Ecogenia: Μια πρωτοβουλία για τους Νέους, το Περιβάλλον και την Ελλάδα

Ecogenia: Μια πρωτοβουλία για τους Νέους, το Περιβάλλον και την Ελλάδα

maxresdefault

H Ecogenia είναι μια νέα πρωτοβουλία που στοχεύει να εκπαιδεύσει τους νέους Έλληνες σχετικά με την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και να προωθήσει μια κουλτούρα συμμετοχής στα κοινά.

Πιο συγκεκριμένα, η Ecogenia είναι μια ΜΚΟ που έχει ως στόχο να κινητοποιήσει νέους ανθρώπους μέσω προγραμμάτων κοινωνικής προσφοράς για τη βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή η Ecogenia μεγαλώνει και ψάχνει συμμετέχοντες για το πρώτο της πρόγραμμα.

Όπως λένε οι ίδιοι οι ιδρυτές της, η Ecogenia είναι ένα νέο μοντέλο για την Ελλάδα. Είναι μια προσέγγιση από κάτω προς τα πάνω για το περιβάλλον και το κλίμα. Αυτό επιτυγχάνεται εμπλέκοντας και εκπαιδεύοντας τους νέους στην επίλυση των προβλημάτων στις κοινότητές τους , για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της βιωσιμότητας και των κλιματικών προκλήσεων της Ελλάδας.

Ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι αυτό το κάνουν χωρίς να περιμένουν να σωθούν από την κυβέρνηση ή τις προηγούμενες γενιές. Αυτό θα το επιτύχουν σηκώνοντας τα μανίκια τους και πιάνοντας δουλειά για να χτίσουν το δικό τους μέλλον.

Το πιλοτικό Project της Ecogenia στην Δωρίδα

Ένα από τα πιλοτικά έργα της Ecogenia εργάζεται στην περιοχή της Δωρίδας . Πρόκειται για μια περιοχή στη Στερεά Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Φωκίδα. Γεωγραφικά είναι πιο κοντά στην Πάτρα παρά στην Αθήνα.

Σε αυτή την περιοχή, μια ομάδα νέων θα ξεκινήσει το έργο της κατασκευής μονοπατιών για πεζοπορία γύρω από τη Δωρίδα. Αυτό θα βοηθήσει επίσης στη σύνδεση ενός δικτύου τοπικών χωριών που, μέχρι σήμερα, ήταν αποκομμένα μεταξύ τους.

Αυτή η προσπάθεια θα πυροδοτήσει τον οικοτουρισμό στην περιοχή και ελπίζουν να προσελκύσει περισσότερους ανθρώπους σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Η Ελλάδα έχει πολλά μέρη τα οποία είναι όμορφα με διαφορετικό τρόπο από πολλά δημοφιλή νησιά που κατακλύζονται το καλοκαίρι.

Η Ecogenia σχεδιάζει επίσης προγράμματα εμπλουτισμού μετά το σχολείο. Αυτό το πρόγραμμα θα έχει στόχο να εκπαιδεύσει νεότερα παιδιά σχολικής ηλικίας στο τι μπορούν να κάνουν για τη βιωσιμότητα και τι σημαίνει να είσαι πολίτης.

Ενώ η Ecogenia έχει ήδη προσελκύσει την προσοχή ανθρώπων με επιρροή στην Ελλάδα και τη διασπορά, ο οργανισμός αναζητά συνεχώς νέους συνεργάτες και υποστηρικτές. Αυτοί πρέπει να είναι άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν να γίνει αυτό το όραμά μια νέα πραγματικότητα για την Ελλάδα.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέσω της ιστοσελίδας: https://ecogenia.org/application/ . Η συγκεκριμένη σελίδα περιλαμβάνει επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το πιλοτικό πρόγραμμα στη Δωρίδα.

Η παρουσίαση στον πρόεδρο Μακρόν και σε Γάλλους ηγέτες

Επίσης, το team προσκληθεί να παρουσιάσουμε τη λύση/ιδέα μας για στον Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Forum des Mondes Méditerranéens 2022.

Επίσης, θα γίνει δεύτερη εκδήλωση στις 3 Μαρτίου στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο και τη Γαλλική Πρεσβεία. Το δεύτερο event, στην Αθήνα έχει σαν στόχο να να παρουσιάσει την υπηρεσία των πολιτών στη Γαλλία, τη φιλοδοξία να φέρει την υπηρεσία των πολιτών σε ευρωπαϊκό επίπεδο και πώς μπορεί να μεταφερθεί αυτό το μοντέλο στην Ελλάδα.

Στα πλαίσια αυτής της εκδήλωσης θα φιλοξενηθει ένας διάλογος μεταξύ Ελλήνων υπουργών, αξιωματούχων, ενδιαφερομένων και των Γάλλων αξιωματούχων / ηγεσίας της υπηρεσίας πολιτών. Σε αυτόν τον διάλογο οι Γάλλοι ηγέτες θα μοιραστούν τα στρατηγικά μέτρα πολιτικής και τις βέλτιστες πρακτικές για την έναρξη και την κλιμάκωση ενός προγράμματος υπηρεσίας πολιτών.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Ίσως σας ενδιαφέρει