Πως να αυξήσετε το Organic Traffic του website σας

Πως να αυξήσετε το Organic Traffic του website σας

Ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι για να αυξήσετε το Organic Traffic του website σας;

Η επισκεψιμότητα ενός website είναι ένας κοινός τρόπος μέτρησης της αποτελεσματικότητας μιας διαδικτυακής (online) επιχείρησης στην προσέλκυση κοινού. Αποτελεί έναν από τους πυλώνες του online μάρκετινγκ, επομένως εταιρείες παγκοσμίως επενδύουν αρκετά στην δημιουργία ενός αποδοτικού website και πλάνου μάρκετινγκ παράλληλα.

Όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα άρθρα μας, το Organic Traffic είναι ένας εξαιρετικά σημαντικός τύπος επισκεψιμότητας, που κατευθύνει μία επιχείρηση στο πως να προωθήσει καλύτερα το website της. Σε αυτό το άρθρο, θα αναλύσουμε 4 τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αυξήσετε το Organic Traffic του website σας.

1. Αναρτήστε τακτικά περιεχόμενο (content) που σχετίζεται με την εταιρεία σας και τις εξελίξεις παγκοσμίως

Ένας τρόπος για να αυξήσετε το Organic Traffic του website σας είναι με αναρτήσεις ενδιαφέρον άρθρων ή blogs. Η συχνή δημοσίευση νέου περιεχομένου δίνει περισσότερες ευκαιρίες στους επισκέπτες να σας βρουν και να παραμείνετε στην πρώτη σελίδα αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης. Όσο περισσότερο περιεχόμενο δημοσιεύετε, τόσο περισσότερο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λέξεις-κλειδιά που προσελκύουν επισκέπτες όταν αναζητούν αυτές τις λέξεις-κλειδιά.

2. Χρησιμοποιήστε SEO για το κείμενο και τις φωτογραφίες

SEO σημαίνει βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης και είναι ένας τρόπος με τον οποίο τα websites αυξάνουν το Organic Traffic τους. Για να χρησιμοποιήσετε το SEO προς όφελός σας, στοχεύστε ορισμένες λέξεις-κλειδιά στο περιεχόμενο (content) σας που μπορούν να βοηθήσουν το website να εμφανίζεται μπροστά στο κοινό-στόχο σας στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Οι λέξεις-κλειδιά μπορεί να είναι δημοφιλείς όροι αναζήτησης για το θέμα ή τα προϊόντα σας. Μπορείτε επίσης να αξιοποιήσετε το SEO για να προσθέσετε εικόνες στο περιεχόμενό σας. Αυτό, επιτυγχάνεται δίνοντας στην εικόνα ένα περιγραφικό όνομα αρχείου, το σωστό μέγεθος και μια σχετική λεζάντα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει την εικόνα να εμφανίζεται στα οπτικά αποτελέσματα μηχανών αναζήτησης για λέξεις-κλειδιά.

3. Παρακολουθείστε συχνά την πορεία της επισκεψιμότητας του website

Υπάρχουν εργαλεία που βοηθούν στην μέτρηση, ανάλυση και αξιολόγηση της επισκεψιμότητας ενός website. Αυτά τα εργαλεία είναι σημαντικά για τον έλεγχο του Organic Traffic σας και για τον καθορισμό των μεθόδων μάρκετινγκ που λειτουργούν καλύτερα για εσάς. Όταν ελέγχετε τα στοιχεία επισκεψιμότητας, σκεφτείτε πότε κάνατε αλλαγές ή προσθέσατε περιεχόμενο για να δείτε πώς επηρέασαν την επισκεψιμότητά σας.

Μερικές φορές, αυτά τα εργαλεία σάς επιτρέπουν επίσης να δείτε ποιες λέξεις-κλειδιά αναζήτησαν οι επισκέπτες πριν βρουν το site σας. Χρησιμοποιήστε αυτές τις λέξεις-κλειδιά στο περιεχόμενό σας για να βελτιστοποιήσετε το SEO και να μεγιστοποιήσετε το Organic Traffic σας.

4. Μείνετε ενεργοί στα social media

Για εταιρείες που παρέχουν μόνο online υπηρεσίες, η δραστηριότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι σημαντική για την αύξηση του Organic Traffic της. Η δημιουργία λογαριασμών μέσων κοινωνικής δικτύωσης με το ίδιο όνομα και περιεχόμενο με το website σας σάς επιτρέπει να καταλαμβάνετε περισσότερο χώρο στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητές σας να αυξήσετε τις “οργανικές” επισκέψεις. Οπότε, όπως και με το website σας, είναι καλή ιδέα να δημοσιεύετε συχνά, σχετικό περιεχόμενο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εάν από μόνοι σας δεν μπορείτε να ειστε συνεπείς στη δημιουργία περιεχομένου λόγο περιορισμένου χρόνου και ψάχνετε κάποιον εξειδικευμένο επαγγελματία για τακτική δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου για την επιχείρησή σας, μπορούμε να το κάνουμε εμείς για εσάς και θα δείτε άμεσα εξαιρετικά αποτελέσματα τόσο στα Social Media όσο και στο Organic Traffic του Website σας!

Μπορείτε να δείτε τις υπηρεσίες μας και πληροφορίες για την Content Marketing εταιρεία μας κάνοντας κλικ εδώ. Μπορείτε επίσης να προγραμματίσετε μια δωρέαν 30λεπτη συμβουλευτική κλήση μαζι μας κάνοντας κλικ εδώ.

Πηγή: Indeed

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Phaedon Wallace

Τελειόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Marketing και αρθρογράφος στο Business Review Greece. Αρθρογραφεί με τετραετή εμπειρία κυρίως για θέματα productivity, marketing και ψυχολογίας. Επιπλέον, διαθέτει εμπειρία σε social media management και SEO. Κατέχει πτυχία Αγγλικών, Γερμανικών και Ιταλικών. Είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει η αναζήτηση, αναγνωρίζει την σημασία της ψυχικής υγείας, του αρέσει η ομαδική δουλειά, είναι υποστηρικτικός και δεν παύει να εξελίσσεται τόσο στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, όσο και στην καθημερινή του ζωή.