Τι είναι το Organic Traffic;

Τι είναι το Organic Traffic;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το organic traffic

Η επισκεψιμότητα αναφέρεται στα άτομα που επισκέπτονται έναν συγκεκριμένο website ή κανάλι. Αν και υπάρχουν πολλοί τύποι επισκεψιμότητας, οι ιστότοποι αξιολογούν πόσο επιτυχημένες είναι οι στρατηγικές μάρκετινγκ που προσελκύουν πελάτες ή αναγνώστες. Ένας από τους σημαντικότερους τύπους που βοηθά τους ιστότοπους να προσδιορίσουν εάν προσελκύουν νέους επισκέπτες στον website τους είναι το Organic Traffic. Σε αυτό το άρθρο, αναλύουμε το τι είναι και γιατί οι ειδικοί του μάρκετινγκ πρέπει να δώσουν έμφαση σε αυτό.

Το Organic Traffic είναι όταν κάποιος επισκέπτεται ένα website που βρήκε σε μια μηχανή αναζήτησης. Αυτό το είδος επισκεψιμότητας σημαίνει ότι οι επισκέπτες δεν παραπέμπονται από άλλο website ή κάνουν κλικ σε μια πληρωμένη διαφήμιση. Αντίθετα, αναζητούν κάτι συγκεκριμένο και βρίσκουν το website “φυσικά”.

Οι επαγγελματίες που διαχειρίζονται website μετρούν το Organic Traffic τους ως δείκτη για το πόσο καλά ταιριάζει με δημοφιλείς και σχετικές αναζητήσεις στο διαδίκτυο.

Γιατί είναι σημαντικό;

Το Organic Traffic είναι σημαντικό για τις στρατηγικές μάρκετινγκ επειδή αντιπροσωπεύει πιθανές προσθήκες νέων πελατών. Όταν κάποιος αναζητά ένα συγκεκριμένο θέμα, είναι πιο πιθανό να κάνει μια αγορά ή να διαβάσει ένα άρθρο ενός site που σχετίζεται με την αναζήτησή του.

Αυτό είναι διαφορετικό για τις διαφημίσεις, καθώς στοχεύουν άτομα με βάση την online δραστηριότητα ενός επισκέπτη. Επομένως, ελπίζουν ότι θα ενδιαφέρονται για το διαφημιζόμενο site. Επίσης, οι επισκέπτες “επί πληρωμή” ενδέχεται να μην ενδιαφέρονται για το αντικείμενο ή θέμα, καθώς δεν το αναζητούν ενεργά όπως οι οργανικοί επισκέπτες.

Επιπλέον, οι “οργανικοί” επισκέπτες εμπιστεύονται το website περισσότερο από ό,τι αν τον βρήκαν από μια διαφήμιση ή banner. Συνήθως, κάνουμε κλικ μόνο στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η εύρεση ενός website με αυτόν τον τρόπο να δημιουργεί ήδη ένα υψηλότερο επίπεδο εμπιστοσύνης μεταξύ οργανικών επισκεπτών και άγνωστων website.

Αυτή η εμπιστοσύνη βοηθά στη δημιουργία πιστών πελατών και διατηρεί το website στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Το γεγονός αυτό είναι εξαιρετικά βοηθητικό, καθώς η πρώτη σελίδα αποτελεσμάτων συγκεντρώνει (συνήθως) το περισσότερο Organic Traffic.

Εάν από μόνοι σας δεν μπορείτε να ειστε συνεπείς λόγο περιορισμένου χρόνου και ψάχνετε κάποιον εξειδικευμένο επαγγελματία για τακτική δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου για την επιχείρησή σας, μπορούμε να το κάνουμε εμείς για εσάς και θα δείτε άμεσα εξαιρετικά αποτελέσματα στο Organic Traffic!

Μπορείτε να δείτε τις υπηρεσίες μας και πληροφορίες για την Content Marketing εταιρεία μας κάνοντας κλικ εδώ. Μπορείτε επίσης να προγραμματίσετε μια δωρέαν 30λεπτη συμβουλευτική κλήση μαζι μας κάνοντας κλικ εδώ.

Πηγή: Indeed

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Phaedon Wallace

Τελειόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Marketing και αρθρογράφος στο Business Review Greece. Αρθρογραφεί με τετραετή εμπειρία κυρίως για θέματα productivity, marketing και ψυχολογίας. Επιπλέον, διαθέτει εμπειρία σε social media management και SEO. Κατέχει πτυχία Αγγλικών, Γερμανικών και Ιταλικών. Είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει η αναζήτηση, αναγνωρίζει την σημασία της ψυχικής υγείας, του αρέσει η ομαδική δουλειά, είναι υποστηρικτικός και δεν παύει να εξελίσσεται τόσο στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, όσο και στην καθημερινή του ζωή.

Ίσως σας ενδιαφέρει