Από το Καλό στο Εξαίρετο

Από το Καλό στο Εξαίρετο

από το καλό στο εξαίρετο

Το έργο “Από το Καλό στο Εξαίρετο” είναι μια έρευνα που μας δείχνει γιατί μερικές επιχειρήσεις καταφέρνουν να κάνουν το άλμα και να ξεχωρίσουν ενώ άλλες όχι.

Το βιβλίο αυτό απαντάει στο ερώτημα “Μπορεί μια καλή επιχείρηση να γίνει εξαίρετη και, αν ναι, πως;”.

Μέσα από μια έρευνα διάρκειας πέντε ετών, ο Συγγραφέας του βιβλίου ανακαλύπτει και μοιράζεται μαζί μας τα κοινά χαρακτηριστικά των καλών εταιρειών, που τελικά έγιναν εξαίρετες.

Από το καλό στο Εξαίρετο.

Για να πάει μια επιχείρηση από το καλό στο εξαίρετο χρειάζεται ηγεσία πέμπτης βαθμίδας!

Προφανώς και θα ξεκινούσαμε από την ηγεσία, αφού μια εταιρεία είναι οι άνθρωποί της, και αν τα εκτελεστικά μέλη είναι χάλια, μαντέψτε και πως θα είναι η επιχείρηση…

Η ηγεσία της πέμπτης βαθμίδας, έχει να κάνει με ένα στυλ ηγέτη, ο οποίος αναλαμβάνει ευθύνες για τα λάθη του, δίνει τους επαίνους στους εργαζομένους του και πάντα κατηγορεί τον εαυτό του όταν γίνονται λάθη.

Σε σύγκριση με τους ηγέτες των μέτριων επιχειρήσεων, παρατηρήθηκε ότι οι συγκεκριμένοι ηγέτες, δεν αναλάμβαναν ευθύνες για τις πράξεις τους, πάντα κατηγορούσαν τους άλλους για τα λάθη τους και πάντα όταν ερχόταν η ώρα του επαίνου, κοιτούσαν τον καθρέφτη… Εσύ αλήθεια, σε ποια κατηγορία θα ήθελες να ανήκεις;

Μια κουλτούρα Πειθαρχίας οδηγεί από το καλό στο εξαίρετο!

Οι εταιρείες που ξεχώρισαν τελικά ασχολήθηκαν μόνο με τις σημαντικές και όχι άσχετες δραστηριότητες, με τις οποίες θα έχαναν άσκοπα χρόνο.

Σκέφτονται κάπως έτσι:

“Δεν θα προχωρήσουμε σε άσχετες εξαγορές. Δεν θα ασχοληθούμε με άσχετες δραστηριότητες. Δεν θα κάνουμε άσχετες κοινοπραξίες. Αν κάτι δεν μας ταιριάζει, δεν θα το κάνουμε. Τελεία και παύλα!”.

Έχεις σκεφτεί ποτέ σου πόσο ευκολότερο θα ήταν αν είχες έναν κατάλογο με τα πράγματα που δεν θα έπρεπε να κάνεις;

Απλά σκέψου πόσο χρόνο τελικά θα γλυτώνεις.

Πόσο περισσότερο θα μπορείς να αφοσιωθείς σε δραστηριότητες που όντως αποδίδουν και έχουν νόημα!

Η Έμπνευση του Σκαντζόχοιρου!

Η έμπνευση του Σκαντζόχοιρου λέει πως υπάρχουν τρία πράγματα που πρέπει να βρεις το κοινό τους σημείο. Αν τα κάνεις αυτά, τότε έχεις μια μεγάλη πιθανότητα να εξελιχθείς από το καλό στο εξαίρετο.

Τα 3 πράγματα στα οποία πρέπει να βρεις το κοινό σημείο:

  • Πράγματα στα οποία νιώθεις έντονο πάθος.
  • Πράγματα όπου μπορείς να γίνεις ο καλύτερος στον κόσμο.
  • Πράγματα που κινούν την οικονομική μηχανή σου.

Αυτά νομίζω πως είναι και τα σημαντικότερα πράγματα που μπορεί να κρατήσει κανείς από αυτό το βιβλίο.

Σίγουρα υπάρχει τεράστια γνώση και το μόνο που μένει είναι να την ανακαλύψεις και να βρεις έναν τρόπο να την εφαρμόσεις στην ζωή σου!

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Γιάννης Κύρτσης

Φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, σύμβουλος ακινήτων στην Liberty Real Estate, αρθρογράφος, Content Creator και δημιουργός της σελίδας Johnny&Books. Αρθρογραφεί στο Business Review Greece για Βιβλία, Αυτοβελτίωση και ορολογίες επιχειρηματικότητας και οικονομίας. Ένας νέος με μεγάλο πάθος για τα βιβλία, καθώς αυτά του άλλαξαν την ζωή, με όνειρο να μεταδώσει αυτή την τρέλα στους ανθρώπους γύρω του κάνοντάς τους καλύτερους!