Η εκπαίδευση των εργαζομένων είναι σημαντική για το τελικό αποτέλεσμα

Η εκπαίδευση των εργαζομένων είναι σημαντική για το τελικό αποτέλεσμα

εκπαίδευση

Η εκπαίδευση και η ανάπτυξη των εργαζομένων σας δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική. Οι νεότεροι εργαζόμενοι είναι πιο απαιτητικοί για τις συνθήκες εργασίας. Και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία εργαζόμενοι συνταξιοδοτούνται, αφήνοντας έλλειψη εργατικών δεξιοτήτων σε πολλές εταιρείες.

Αυτό είναι μια τάση που ισχύει σε όλο τον δυτικό κόσμο. Για παράδειγμα κάθε Καναδό που συνταξιοδοτήθηκε πριν από 20 χρόνια, δύο νεαροί Καναδοί εισήλθαν στην αγορά εργασίας. Σήμερα, αυτή η αναλογία είναι ένα προς ένα, ακόμη και με τη μετανάστευση. «Σαφώς δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί ειδικευμένοι άνθρωποι γύρω για να προσλάβουν οι επιχειρήσεις», λέει ο Nigel Robertson, ειδικός εκπαίδευσης στο BDC.

Πολλές αναπτυσσόμενες εταιρείες αναφέρουν ότι δυσκολεύονται να προσλάβουν και να διατηρήσουν εξειδικευμένα άτομα. Ορισμένες βιομηχανίες είναι ιδιαίτερα ευάλωτες – για παράδειγμα, η τεχνολογία, η μηχανική, οι κατασκευές, η μεταποίηση και η νοσηλευτική.

Η προπόνηση δίνει κίνητρο στην ομάδα σας

Η εκπαίδευση και η ανάπτυξη εργαζομένων είναι ένας σημαντικός τρόπος για την προσέλκυση εργαζομένων και τη διατήρηση του υπάρχοντος προσωπικού, λέει ο Robertson.

Ένας από τους βασικούς λόγους που οι άνθρωποι εγκαταλείπουν μια δουλειά είναι η έλλειψη ευκαιριών κατάρτισης και εξέλιξης. Η επένδυση στην εκπαίδευση κρατά τους υπαλλήλους αφοσιωμένους και δείχνει ότι νοιάζεστε για αυτούς.

«Η εκπαίδευση κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν ότι μεγαλώνουν και γίνονται πιο ικανοί. Αυτό είναι πολύ κίνητρο», λέει ο Robertson.

Ενισχύει την παραγωγικότητα

Αν και μερικές φορές είναι δύσκολο να μετρηθεί η απόδοση της επένδυσης από την εκπαίδευση, μια μελέτη του 2014 διαπίστωσε ότι τα προγράμματα κατάρτισης εργαζομένων έχουν μέση απόδοση 10%. Η εκπαίδευση οδήγησε επίσης σε 3 έως 5% μεγαλύτερη παραγωγικότητα σε σύγκριση με τους υπαλλήλους που δεν έλαβαν εκπαίδευση, είπε η μελέτη, η οποία χρηματοδοτήθηκε από το Συμβούλιο Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Καναδά (SSHRC).

«Πρόκειται για επένδυση στην ομάδα σας—όπως ακριβώς η επένδυση σε ένα πιο παραγωγικό μηχάνημα», λέει ο Robertson.

Μια πρόσφατη έρευνα της BDC με τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες του Καναδά διαπίστωσε ότι δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη διαχείριση ανθρώπινων πόρων. Για το 85% αυτών των ηγετών, η εκπαίδευση είναι προτεραιότητα. Αυτή η μελέτη είναι η πρώτη φορά που η BDC διαπίστωσε ότι η εκπαίδευση είναι μια κρίσιμη στρατηγική για τις αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις.

Η κατάρτιση μπορεί να καλύψει τα κενά εργασίας

Η εκπαίδευση μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε την έλλειψη ειδικευμένων εργαζομένων. Ίσως μπορέσετε να εξοικονομήσετε κόστος πρόσληψης εκπαιδεύοντας υπάρχοντες υπαλλήλους να καλύψουν θέσεις. Λαμβάνετε το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι έχετε έναν αποδεδειγμένο εργαζόμενο που γνωρίζει ήδη την εταιρεία σας.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εκπαίδευση για να επεκτείνετε τη δεξαμενή πιθανών προσλήψεων. “Αντί να περιμένετε να έρθει ο τέλειος υποψήφιος, μπορείτε να προσλάβετε έναν εργαζόμενο με κίνητρα που είναι πρόθυμος να εκπαιδευτεί για μια θέση”, λέει ο Robertson.

Επίσης, οι επιχειρήσεις μπορούν να καλύψουν τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού αναζητώντας ορισμένες ομάδες εργαζομένων που χρησιμοποιούνται ελάχιστα από τις εταιρείες, σύμφωνα με μια άλλη μελέτη που χρηματοδοτείται από το SSHRC. Παραδείγματα περιλαμβάνουν νεότερους και μεγαλύτερους εργαζόμενους, μετανάστες και άτομα με αναπηρίες.

Προσφέρετε προγράμματα για υποχρησιμοποιούμενους εργαζόμενους

Η κατάρτιση μπορεί να είναι ένα εργαλείο για την πρόσληψη εργαζομένων που δεν χρησιμοποιούνται ελάχιστα. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσφέρετε μαθητεία, προγράμματα συνεργασίας και πρακτική άσκηση για να εκπαιδεύσετε νεότερους εργαζόμενους. Ομοίως, η εκπαίδευση των ηλικιωμένων εργαζομένων μπορεί να τους κρατήσει στην εταιρεία σας περισσότερο.

Οι ειδικευμένοι μετανάστες συχνά υποχρησιμοποιούνται στον τομέα τους, επειδή οι δεξιότητες και η εμπειρία τους στο εξωτερικό δεν αναγνωρίζονται. Μπορείτε να προσφέρετε εκπαίδευση για να τους βοηθήσετε να καλύψουν τυχόν κενά στις γνώσεις τους.

Μπορείτε να συνεργαστείτε με εγχώρια γραφεία ευρέσεως εργασίας για να προσλάβετε και να εκπαιδεύσετε εργαζομένους. Μάθετε για τυχόν κρατικές επιχορηγήσεις για να το κάνετε αυτό.

Επίσης, αν θέλετε να εκπαιδεύσετε τους εργαζόμενους σας σε δεξιότητες Content Marketing, όπως αρθογραφία SEO και δημιουργία περιεχομένου και διαχείριση Social Media (TikTok, Instagram, LinkedIn) μπορείτε να προγραμματίσετε μια δωρέαν 30λεπτη συμβουλευτική κλήση μαζι μας κάνοντας κλικ εδώ.

Πηγή: bdc

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας