Η άλγεβρα της ευτυχίας

Η άλγεβρα της ευτυχίας

Η άλγεβρα της ευτυχίας

Η άλγεβρα της ευτυχίας!

Το σημερινό βιβλίο είναι περισσότερο παιχνιδιάρικο και πιο διασκεδαστικό από πολλά βιβλία που έχω διαβάσει και αυτό γιατί η άλγεβρα της ευτυχίας είναι ένας οδηγός για την επιτυχία, τα προσωπικά οικονομικά σας αλλά και το νόημα της ζωής!

Book Review για το βιβλίο “Η άλγεβρα της ευτυχίας”.

Ο Scott Galloway, συγγραφέας του βιβλίου, είναι καθηγητής στην σχολή διοίκησης επιχειρήσεων Stern και γράφει στο Blog του “No Mercy/No Malice”.

Ο λόγος που μου αρέσει αυτό το βιβλίο τόσο πολύ είναι διότι, μέσα από απλές ιστορίες και ευχάριστα παραδείγματα, μπορείς να πάρεις μαθήματα ζωής για την επιτυχία, τα προσωπικά οικονομικά σου αλλά και το νόημα της ζωής μέσα από τα μάτια ενός ανθρώπου με λίγο διαφορετικές απόψεις από το συνηθισμένο!

Πάμε να δούμε τις αγαπημένες μου;

Η άλγεβρα της ευτυχίας: Μην ακολουθήσεις το πάθος σου!

Αυτή είναι μια συμβουλή του καθηγητή και όχι δικιά μου. Αλλά μπορώ να πω πως κατά ένα μεγάλο ποσοστό με βρίσκει σύμφωνο. Ειλικρινά τώρα, είσαι 20-30 χρονών, έχεις κάνει μερικά πράγματα, αλλά πως μπορείς να ξέρεις ποιο είναι το πάθος σου αν δεν δοκιμάσεις πράγματα;

Ο Scott προτείνει το εξής. Πρέπει να βρεις την τομή αυτών των 3ων δραστηριοτήτων:

  • Πράγματα στα οποία ίσως είσαι καλός
  • Πράγματα τα οποία δεν είναι άθλια
  • Πράγματα που θα σας πληρώσουν για να κάνετε

Μετρητά!

“Κάθε φορά που έσκαγε η φούσκα, ευχόμουν να είχα μετρητά, και μάλιστα μπόλικα, καθώς στην αγορά… έβρισκες καλές εταιρίες με χαμηλή αποτίμηση. Είμαι πρόθυμος να απαρνηθώ τα κέρδη, μια και θέλω πάρα πολύ να είμαι στη σωστή πλευρά του δρόμου, όταν χτυπήσει η ύφεση αυτή την φορά”.

Προσόντα+Ταχυδρομικός Κώδικας=Χρήματα

Είναι γεγονός πως η οικονομική ανάπτυξη συγκεντρώνεται όλο και περισσότερο γύρω από μια χούφτα πόλεις. Καλά θα κάνετε όσο είστε νέοι να πάτε σε πόλεις όπου κινούνται σε αφθονία τα χρήματα.

“Όσο είστε νέοι, αποκτήστε προσόντα και πηγαίνετε σε μια πόλη. Όσο μεγαλώνετε θα υπάρχουν πάντα σπουδαίες ιστορίες γιαα τον Steve Jobs, Bill Gates και άλλους που παράτησαν τις σπουδές τους. Και πάλι: Θεωρήστε ότι δεν είστε αυτό το άτομο”.

Θεωρώ πως αυτό το βιβλίο είναι ένα από τα πιο ενδιαφέρον βιβλία που έχω διαβάσει στην ζωή μου. Μάλιστα, το έχω δανείσει σε πολλούς φίλους για να τους βοηθήσω να αλλάξουν την οπτική τους για τον κόσμο.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Γιάννης Κύρτσης

Φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, σύμβουλος ακινήτων στην Liberty Real Estate, αρθρογράφος, Content Creator και δημιουργός της σελίδας Johnny&Books. Αρθρογραφεί στο Business Review Greece για Βιβλία, Αυτοβελτίωση και ορολογίες επιχειρηματικότητας και οικονομίας. Ένας νέος με μεγάλο πάθος για τα βιβλία, καθώς αυτά του άλλαξαν την ζωή, με όνειρο να μεταδώσει αυτή την τρέλα στους ανθρώπους γύρω του κάνοντάς τους καλύτερους!