Η τέχνη της πειθούς

Η τέχνη της πειθούς

Η τέχνη της πειθούς

Η Τέχνη της πειθούς

Το πρώτο βιβλίο του Robert Cialdini (συγγραφέας και του Προ-πειθώ), η τέχνη της πειθούς, είναι μια παγκόσμια επιτυχία που σίγουρα πρέπει να διαβάσεις μια φορά στην ζωή σου, ανεξαρτήτως επαγγέλματος, και βρίσκεσαι στον τομέα των πωλήσεων, τότε σίγουρα δεν πρέπει να λείπει από την βιβλιοθήκη σου!

Τα 6 βασικά όπλα επιρροής

Σε αυτό το εξαιρετικό έργο, ο συγγραφέας του βιβλίου μας δείχνει τα 6 βασικά κλειδιά πειθούς που μπορεί ένας άνθρωπος να χρησιμοποιήσει εναντίον κάποιου άλλου! Πάμε να τα δούμε μαζί;

Σπανιότητα

Συνήθως όταν κάτι είναι σπάνιο, ή παρουσιάζεται ως σπάνιο, οι άνθρωποι τείνουν να το επιθυμούν ακόμα περισσότερο.

Η Τέχνη της πειθούς: Συνέπεια

Συνέπεια είναι η επιθυμία να είσαι συνεπής με κάτι που υπόθηκε. Δείξε στους άλλους ότι είσαι συνεπής μαζί τους και στην συνέχεια θα γίνουν και αυτοί συνεπείς με εσένα.

Αυθεντία

Οι άνθρωποι τείνουν να ακολουθούν τους ειδικούς και τείνουν επίσης να τους ακούνε, θεωρώντας ως αληθές οτιδήποτε τους παρουσιάζουν.

Συναίνεση

Η επιθυμία των ανθρώπων να θεωρούν σωστή την ομοφωνία. Είναι πολύ ευκολότερο να πείσεις κάποιον να αγοράσει κάτι ή να κάνει κάτι αν είναι κοινωνικά αποδεκτό και το βλέπει γύρω του.

Ομοιότητα

Οι άνθρωποι νιώθουν οικεία με όμοιούς τους και τους συμπαθούν αρκετά.

Αμοιβαιότητα

Είναι πολύ πιθανό κάποιος να αγοράσει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία από εσένα αν πρώτα του έχεις κάνει ένα μικρό δώρο. Γι’αυτό μερικές φορές μας δίνουν δωρεάν δείγματα. Είναι ένα από τα καλύτερα κόλπα πειθούς!

Εν κατακλείδι, αυτό είναι ένα βιβλίο που αποκλείεται να μην βρεις χρήσιμο για τους δύο απλούστατους λόγους: Αρχικά, θα ξεκινήσεις πότε ασκείται η τέχνη της πειθούς πάνω σου, αλλά θα μάθεις κι’ όλας να την ασκείς και εσύ στους άλλους.

Ο Robert Cialdini για την τέχνη της πειθούς.
Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Γιάννης Κύρτσης

Φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, σύμβουλος ακινήτων στην Liberty Real Estate, αρθρογράφος, Content Creator και δημιουργός της σελίδας Johnny&Books. Αρθρογραφεί στο Business Review Greece για Βιβλία, Αυτοβελτίωση και ορολογίες επιχειρηματικότητας και οικονομίας. Ένας νέος με μεγάλο πάθος για τα βιβλία, καθώς αυτά του άλλαξαν την ζωή, με όνειρο να μεταδώσει αυτή την τρέλα στους ανθρώπους γύρω του κάνοντάς τους καλύτερους!