Η εβδομάδα των 4 εργάσιμων ωρών!

Η εβδομάδα των 4 εργάσιμων ωρών!

Η εβδομάδα των 4 εργάσιμων ωρών.

Ένα διαφορετικό βιβλίο από τα συνηθισμένα, είναι η εβδομάδα των 4 εργάσιμων ωρών!

Και λέω διαφορετικό διότι είναι ένα βιβλίο που προτείνει ένα συγκεκριμένο lifestyle το οποίο ακούγεται ενδιαφέρον αλλά εγώ συγκεκριμένα δεν θα μπορούσα να ζήσω.

Ο Tim Ferriss, συγγραφέας του βιβλίου, αναφέρεται στους νέους πλούσιους. Γιατί νέοι;

Οι νέοι πλούσιοι

Οι νέοι πλούσιοι είναι οι άνθρωποι που δεν αναβάλλουν την ζωή τους μέχρι να συνταξιοδοτηθούν και έχουν σαν στόχο τους την καλοπέραση και το κέρδος, την απολευθέρωση του χρόνου τους και την αυτοματοποίηση του εισοδήματός τους!

Είναι στην ουσία άνθρωποι που δεν μένουν σταθεροί. Δουλεύουν από το laptop τους, ταξιδεύουν τον κόσμο και ζουν την ζωή των ονείρων τους έχοντας υπολογίσει τα μηνιαία έξοδα που μπορεί να έχει αυτή η ζωή!

Η εβδομάδα των 4 εργάσιμων ωρών: Κανόνες παραγωγικότητας

Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο έμαθα κάποιους πολύ χρήσιμους κανόνες παραγωγικότητας, τους οποίους χρησιμοποιώ κάθε μέρα εδώ και 2 χρόνια τουλάχιστον!

Η Εβδομάδα των 4 εργάσιμων ωρών

“Το να κάνεις κάτι ασήμαντο καλά δεν το κάνει σημαντικό και το να είσαι απασχολημένος συνέχεια είναι σημάδι τεμπελιάς. Εξαλείψτε τις ασήμαντες δραστηριότητες”.

Μερικοί από τους κανόνες παραγωγικότητας είναι οι εξής:

  • Κανόνας Pareto: Ποιο είναι το 20% των εργασιών που θα σου δώσει το 80% του αποτελέσματος που επιθυμείς;
  • Νόμος του Parkison: Να θέτεις πάντα κάποιο deadline στους στόχους που θέλεις να κατορθώσεις μέσα στην μέρα σου!

Αντικατέστησε και πολλαπλασίασε τον εαυτό σου.

Κάτι τελευταίο το οποίο βρήκα αρκετά χρήσιμο και θεωρώ πως μπορεί κάποιος να το κάνει στην ζωή του, είτε ακολουθήσει τον δρόμο των νέων πλουσίων είτε όχι, είναι πως μπορεί να αντικαταστήσει και να πολλαπλασιάσει τον εαυτό του!

Πως όμως το κάνουμε αυτό; Πρέπει να δοκιμάσεις τα παρακάτω βήματα!

  1. Κόστος/εργασία> Κόστος/ώρα
  2. Δοκίμασέ το αρκετές φορές μέχρι να μπορείς να βγάλεις κάποιο σωστό συμπέρασμα.
  3. Θέσε μικρά deadlines στους άλλους.
  4. Κάντο με μια εργασία την φορά.

Αν επιθυμείς να ζήσεις με έναν διαφορετικό τρόπο και να εργάζεσαι online, χρειάζεται να χτίσεις κάποιες βάσεις. Το βιβλίο αυτό θα σου δώσει ό,τι θα χρειαστείς.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Γιάννης Κύρτσης

Φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, σύμβουλος ακινήτων στην Liberty Real Estate, αρθρογράφος, Content Creator και δημιουργός της σελίδας Johnny&Books. Αρθρογραφεί στο Business Review Greece για Βιβλία, Αυτοβελτίωση και ορολογίες επιχειρηματικότητας και οικονομίας. Ένας νέος με μεγάλο πάθος για τα βιβλία, καθώς αυτά του άλλαξαν την ζωή, με όνειρο να μεταδώσει αυτή την τρέλα στους ανθρώπους γύρω του κάνοντάς τους καλύτερους!