Η παλιότερη επιχείρηση του κόσμου

Η παλιότερη επιχείρηση του κόσμου

Η παλιότερη επιχείρηση του κόσμου

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ποιά είναι η παλιότερη επιχείρηση του κόσμου;

Η ιστορία των επιχειρήσεων, και πιο συγκεκριμένα των ξενοδοχείων, είναι πολύ μεγαλύτερη από όσο φαντάζεστε. Σίγουρα, υπάρχουν κλασικά και ιστορικά κτήρια σε πόλεις όπως το Παρίσι και η Ρώμη.

Όμως, η παλιότερη επιχείρηση του κόσμου είναι ένα ξενοδοχείο στην Ιαπωνία αιώνες αρχαιότερο από τα υπόλοιπα.

Το Nishiyama Onsen Keiunkan, ένα ιαπωνικό θέρετρο κοντά στο όρος Fuji, λειτουργεί από το 705 μ.Χ..

Το ξενοδοχείο το διαχειρίζεται η ίδια οικογένεια εδώ και 52 γενιές.

Το Guinness World Records το αναγνώρισε επίσημα ως την παλιότερη εν ενεργεία επιχείρηση στον κόσμο.

Η παλιότερη επιχείρηση του κόσμου: Το lobby του Nishiyama Onsen Keiunkan.

Το 705 μ.Χ., ο Fujiwara Mahito έφτιαξε το τότε πανδοχείο. Από τότε μέχρι και σήμερα, η οικογένειά του είναι ειδικοί στον κλάδο της φιλοξενίας.

Αν και το ξενοδοχείο έχει ανακαινιστεί πολλές φορές με τα χρόνια, τα κύρια αξιοθέατα, δηλαδή οι χαλαρωτικές ιαματικές πηγές και η υπέροχη θέα, έχουν παραμείνει το επίκεντρο της αίγλης του.

Επί του παρόντος, στο 1.310ο έτος λειτουργίας του, το Keiunkan διοικείται από την ίδια οικογένεια για πολλές γενιές, 52 για την ακρίβεια.

Αν και η διακόσμηση μπορεί να άλλαξε με την πάροδο του χρόνου, τα έθιμα και το μοντέλο φιλοξενίας έχουν περάσει από μέλος σε μέλος της οικογένειας.

Πολλοί άνθρωποι, από ιστορικούς σαμουράι μέχρι διασημότητες και πολιτικούς παγκοσμίως, έχουν έρθει στο πανδοχείο για την ιστορία και τα ιαματικά του νερά.

Το διάσημο λουτρό του Keiunkan, Mochitani no Yu, έχει νερό που τροφοδοτείται απευθείας από τις ιαματικές πηγές.

Μάλιστα, οι επισκέπτες καλούνται να πιουν απευθείας από τις πηγές.

Η παλιότερη επιχείρηση του κόσμου: Το λουτρό Mochitani no Yu με νερό από ιαματικές πηγές
Η παλιότερη επιχείρηση του κόσμου: Το λουτρό Mochitani no Yu με νερό από ιαματικές πηγές

Η ιστορία του ξενοδοχείου διδάσκει

Το ξενοδοχείο αυτό παραδίδει μαθήματα διοίκησης επιχειρήσεων. Πιο συγκεκριμένα, μας μαθαίνει την αξία που έχει η οικογένεια, η αγάπη και η καλή επικοινωνία μεταξύ των εργαζομένων.

Άλλωστε, ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον είναι απαραίτητο για την επιτυχία ενός οργανισμού, ανεξάρτητα από τον κλάδο στον οποίο βρίσκεται.

Επιπλέον, όλα τα προαναφερθέντα στοιχεία συμβάλλουν, όχι μόνο στην βραχυπρόθεσμη επιτυχία ενός οργανισμού, αλλά και στην μακροπρόθεσμη. Εξου και τα 1310 χρόνια επιτυχίας του ξενοδοχείου.

Πηγή: T+L

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Phaedon Wallace

Τελειόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Marketing και αρθρογράφος στο Business Review Greece. Αρθρογραφεί με τετραετή εμπειρία κυρίως για θέματα productivity, marketing και ψυχολογίας. Επιπλέον, διαθέτει εμπειρία σε social media management και SEO. Κατέχει πτυχία Αγγλικών, Γερμανικών και Ιταλικών. Είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει η αναζήτηση, αναγνωρίζει την σημασία της ψυχικής υγείας, του αρέσει η ομαδική δουλειά, είναι υποστηρικτικός και δεν παύει να εξελίσσεται τόσο στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, όσο και στην καθημερινή του ζωή.