3 tips για ένα περιβάλλον αυτοπεποίθησης στην εταιρεία σας

3 tips για ένα περιβάλλον αυτοπεποίθησης στην εταιρεία σας

Η αυτοπεποίθηση των εργαζόμενων αποτελεί βασικό στοιχείο μιας υγιούς εταιρικής κουλτούρας

Οι ηγέτες πρέπει πάντα να αναζητούν μια ομάδα εργαζομένων με αυτοπεποίθηση. Αυτοί οι εργαζόμενοι βγαίνουν έξω από το comfort zone τους και παίρνουν ρίσκα.

Η αυτοπεποίθηση είναι μια πρακτική που δημιουργείται και βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου μέσω της προσπάθειας, της αποτυχίας και της μάθησης.

Οι εργαζόμενοι χρειάζονται ένα περιβάλλον όπου θα αισθάνονται ασφαλείς να δοκιμάσουν κάτι νέο, ώστε να μπορούν να εξελιχθούν και να αναλάβουν μεγαλύτερα καθήκοντα. Με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση έρχονται μεγαλύτερες δυνατότητες, το οποίο ωφελεί σημαντικά την εταιρεία.

Ακολουθούν 3 tips για να προωθήσετε μια εταιρική κουλτούρα εμπιστοσύνης για την επιτυχία των εργαζομένων σας.

1. Να δέχονται όλοι feedback και κριτική

Το σωστό feedback δημιουργεί αυτοπεποίθηση. Να είστε ειλικρινείς όταν αξιολογείτε τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες ενός εργαζόμενου, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχεί ποτέ τι μπορεί πραγματικά να σκέφτεται ο διευθυντής για αυτόν.

Η αυτοπεποίθηση ξεκινά με το να γίνει κάποιος πιο συνειδητοποιημένος για να βοηθήσει τους υπαλλήλους να δημιουργήσουν μια νοοτροπία με αυτοπεποίθηση γύρω από τα μοναδικά τους πλεονεκτήματα και να κατανοήσουν πώς αυτή η νοοτροπία χτίζει μια καλύτερη ομάδα.

Σημαντικό ρόλο παίζει και ο τόνος της φωνής κατά την διάρκεια μιας παρατήρησης. Ακόμη και ο πιο λαμπρός ηγέτης θα διαπιστώσει ότι η ομιλία με έντονο, πομπώδες τόνο θα κάνει τους άλλους να αντισταθούν στο να ακούσουν τις σκέψεις, στρατηγικές ή τα σχόλιά του.

Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε έναν ήρεμο και σκόπιμο τόνο για να αποφύγετε ασάφειες. Μερικές φορές μιλάμε πιο σκληρά από ό,τι επιδιώκουμε, κάτι που μπορεί να φανεί ως ασέβεια.

Τα σχόλια πρέπει επίσης να είναι εξατομικευμένα. Αν και δεν χρειάζεται να είστε φίλοι με όλους, θα πρέπει τουλάχιστον να αντιμετωπίζετε τους υπαλλήλους ως άτομα με συναισθήματα και ενδιαφέροντα.

Με μεγαλύτερη επίγνωση του ατόμου που υπάρχει εκτός γραφείου, οι ηγέτες μπορούν να δημιουργήσουν καλύτερο feedback που είναι συμπονετικό για τον παραλήπτη.

2. Δώστε τους τα απαραίτητα εργαλεία

Εάν θέλετε μια ομάδα ανθρώπων με αυτοπεποίθηση που πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους, δώστε τους τα εργαλεία που χρειάζονται για να κάνουν καλά αυτή τη δουλειά. Αν και αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι όλα θα είναι τέλεια, είναι μέρος της διαδικασίας ανάπτυξης αυτοπεποίθησης.

Οι νέοι υπάλληλοι χρειάζονται την κατάλληλη εκπαίδευση για να εργάζονται αποτελεσματικά και να αισθάνονται σίγουροι για τη διαχείριση των ευθυνών τους. Οι πρακτικές είναι πράγματα που καθοδηγούν εσάς και τις συμπεριφορές σας, αλλά οι πολιτικές είναι δικαιολογίες για να μείνετε πίσω.

Εκτός από τις επιλογές εκπαίδευσης για νέους υπαλλήλους, είναι σημαντικό να λαμβάνουμε γνώσεις από την ανάπτυξη νέων προϊόντων και να μετατρέπουμε τις πληροφορίες σε μια τεκμηριωμένη διαδικασία.

Για αυτό, με καθιερωμένες διαδικασίες εκπαίδευσης, η ικανότητά σας να ενσωματώνετε αποτελεσματικά νέους ανθρώπους αυξάνεται παράλληλα με την εταιρεία.

αυτοπεποίθηση

3. Διατυπώστε ξεκάθαρα το όραμά σας

Μόνο με ένα σαφές όραμα από τον ηγέτη ενός οργανισμού μπορεί ένας υπάλληλος να επιδιώξει αυτό το όραμα με σιγουριά.

Πέρα από την απλή επίγνωση του οράματος και της στρατηγικής, οι εργαζόμενοι πρέπει να κατανοήσουν γιατί ο ηγέτης έχει αυτό το όραμα και πώς αυτή η στρατηγική σκοπεύει να καθοδηγήσει την εταιρεία. Δεν θα συμφωνούν πάντα όλοι με το όραμά σας, αλλά τουλάχιστον προσπαθήστε ώστε όλοι να το καταλάβουν ξεκάθαρα.

Το όραμα και η στρατηγική μπορούμε να τα επικοινωνούμε όχι μόνο στους υπαλλήλους μας αλλά στους πελάτες και τους επενδυτές μας. Διακηρύσσουμε με τόλμη τα βασικά του στοιχεία, επειδή δεν φοβόμαστε ότι οι ανταγωνιστές μας γνωρίζουν πού πάμε. Έχουμε δείξει τις προθέσεις μας και έχουμε καταστήσει σαφές ότι συγκεντρώνουμε τους πόρους για να το κάνουμε.

Εν ολίγοις…

Οι ομάδες με αυτοπεποίθηση αντιπροσωπεύουν εταιρείες με αυτοπεποίθηση και οι εταιρείες με αυτοπεποίθηση κερδίζουν χρήματα. Οι ηγέτες θα πρέπει να είναι υπεύθυνοι για την οικοδόμηση μιας κουλτούρας που εμπνέει αυτές τις νοοτροπίες.

Βρείτε τρόπους να αφήσετε τους εργαζόμενους να αισθάνονται σίγουροι για τις αποφάσεις, τις ικανότητες και τις δεξιότητές τους. Έτσι, θα αισθάνονται άνετα να μιλούν, να μοιράζονται ιδέες και να λύνουν προβλήματα.

Δώστε τους τα εργαλεία και την ελευθερία να είναι δημιουργικοί, να δοκιμάσουν νέα πράγματα και να καινοτομήσουν. Όσο περισσότερες ευκαιρίες δημιουργείτε στους υπαλλήλους να αναπτύξουν την αυτοπεποίθησή τους, τόσο πιο χαρούμενοι και παραγωγικοί θα είναι.

Πηγή: FastCompany

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Phaedon Wallace

Τελειόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Marketing και αρθρογράφος στο Business Review Greece. Αρθρογραφεί με τετραετή εμπειρία κυρίως για θέματα productivity, marketing και ψυχολογίας. Επιπλέον, διαθέτει εμπειρία σε social media management και SEO. Κατέχει πτυχία Αγγλικών, Γερμανικών και Ιταλικών. Είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει η αναζήτηση, αναγνωρίζει την σημασία της ψυχικής υγείας, του αρέσει η ομαδική δουλειά, είναι υποστηρικτικός και δεν παύει να εξελίσσεται τόσο στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, όσο και στην καθημερινή του ζωή.