2 Vegan Μετοχές για να δεις το 2022

Την τελευταία διετία οι vegan μετοχές είχαν την τιμητική τους και αυτό δεν αναμένεται να αλλάξει συντομα.

H αγορά vegan τροφίμων αναμένεται να έχει μεγάλο ρυθμό ανάπτυξης την επόμενη πενταετία, κοντά στο 10% τον χρόνο σύμφωνα με τους αναλυτές.

Αυτός ο ρυθμός ξεπερνά κατά πολύ την παγκόσμια αγορά τροφίμων. Κατηγορίες όπως το κρέας φυτικής προέλευσης και το γάλα βρώμης αναμένεται να αναπτυχθούν με ακόμη ταχύτερους ρυθμούς.

Αυτοί και παράλληλα πολλοί ακόμη λόγοι, όπως η τάση για υγιεινή διατροφή και η ανησυχία για το ηθικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο της κρεατοφαγίας διαμορφώνουν ευνοϊκές συνθήκες για vegan εταιρείες και αντίστοιχα vegan μετοχές με ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.

Παρακάτω ακολουθούν 2 vegan μετοχές στις οποίες θα έπρεπε κανείς να ρίξει τουλάχιστον μια ματιά αν τον ενδιαφέρει να επενδύσει στην αναπτυσσόμενη vegan αγορά.

Μετοχή Beyond Meat ($BYND)

Η Beyond Meat κατέχει ηγετική θέση στη βιομηχανία υποκατάστατων κρέατος φυτικής προέλευσης.

Το μοντέλο της έχει τόσο ενδιαφέρον που στο παρελθόν είχαμε κάνει και ένα άρθρο – ανάλυσης της συγκεκριμένης εταιρείας, το οποίο μπορείς να βρεις εδώ: Beyond Meat: Πολλά παραπάνω από μια εταιρεία vegan φαγητού

Πριν από την πανδημία, τα έσοδα της Beyond Meat αυξάνονταν με τριψήφιους ρυθμούς.

Τα προϊόντα της εταιρείας έχουν γίνει πανταχού παρόντα στα σούπερ μάρκετ και κοινά στα μενού των εστιατορίων. Στα τέλη του 2020, τα προϊόντα της ήταν διαθέσιμα σε περίπου 122.000 καταστήματα λιανικής και σέρβις τροφίμων σε 80 χώρες. Μπορεί κανείς να βρει με σχετική ευκολία και προϊόντα της στην ελληνική αγορά.

Η Beyond Meat συνεχίζει να καινοτομεί και να εισάγει νέα προϊόντα στην κατηγορία των υποκατάστατων κρέατος vegan, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής του 2021 των φυτικών ειδών κοτόπουλου και μιας βελτιωμένης έκδοσης του Beyond Burger. Έχει δαπανήσει γενικά πολλά — περίπου το 10% των εσόδων της — σε έρευνα και ανάπτυξη, κάτι που θα επιτρέψει στην εταιρεία να διατηρήσει την ηγετική της θέση με την πάροδο του χρόνου. Διαπρέπει στο να αναπτύσσει συνεχώς νέα προϊόντα, να προάγει την τεχνολογία της και να βελτιώνει την ποιότητα.

Την τελευταία διετία οι vegan μετοχές είχαν την τιμητική τους και συγκεκριμένα η μετοχή της Beyond Meat βρέθηκε να κάνει all time high στα 221 δολάρια.

Το κλείσιμο του 2021 όμως δεν ήταν το ίδιο καλό και οι επενδυτές είχαν αρχίσει να δείχνουν μεγάλες αμφιβολίες ως προς προς το κατά πόσο είναι ικανή η διοίκηση της εταιρείας να εκτελέσει σωστά το στρατηγικό πλάνο επέκτασης και να κρατήσει έναν μεγάλο ρυθμό ανάπτυξης στις πωλήσεις.

Αυτή την στιγμή, η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας βρίσκεται στα 3.9 δισ. και η τιμή της μετοχής της Beyond Meat βρίσκεται στα 61$, την χαμηλότερη τιμή που έχει υπάρξει το τελευταίο έτος.

Μετοχή Tattoed Chef ($TTCF)

Ένας επενδυτής που ενδιαφέρεται για vegan μετοχές, σίγουρα δεν μπορεί να αγνοήσει την TTCF.

Η TTCF εισήχθη στο χρηματιστήριο μέσω μιας εταιρείας εξαγοράς ειδικού σκοπού (SPAC) στα τέλη του 2020 – ένα ακόμη ανοδικό σήμα για τους επενδυτές σε μετοχές vegan.

Τα έσοδα της Tattooed Chef αυξήθηκαν κατά 75% σε ετήσια βάση το 2020 στα 148,5 εκατομμύρια δολάρια και τα προϊόντα της είναι τώρα διαθέσιμα σε περίπου 4.300 καταστήματα λιανικής.

Το ενενήντα τοις εκατό των πωλήσεών της προέρχεται από τους τρεις μεγαλύτερους πελάτες της σε παντοπωλεία, γεγονός που αποτελεί προειδοποιητικό σημάδι ότι η συγκέντρωση των πελατών αποτελεί κίνδυνο και επίσης δείκτη του αναπτυξιακού δυναμικού της εταιρείας καθώς συνεχίζει να φέρνει νέους λιανοπωλητές ως πελάτες.

Η εταιρεία έχει κερδίσει δυναμική με τη μάρκα “Tattooed Chef”, η οποία έχει τα branded προϊόντα της ως τη μεγαλύτερη πηγή εσόδων της.

Μακροπρόθεσμα μπορεί να χρεώσει περισσότερα για επώνυμα προϊόντα, αν και η αύξηση της προβολής της επωνυμίας Tattooed Chef αυξάνει επίσης τα έξοδα μάρκετινγκ, στο οποίο μπήκε δυναμικά το 2021.

Επιπλέον, η Tattooed Chef στοχεύει να επεκταθεί στο ηλεκτρονικό εμπόριο, να επεκτείνει τη σειρά προϊόντων της με νέες κυκλοφοίες και να αναπτυχθεί διεθνώς.

Σε σύγκριση με την Beyond Meat, είναι σίγουρα μια πιο μικρή εταιρεία η οποία είναι ακόμα σε πιο πρώιμα στάδια, κάνοντας επεκτάσεις σε όλη την Αμερική και χωρίς να έχει βγει ακόμα διεθνώς.

Η κεφαλαιοποίησή της αυτή την στιγμή είναι στα 1.3 δισεκατομμύρια δολάρια και η τιμή της μετοχής της στα 15$.

Βρες Vegan Μετοχές στην Freedom24

Αν δεν έχεις ακόμα λογαριασμό στην Freedom 24 και μπεις από αυτό εδώ το link, θα κερδίσεις εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, μια μετοχή η οποία θα πιστωθεί στον λογαριασμό σου!

Η μετοχή αυτή μπορεί να έχει και αξία έως 600 δολάρια, που σημαίνει πως ακόμα και χωρίς να κάνεις την πρώτη σου κατάθεση, μπορείς να ξεκινήσεις τον λογαριασμό σου ψηλά από την πρώτη κιόλας μέρα.

Την δωρεάν μετοχή της Freedom24, μπορείς να την κάνεις ό,τι θέλεις. Να την κρατήσεις, να την πουλήσεις και να αγοράσεις κάποια άλλη μετοχή ή απλά να την πουλήσεις και να τραβήξεις τα λεφτά σαν κέρδος (και όμως!)

*Οι vegan μετοχές που αναφέρονται στο άρθρο δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή ή πρόταση. Το άρθρο είναι καθαρά ενημερωτικό και ο καθένας πρέπει να κάνει τη δική του έρευνα για να αποφασίσει αν και που θα επενδύσει*

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Γίνε συνδρομητής στο κανάλι μας στο Youtube !