο πλαίσιο που θα βρεις για το newsletter μας και κάθε Δευτέρα θα το έχεις έτοιμο στο email σου! Μην ανησυχείς, δεν θα σπαμάρουμε 😉

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.