Carl Icahn: Ένας από τους πλουσιότερους επενδυτές-Portfolio Analysis-Freedom24

Carl Icahn: Ένας από τους πλουσιότερους επενδυτές-Portfolio Analysis-Freedom24

carl icahn

Ήξερες πως ο Carl Icahn, ένας από τους πιο επιτυχημένους επενδυτές στην Αμερική έχασε 420 εκατομμύρια το 2014, αλλά παρόλα αυτά παρέμεινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Wall Street;!

Σίγουρα ο Icahn αποτελεί άλλη μια ιστορία επιτυχίας στον κόσμο των επενδύσεων, αλλά πώς κατάφερε να φτάσει σε αυτό το σημείο;

Στο άρθρο αυτό, θα μάθεις τα μυστικά και τον τρόπο σκέψης, πίσω από την επενδυτική του επιτυχία, για αυτό διάβασε μέχρι το τέλος, για να μάθεις και εσύ πώς μπορείς να πετύχεις παρόμοια αποτελέσματα. 

Πιο συγκεκριμένα θα δούμε τις μετοχές στις οποίες έχει επενδύσει τα περισσότερα χρήματα ο Carl Icahn, αλλά και γενικότερα την επενδυτική του φιλοσοφία.

Carl Icahn:Portfolio analysis-Freedom 24

Ποια είναι η επενδυτική φιλοσοφία του Carl Icahn

Η επενδυτική φιλοσοφία του Carl Icahn δεν διαφέρει σχεδόν καθόλου από αυτήν του Warren Buffett.

Θεωρεί τον εαυτό του Value investor, δηλαδή επενδύει σε επιχειρήσεις που έχουν πραγματική αξία, όμως μόνο όταν η αξία της μετοχής είναι χαμηλότερη. 

Όπως αναφέρει και ο ίδιος ο Carl Icahn ‘’αγοράζω μετοχές όταν κανείς δεν τις θέλει’’.

Με αυτήν την φράση ο επενδυτής θέλει να πει, πως πολλές φορές το γενικό κοινό δεν αντιλαμβάνεται την αξία μιας εταιρείας και για αυτό οι περισσότεροι άνθρωποι αποτυγχάνουν να βγάλουν λεφτά από το χρηματιστήριο.

Γενικότερα το επενδυτικό στυλ του δεν είναι ιδιαίτερα επιθετικό.

Είναι αρκετά υπομονετικός με τις επενδύσεις του και λογικό αφού ανήκει και στην κατηγορία του Value investing.

Εφόσον είδαμε τώρα την επενδυτική φιλοσοφία του Carl Icahn, ας δούμε τώρα 5 μεγαλύτερες θέσεις του, σύμφωνα με την 13F της Αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς.

Carl Icahn

Ποιες είναι οι σηματικότερες μετοχές στο portfolio του Carl Icahn;

1. Icahn Enterprises

Και όμως, στην πρώτη θέση έχουμε την δικιά του εταιρεία, την Icahn Enterprise.

Η Icahn Enterprises αποτελεί την μεγαλύτερη επενδυτική θέση του και η επενδυτική αξία αγγίζει τα 14,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μάλιστα ο Icahn κατέχει το 98% της εταιρείας.

Η εταιρεία αυτή δραστηριοποιείται σε πολλούς κλάδους, όπως τον κλάδο των ξενοδοχείων, των casino αλλά και πολλούς άλλους.

Να πούμε σε αυτό το σημείο πως η Icahn Enterprises αποτελεί μια εταιρεία ετερογενών δραστηριοτήτων, δηλαδή μια εταιρεία που ασχολείται με πολλούς κλάδους. 

2. CVR Energy

Στην δεύτερη θέση ανέρχεται η εταιρεία CVR Energy η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο της ενέργειας.

Ο διάσημος επενδυτής κατέχει στην συγκεκριμένη εταιρεία θέση που αξίζει πάνω από 2 δισ δολάρια.

Μάλιστα κατέχει το 70% της εταιρείας.

Η CVR είναι μια εταιρεία ενέργειας η οποία κατα κύριο λόγο εμπορέυεται πετρέλαιο, αλλά και κατασκευάζει συνθετικά καύσιμα.

Πιθανό είναι πως ο Icahn επενδύει στην ενέργεια και λόγω των τιμών που βλέπουμε στα καύσιμα, εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης.

3. Cheniere Energy

Στην επόμενη θέση θα δούμε την εταιρεία ενέργειας Cheniere Energy. 

Η αξία της επενδυτικής θέσης του Icahn, αγγίζει σχεδόν τα 750 εκατομμύρια δολάρια και κατέχει σχεδόν το 2% της εταιρείας.

Η συγκεκριμένη εταιρεία ενέργειας δραστηριοποιείται στον κλάδο του LNG, δηλαδή στην παραγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Φαίνεται από την συγκεκριμένη επένδυση πως ο Icahn επενδύει αρκετά στο φυσικό αέριο μιας και υπάρχει έλλειψη και λόγω των γεγονότων που εξελίσσονται στον κλάδο της ενέργειας.

4. First Energy

Άλλη μια μεγάλη επένδυση του Icahn είναι η εταιρεία ενέργειας First Energy.

Η αξία της θέσης του στην εταιρεία ξεπερνάει τα 700 εκατομμύρια δολάρια και κατέχει το 3% της εταιρείας.

Η FirstEnergy είναι μια εταιρεία κοινής ωφέλειας που χρησιμοποιεί κατά κύριο εναλλακτικούς τρόπους ενέργειας, αλλά και πυρηνική ενέργεια.

Μάλιστα η εταιρεία έχει πάνω από 6 εκατομμύρια πελάτες αυτή την στιγμή.

5. Crown Holdings

Ο Icahn έχει επενδύσει πάνω από 700 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία αυτήν και κατέχει το 8,2%.

Η συγκεκριμένη εταιρεία κατασκευάζει μεταλλικές συσκευασίες για προϊόντα άλλων εταιρειών.

Η εταιρεία αυτή αποτελεί ηγέτιδα στον κλάδο της και μάλιστα δραστηριοποιείται και στον κλάδο παρασκευής βιομηχανικών προϊόντων.

Αυτό που παρατηρούμε και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι ότι στην υπάρχουσα συγκυρία με την ενεργειακή κρίση, οι μεγαλύτερες θέσεις του Icanh είναι στον κλάδο της ενέργειας.

Ποια είναι τα μελοντικά του σχέδια;

Από ότι φαίνεται ο Icahn δεν ετοιμάζει κάποια μεγάλη κίνηση και μάλλον περιμένει οι αγορές να έρθουν σε μια ισορροπία για να επενδύσει και αυτός, μιας και είναι ένας value investor.   

Κλείνοντας, ο Carl Icahn αποτελεί έναν από τους πιο επιτυχημένους επενδυτές αυτή την στιγμή στην Wall Street και ανήκει αδιαμφισβήτητα στο “πάνθεον” των μεγαλύτερων επενδυτών. 

Γι’ αυτό και πρέπει ο οποιοσδήποτε να μελετήσεις τον τρόπο με τον οποίο επενδύει και να πάρεις ιδέες από την στρατηγική του.

freedom 24

Σε περίπτωση που θέλεις να αγοράσεις μία από τις μετοχές που αναφέρονται παραπάνω, ή οποιαδήποτε άλλη από τις χιλιάδες που υπάρχουν στην επενδυτική πλατφόρμα της Freedom24, κάνε κλικ εδώ. 

Το άνοιγμα λογαριασμού διαρκεί μόλις 10 λεπτά, μπορείς να κάνεις κατάθεση από κάρτα ή μέσω τράπεζας και είσαι έτοιμος να αγοράσεις την πρώτη σου μετοχή. 

*Η επένδυση είναι ρίσκο. Οι προβλέψεις και οι προηγούμενες επιδόσεις δεν είναι αξιόπιστοι δείκτες μελλοντικών επιδόσεων. Είναι σημαντικό να κάνετε την ανάλυσή σας πριν κάνετε οποιαδήποτε επένδυση.
*Αυτό το βίντεο/άρθρο δεν είναι οικονομική συμβουλή. Αυτή η ανάρτηση περιέχει affiliate links της Freedom24 που χωρίς κόστος για εσάς, μπορεί να κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια.

Πηγές: Whalewisdom, Linkedin

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας