Διαλογισμός: Το κλειδί της παραγωγικότητας στο 2022

Διαλογισμός: Το κλειδί της παραγωγικότητας στο 2022

Ο διαλογισμός αποτελεί ένα από τα καλύτερα εργαλεία ευεξίας, πνευματικής υγείας και παραγωγικότητας

Ζούμε σε μια εποχή όπου όλοι μας ψάχνουμε πως να είμαστε σταθερά παραγωγικοί στην δουλειά μας. Δοκιμάζουμε νέα προγράμματα, to-do lists, καλύτερη διατροφή και πολλά άλλα. Αν και τα προαναφερθέντα μας κάνουν πιο παραγωγικούς, θεωρώ πως υπάρχει κάτι που μας βοηθάει περισσότερο από όλα.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσω τι είναι ο διαλογισμός, και γιατί πρέπει όλοι να τον εντάξουμε στην καθημερινότητά μας.

Τι είναι ο διαλογισμός;

Ο διαλογισμός είναι μια πρακτική, στην οποία ένα άτομο χρησιμοποιεί μια τεχνική (όπως το minfulness ή η εστίαση σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο/σκέψη) για να επιτύχει μια διανοητικά καθαρή και συναισθηματικά ήρεμη και σταθερή κατάσταση. Αυτό γίνεται είτε με την βοήθεια χαλαρής μουσικής, είτε με την καθοδήγηση ενός ειδικού.

Ο διαλογισμός μπορεί να γίνει οπουδήποτε σας βολεύει (σε στρώμα, στον καναπέ ή το κρεβάτι σας). Δεν απαιτεί πολύ χρόνο από την καθημερινότητά σας, καθώς μπορείτε να κάνετε από 5 λεπτά έως και 1 ώρα.

Επιπλέον, δεν χρειάζεται να κατεβάσετε απαραίτητα κάποια εφαρμογή ή να πληρώσετε, αφού υπάρχουν άπειρα meditation videos στο YouTube.

Γιατί ο διαλογισμός μας κάνει πιο παραγωγικούς;

Για να συνειδητοποιήσουμε την αξία του διαλογισμού, πρέπει να καταλάβουμε τι βοηθάει την παραγωγικότητά μας γενικότερα. Ενώ υπάρχουν πολλά tips που σας έχουμε δώσει, ο βασικότερος παράγοντας της παραγωγικότητας είναι η ψυχική μας υγεία.

Αν δεν με πιστεύεις, δες εδώ πόσα λεφτά έχασαν οι εταιρείες παγκοσμίως εξαιτίας της ψυχικής υγείας.

Ένας από τους ευκολότερους και καλύτερους τρόπους self care παγκοσμίως είναι ο διαλογισμός. Σύμφωνα με έρευνες, μερικά από τα οφέλη του είναι:

  1. Μειώνει σημαντικά το στρες
  2. Βοηθάει στον έλεγχο του άγχους
  3. Βελτιώνει τον ύπνο σας
  4. Βοηθάει στην καταπολέμηση εθισμών
  5. Αυξάνει το focus σας
  6. Βελτιώνει την συναισθηματική σας υγεία

Επομένως…

Ο διαλογισμός αποτελεί σύμβολο της ψυχικής και συναισθηματικής ωριμότητας. Αξίζει να δοκιμάσεις να τον εντάξεις στην καθημερινότητά σου. Είναι πολύ απλή και εύκολη η εφαρμογή του.

Μπορείς να διαλογιστείς οποιαδήποτε ώρα της μέρας και τα οφέλη του μακροπρόθεσμα είναι εξαιρετικά, τόσο για την υγεία σου, όσο και για την παραγωγικότητά σου.

Πηγές: Shantisom / EverydayHealth / MayoClinic / MHA

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Phaedon Wallace

Τελειόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Marketing και αρθρογράφος στο Business Review Greece. Αρθρογραφεί με τετραετή εμπειρία κυρίως για θέματα productivity, marketing και ψυχολογίας. Επιπλέον, διαθέτει εμπειρία σε social media management και SEO. Κατέχει πτυχία Αγγλικών, Γερμανικών και Ιταλικών. Είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει η αναζήτηση, αναγνωρίζει την σημασία της ψυχικής υγείας, του αρέσει η ομαδική δουλειά, είναι υποστηρικτικός και δεν παύει να εξελίσσεται τόσο στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, όσο και στην καθημερινή του ζωή.