Αξίζει να μείνεις στην εργασία που βρίσκεσαι;

Αξίζει να μείνεις στην εργασία που βρίσκεσαι;

Flextime

Δεν είναι λίγες οι φορές που αναρωτιόμαστε, αν η εργασία μας, μας παρέχει όλα αυτά που ζητάμε. Συνήθως αυτές οι ρητορικές ερωτήσεις, γίνονται όταν είμαστε πολύ κουρασμένοι, όταν δεν έχουμε τον ελεύθερο χρόνο που χρειαζόμαστε. Γιατί να δουλεύω τόσες ώρες για αυτά τα χρήματα; Γιατί να περνάω τόσες ώρες στους δρόμους καθημερινά; Γιατί να μην μπορώ να απολαύσω περισσότερο τους φίλους μου;

Λογικές ερωτήσεις, σε ένα παράλογο εργασιακό περιβάλλον! Ζούμε σε έντονους πλέον ρυθμούς και ο κορονοιός δεν είναι σύμμαχός μας. Δεν είναι λίγα αυτά που καταφέρνουμε καθημερινά. Θα έλεγε μάλιστα, κανείς πως κάνουμε ήδη αρκετά.

Το 8ωρο δεν είναι ποτέ 8ωρο. Είναι πάντα κάτι περισσότερο. Είναι πληρωμένο αυτό το κάτι παραπάνω, ή και όχι. Είναι χρόνος ελεύθερος, ή και όχι.

4 Απλά Βήματα για να δείτε αν αξίζει να μείνετε στην ήδη υπάρχουσα εργασία

1. Σκεφτείτε ποιος είναι ο στόχος σας

Κάθε εργασία που κάνουμε, δεν έχει κύριο πάντα στόχο τη χρηματική απολαβή. Υπάρχουν περίοδοι στην ζωή μας που δουλεύουμε για να αποκτήσουμε εμπειρία, να δημιουργήσουμε ένα διαφορετικό κύκλο ανθρώπων, να επιτύχουμε δικούς μας προσωπικούς στόχους. Καλό θα ήταν λοιπόν να σκεφτούμε και να απαριθμήσουμε τους λόγους, για τους οποίους η παρούσα εργασία μας είναι σημαντική.

Για έναν φοιτητή, η παραμονή του σε μία εργασία που είναι πάνω στο αντικείμενό του, είναι πολύ σημαντική. Κατά τη γνώμη μου, λανθασμένα οι περισσότερες εταιρείες αναζητούν προσωπικό με εμπειρία. Ένας φοιτητής λοιπόν, με θεωρητικές γνώσεις είναι αρκετά δύσκολο να βρει μία δουλειά στον τομέα του. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να παραμείνει στην εταιρεία του, μαθαίνοντας όσα περισσότερα πράγματα μπορεί και έπειτα, αν δεν τον ικανοποιεί σαν εργασία να αποχωρήσει με την πολυπόθητη εμπειρία.

2. Σκεφτείτε αν μένει ελεύθερος χρόνος

Ο ελεύθερος χρόνος για έναν άνθρωπο είναι το Α και το Ω για την ψυχική του υγεία. Χρόνος που μπορεί να αξιοποιηθεί πολύ παραγωγικά, ή να χρησιμοποιηθεί για ξεκούραση.

Λίγες ώρες κάθε ημέρα, είναι σημαντικό να αποσυμφοριζόμαστε από την καθημερινότητα. Μπορούμε να πάμε γυμναστήριο, να δούμε την οικογένειά μας, να βγούμε για ένα ποτό, να ξεκινήσουμε ένα νέο project που μας αρέσει. Πολλές φορές αμελούμε τον εαυτό μας και τις ανάγκες του. Βλέπουμε τον εαυτό μας να εξαντλείται και να κουράζεται εύκολα και γρήγορα, γιατί πολύ απλά δεν του δίνουμε την δυνατότητα να ηρεμήσει.

Μία εργασία που απαιτεί, πολλές ώρες μετακίνησης, μετατρέπεται σε αγγαρεία μετά από ένα διάστημα. Είναι πολύ βοηθητικό να βρούμε τον πιο εύκολο τρόπο για να φτάσουμε στην εργασία μας, αλλά και να επιστρέψουμε. Ρωτήστε έναν συνάδελφό σας, αν θέλει να πηγαίνετε μαζί στη δουλεία. Έτσι, η μετακίνηση γίνεται πιο απλή, αλλά και πιο ευχάριστη.

3. Ανταμείβεστε πλήρως για τις υπηρεσίες που παρέχετε;

Όπως είπαμε και παραπάνω, όλοι εργαζόμαστε για έναν σκοπό. Ανταμειβόμαστε για την εργασία που προσφέρουμε; Δεν είναι απαραίτητο πάντα η ανταμοιβή μας να είναι ο μισθός. Ανταμοιβή, μπορεί να είναι μία επαγγελματική ανέλιξη ΄η απόκτηση χρήσιμων γνώσεων, η διεύρυνση του κύκλου μας. Εξαρτάται κάθε φορά από το ποιος είναι ο αρχικός μας στόχος.

Αν η εργασία μας δεν μπορεί να ικανοποιήσει τον στόχο μας, τότε είναι η στιγμή που πρέπει να ξεκινήσουμε να ψάχνουμε για κάτι καλύτερο. Μία εργασία που θα μπορεί να υποσχεθεί, όλα αυτά που ζητάμε.

4. Σκεφτείτε το εργασιακό σας περιβάλλον

Είναι ευτύχημα να εργαζόμαστε σε υγιή περιβάλλοντα. Υγιή από κάθε άποψη. Καλό είναι να συνεργαζόμαστε με άτομα που μας κάνουν καλύτερους, με άτομα που έχουν την όρεξη και την διάθεση να μας μάθουν τα μυστικά τους, πάνω στη δουλειά. Είναι όμορφο να ξυπνάμε το πρωί με όρεξη για να πάμε στη δουλειά, με όρεξη που θα ακολουθήσει μία δημιουργική ημέρα!

Λαμβάνοντας κανείς υπόψιν του όλα τα παραπάνω, μπορεί εύκολα να ανακαλύψει, αν η εκάστοτε εργασία του κάνει καλό. Αν εξελίσσεται σαν άτομο και αν επιτυγχάνει τους στόχους του! Μην μένουμε στάσιμοι, επειδή απλά μας τρομάζουν οι αλλαγές. Οι ΄αλλαγές, είναι πάντα για καλό!

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας