Οι 8 πιο κερδοφόρες εταιρείες και πως να επενδύσεις σε αυτές – Freedom24

Οι 8 πιο κερδοφόρες εταιρείες και πως να επενδύσεις σε αυτές – Freedom24

8 πιο κερδοφόρες εταιρείες

Σήμερα θα δούμε μαζί τις 8 εταιρείες με τη μεγαλύτερη κερδοφορία στον κόσμο για το 2023!

Πριν εμβαθύνουμε στη λίστα με τις πιο κερδοφόρες εταιρείες, ας διευκρινίσουμε τι σημαίνει κερδοφορία και σε τι διαφέρει από τα έσοδα. 

Τα έσοδα είναι το συνολικό χρηματικό ποσό που κερδίζει μια εταιρεία μέσω των προϊόντων ή των υπηρεσιών της, ενώ η κερδοφορία λαμβάνει υπόψη τα έξοδα, το κόστος και τους φόρους της εταιρείας.

Με άλλα λόγια, η κερδοφορία μας δείχνει πόσα χρήματα διατηρεί μια εταιρεία αφού αφαιρέσει όλα τα κόστη της.

Γιατί η κερδοφορία είναι πιο σημαντική από τα έσοδα;

Τώρα, ίσως αναρωτιέστε, γιατί η κερδοφορία είναι πιο σημαντική από τα απλά έσοδα; Λοιπόν, ενώ τα έσοδα μας δίνουν μια γεύση από τις πωλήσεις μιας εταιρείας, η κερδοφορία αποκαλύπτει την ικανότητα της εταιρείας να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τις δραστηριότητές της και να δημιουργεί σταθερά κέρδη. 

Μια εταιρεία μπορεί να έχει υψηλά έσοδα, αλλά να εξακολουθεί να αγωνίζεται με τα έξοδα, με αποτέλεσμα να έχει χαμηλότερα κέρδη. 

Η κερδοφορία διασφαλίζει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα και το δυναμικό ανάπτυξης της εταιρείας, καθιστώντας την έναν κρίσιμο παράγοντα που πρέπει να λάβουν υπόψη οι επενδυτές.

Η κερδοφορία επίσης είναι και ο σημαντικότερος παράγοντας που επηρεάζει την τιμή κάθε μετοχής.

Είναι και το προφανές, ένας επενδυτής να θέλει να επενδύσει σε μια εταιρεία που μπορεί να βγάζει κέρδη, γιατί το κέρδος είναι και ο σκοπός τους επενδυτή.

Μάλιστα τα κέρδη, δεν δείχνουν μόνο την οικονομική υγεία και την ικανότητα μιας εταιρείας, αλλά συχνά προσφέρουν μέρισμα.

Το μέρισμα, είναι κάτι που πολλοί επενδυτές κυνηγούν και κυρίως όσοι είναι πιο παθητικοί. Μέσω αυτού, έχουν παθητικό εισόδημα από όλες τις μετοχές τους και βγάζουν έσοδα από αυτές, χωρίς να πουλήσουν και να μειώσουν τη θέση τους, άρα και την ιδιοκτησία τους σε αυτές.

Οι 8 πιο κερδοφόρες εταιρείες

Πάμε να δούμε τη λίστα μας με τις οκτώ πιο κερδοφόρες εταιρείες και ας εξερευνήσουμε γιατί βρίσκονται στην κορυφή, ξεκινώντας από την τελευταία της λίστας.

8. Shell

Το ταξίδι μας ξεκινά από την 8η θέση, με τη Shell, ένα ενεργειακό μεγαθήριο με παγκόσμιο αποτύπωμα. 

Η Shell, είναι μια πολυεθνική εταιρεία ενέργειας με έδρα την Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Με ιστορία που χρονολογείται πάνω από έναν αιώνα, η Shell έχει καθιερωθεί ως βασικός παίκτης στην παγκόσμια ενεργειακή βιομηχανία.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της κερδοφορίας της Shell είναι το ολοκληρωμένο επιχειρηματικό μοντέλο της.

Σε αντίθεση με πολλές άλλες ενεργειακές εταιρείες που ειδικεύονται σε συγκεκριμένους τομείς του κλάδου, η Shell δραστηριοποιείται σε ολόκληρη την ενεργειακή αλυσίδα αξίας.

Αυτό σημαίνει ότι εμπλέκεται σε διάφορες πτυχές, από την εξερεύνηση και την παραγωγή έως τη διύλιση, τη διανομή και την εμπορία πετρελαίου, φυσικού αερίου και συναφών προϊόντων.

Τα τελευταία χρόνια, η Shell υιοθετεί ενεργά βιώσιμες πρακτικές και επενδύει σε λύσεις καθαρότερης ενέργειας.

Αυτή η στρατηγική αλλαγή όχι μόνο ευθυγραμμίζεται με τους παγκόσμιους περιβαλλοντικούς στόχους, αλλά ενισχύει επίσης τη μακροπρόθεσμη κερδοφορία της Shell.

Εστιάζοντας σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η αιολική, η ηλιακή και η υποδομή φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, η Shell τοποθετείται για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Αναγνωρίζοντας την παγκόσμια στροφή προς εναλλακτικές λύσεις καθαρότερης ενέργειας, η Shell έχει πραγματοποιήσει στρατηγικές επενδύσεις σε τεχνολογίες που σχετίζονται με το υδρογόνο, την ηλεκτρική κινητικότητα και τη δέσμευση άνθρακα.  

8 πιο κερδοφόρες εταιρείες

7. China Construction Bank

Προχωρώντας, στην 7 θέση, έχουμε την China Construction Bank, μία από τις μεγαλύτερες και πιο εξέχουσες τράπεζες στον κόσμο και μεταξύ των “Big Four” στην Κίνα.

Με σημαντική παγκόσμια παρουσία μέσω υποκαταστημάτων και θυγατρικών παγκοσμίως, η CCB κατατάσσεται μεταξύ των μεγαλύτερων τραπεζών με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς. 

Η τράπεζα δίνει έμφαση στην τεχνολογική καινοτομία, υιοθετώντας ψηφιακές λύσεις και εφαρμογές για κινητά για τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών. 

Οι δεσμοί της με την κινεζική κυβέρνηση και η δέσμευσή της για την εταιρική κοινωνική ευθύνη διαμορφώνουν περαιτέρω τις δραστηριότητές της.

Η κερδοφορία της CCB συνδέεται στενά με την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας. Καθώς η οικονομία της χώρας επεκτείνεται, η ζήτηση για τραπεζικές υπηρεσίες, δάνεια και χρηματοοικονομικά προϊόντα αυξάνεται.

Παράλληλα, η συγκεκριμένη τράπεζα δραστηριοποιείται ενεργά και εκτός της Κίνας. Η στρατηγική διεθνής επέκταση της CCB υπήρξε καταλύτης για την κερδοφορία της.

Με υποκαταστήματα και δραστηριότητες σε πολλές χώρες, η τράπεζα επωφελείται από τις διασυνοριακές συναλλαγές, τις επενδύσεις και τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, συμβάλλοντας στο τελικό αποτέλεσμα.

Η ενοποίηση λύσεων ψηφιακής τραπεζικής, εφαρμογών για κινητές συσκευές και διαδικτυακών πλατφορμών επέτρεψε στην τράπεζα να προσεγγίσει μια ευρύτερη πελατειακή βάση και να εξορθολογίσει τις διαδικασίες, βελτιώνοντας έτσι την αποτελεσματικότητα και την κερδοφορία.

Όμως, αυτά δεν αποτελούν τις μοναδικές πηγές εσόδων και κερδοφορίας. Η έμφαση που δίνει η CCB στις υπηρεσίες διαχείρισης πλούτου, έχει συμβάλει στην κερδοφορία της.

Καθώς τα άτομα επιδιώκουν να διαχειριστούν και να αυξήσουν τον πλούτο τους, οι προσφορές της τράπεζας σε επενδυτικά προϊόντα, διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και χρηματοοικονομικό σχεδιασμό διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο.

6. ICBC

Στην 6η θέση έχουμε την ICBC, μια άλλη βαριά εταιρεία στον χρηματοπιστωτικό τομέα, που επίσης έχει κεφαλαιοποιήσει την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας και την επέκταση των διεθνών δραστηριοτήτων της, ενισχύοντας τη θέση της.

Η Βιομηχανική και Εμπορική Τράπεζα της Κίνας, όπως είναι το πλήρες όνομα της, κατέχει τη διάκριση ως η μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο ως προς το σύνολο του ενεργητικού και την κεφαλαιοποίηση της αγοράς. 

Η γκάμα των υπηρεσιών της περιλαμβάνει λιανική τραπεζική, εταιρική τραπεζική, διαχείριση περιουσίας, ασφάλιση και επενδυτική τραπεζική.

Η κερδοφορία της ICBC είναι στενά συνδεδεμένη με την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας. Η τράπεζα διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στη χρηματοδότηση μεγάλων έργων υποδομής, στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στη συμβολή στην οικονομική σταθερότητα.

Όμως, όπως και η CCB που είδαμε προηγουμένως, έχει σημαντική δραστηριότητα και εκτός της Κίνας, οι διεθνείς δραστηριότητες της ICBC εκτείνονται σε διάφορες χώρες και περιοχές.

Αυτό το παγκόσμιο αποτύπωμα επιτρέπει στην τράπεζα να αξιοποιήσει το διασυνοριακό εμπόριο, το συνάλλαγμα και άλλες διεθνείς χρηματοοικονομικές δραστηριότητες, συμβάλλοντας στην κερδοφορία της.

Η ICBC, επίσης, αξιοποιεί την τεχνολογία για να βελτιώσει τις λειτουργίες της και την εμπειρία των πελατών της.

Η τράπεζα έχει αγκαλιάσει λύσεις ψηφιακής τραπεζικής, εφαρμογές για κινητά και διαδικτυακές πλατφόρμες για να καλύψει τις εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών, ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα και την κερδοφορία.

Επίσης, διερευνά ενεργά τις καινοτομίες fintech για να βελτιστοποιήσει τις υπηρεσίες της. Η εστίασή της σε συνεργασίες fintech, λύσεις ψηφιακών πληρωμών και διαδικτυακές πλατφόρμες δανεισμού αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή της να παραμένει στην πρώτη γραμμή των τεχνολογικών εξελίξεων.

Παράλληλα, συμμετέχει ενεργά σε κοινοτικές πρωτοβουλίες, υποστηρίζοντας την εκπαίδευση, την καταπολέμηση της φτώχειας και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Η δέσμευσή της στην κοινωνική ευθύνη ευθυγραμμίζεται με τον ρόλο της ως σημαντικής εταιρικής οντότητας στην Κίνα.

8 πιο κερδοφόρες εταιρείες

5. Alphabet

Στον τομέα της τεχνολογίας, η Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google, συνεχίζει να κυριαρχεί με τις ψηφιακές υπηρεσίες και τη διαφημιστική της ικανότητα. 

Η Alphabet Inc. είναι η μητρική εταιρεία της Google και δημιουργήθηκε μέσω μιας εταιρικής αναδιάρθρωσης το 2015. Αυτή η αναδιοργάνωση αντικατοπτρίζει την επέκταση της Google σε διάφορους τεχνολογικούς τομείς πέρα από τις βασικές της δραστηριότητες στις μηχανές αναζήτησης.

Η κερδοφορία της Alphabet καθορίζεται από το ποικίλο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών της. Ενώ τα έσοδα από την αναζήτηση και τις διαφημίσεις, δηλαδή τα Google Ads, παραμένουν κύριοι συνεισφέροντες, η επέκταση της εταιρείας σε τομείς όπως το cloud computing, το υλικό και οι ψηφιακές υπηρεσίες προσθέτει πολλαπλές ροές εσόδων.

Η διαφημιστική πλατφόρμα της Google είναι ένας σημαντικός πυλώνας της κερδοφορίας της Alphabet. Η τεράστια απήχηση και οι εξελιγμένοι αλγόριθμοι διαφήμισης της εταιρείας της επιτρέπουν να δημιουργεί σημαντικά έσοδα από επιχειρήσεις που θέλουν να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Παράλληλα όμως, και το τμήμα cloud computing της Alphabet, το Google Cloud, αναπτύσσεται γρήγορα και με έναν αυξανόμενο αριθμό επιχειρήσεων που υιοθετούν υπηρεσίες cloud, η υποδομή και οι προσφορές λογισμικού του Google Cloud γίνονται βασικοί παράγοντες δημιουργίας εσόδων.

Επίσης, το YouTube, που ανήκει στην Alphabet, είναι μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες κοινής χρήσης βίντεο στον κόσμο.

Τα διαφημιστικά έσοδα της πλατφόρμας, οι δημιουργοί περιεχομένου και οι premium συνδρομητικές υπηρεσίες συμβάλλουν στην κερδοφορία της Alphabet και στην κατάστασή της ως κορυφαίος παίκτης στον κλάδο της ψηφιακής ψυχαγωγίας.

Τέλος, η κερδοφορία της Alphabet ενισχύεται και από την ικανότητά της να αξιοποιεί τα δεδομένα των χρηστών για να βελτιώσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της. Αυτή η προσέγγιση βάσει δεδομένων επιτρέπει στην εταιρεία να δημιουργεί πιο εξατομικευμένες εμπειρίες και να στοχεύει αποτελεσματικά τις διαφημίσεις.

4. ExxonMobil

Επιστρέφοντας στον ενεργειακό τομέα, η ExxonMobil διατηρεί το έδαφος της με δραστηριότητες εξερεύνησης, παραγωγής και διύλισης που συμβάλλουν στην αξιοσημείωτη κερδοφορία της.

Η ExxonMobil είναι μία από τις μεγαλύτερες εισηγμένες ενεργειακές εταιρείες στον κόσμο, με πλούσια ιστορία που χρονολογείται από τα τέλη του 19ου αιώνα. Το τεράστιο μέγεθος και η παγκόσμια παρουσία της συμβάλλουν σημαντικά στην κερδοφορία της.

Η ExxonMobil είναι μία από τις μεγαλύτερες εισηγμένες ενεργειακές εταιρείες στον κόσμο, με πλούσια ιστορία που χρονολογείται από τα τέλη του 19ου αιώνα. Το τεράστιο μέγεθος και η παγκόσμια παρουσία της συμβάλλουν σημαντικά στην κερδοφορία της.

Η κερδοφορία της ExxonMobil βασίζεται στο ολοκληρωμένο επιχειρηματικό της μοντέλο. Συγκεκριμένα, η εταιρεία εμπλέκεται σε όλα τα στάδια της ενεργειακής αλυσίδας αξίας, από την εξερεύνηση και την παραγωγή έως τη διύλιση, τη διανομή και το μάρκετινγκ.

Αυτή η ενοποίηση επιτρέπει στην εταιρεία να βελτιστοποιήσει τις δραστηριότητές της και να ενισχύσει την κερδοφορία.

Η κερδοφορία της ExxonMobil επωφελείται από τις δραστηριότητες εξερεύνησης και παραγωγής της σε διάφορες περιοχές σε όλο τον κόσμο. Η αναζήτηση πόρων υδρογονανθράκων, τόσο συμβατικών όσο και αντισυμβατικών, παρέχει μια σταθερή πηγή εσόδων.

Οι δραστηριότητες της ExxonMobil εκτείνονται σε ολόκληρο τον κόσμο, δίνοντάς της πρόσβαση σε διαφορετικές αγορές και δίνοντάς της τη δυνατότητα να πλοηγηθεί σε διάφορες γεωπολιτικές και οικονομικές προκλήσεις διατηρώντας παράλληλα την κερδοφορία.

8 πιο κερδοφόρες εταιρείες

3. Microsoft

Η κερδοφορία της Microsoft είναι βαθιά ριζωμένη στον ρόλο της ως πρωτοπόρος στη βιομηχανία λογισμικού. Τα κορυφαία προϊόντα της εταιρείας, όπως τα λειτουργικά συστήματα Windows και τα Office έχουν διαμορφώσει τους σύγχρονους υπολογιστές.

Επομένως, η Microsoft επωφελείται από τη μεγάλη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών της. Πέρα από τα λειτουργικά συστήματα και τα εργαλεία παραγωγικότητας, η εταιρεία προσφέρει υπηρεσίες cloud, κονσόλες παιχνιδιών, υλικό και πολλά άλλα.

Η πλατφόρμα υπολογιστικού νέφους της Microsoft, Azure, είναι ένας σημαντικός πυλώνας της και η ανάπτυξη της πλατφόρμας στην παροχή υποδομών και υπηρεσιών σε επιχειρήσεις παγκοσμίως συμβάλλει σε σημαντικό μέρος των εσόδων της εταιρείας.

Η μετάβαση της Microsoft σε μοντέλα που βασίζονται σε συνδρομή, όπως το Office 365 τη βοηθάει σημαντικά. καθώς οι συνδρομές παρέχουν μια σταθερή ροή εσόδων και ενθαρρύνουν την αφοσίωση των πελατών.

Ένας ακόμα κλάδος με μεγάλα έσοδα για την εταιρεία είναι και το Gaming, μιας και της ανοίγει η πλατφόρμα παιχνιδιών Xbox και υπηρεσίες όπως το Xbox Live και το Game Pass. Η είσοδος της εταιρείας στον τομέα των παιχνιδιών διαφοροποιεί τις πηγές εσόδων της.

Η ανάπτυξη της Microsoft ενισχύεται από στρατηγικές εξαγορές, όπως αυτή του LinkedIn και του GitHub. Αυτές οι εξαγορές διευρύνουν τις δυνατότητες της εταιρείας και την εμβέλεια της αγοράς, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη.

Στη σημερινή εποχή, από μια κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η τεχνητή νοημοσύνη (AI). Πρωτοβουλίες όπως οι υπηρεσίες cloud που υποστηρίζονται από AI και τα εργαλεία συνεργασίας οδηγούν την τεχνολογική πρόοδο και προσελκύουν πελάτες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Microsoft έχει κάνει πολλές επενδύσεις στον χώρο του AI συμπεριλαμβανομένης και της OpenAI που έχει το ChatGPT.

2. Apple

Η κερδοφορία της Apple είναι βαθιά ριζωμένη στην κληρονομιά της τεχνολογικής καινοτομίας. Από το Macintosh μέχρι το iPhone, το iPad και όχι μόνο, τα πρωτοποριακά προϊόντα της εταιρείας καθορίζουν σταθερά τα πρότυπα της βιομηχανίας και προσελκύουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών.

Το ολοκληρωμένο οικοσύστημα υλικού, λογισμικού και υπηρεσιών της Apple αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της. Η απρόσκοπτη ενοποίηση μεταξύ συσκευών και υπηρεσιών ενθαρρύνει την αφοσίωση των πελατών και οδηγεί τις πωλήσεις σε διάφορες σειρές προϊόντων.

Κάτι πολύ σημαντικό: Η κερδοφορία της Apple ενισχύεται από την premium στρατηγική τιμολόγησης της. Η εταιρεία τοποθετεί τα προϊόντα της ως υψηλής ποιότητας, επιτρέποντάς της να διατηρεί υγιή περιθώρια κέρδους παρά τις premium τιμές.

Σε αυτό συμβάλει και κάτι άλλο εξίσου σημαντικό. Η ταυτότητα του Brand της Apple είναι κρίσιμος παράγοντας, καθώς η φήμη του brand της για την ποιότητα, την αριστεία σχεδιασμού και την εμπειρία του χρήστη έχει απήχηση στους καταναλωτές, αυξάνοντας τη ζήτηση και τις πωλήσεις.

Η υψηλή κερδοφορία του App Store παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της Apple. Η εκτεταμένη βιβλιοθήκη εφαρμογών, σε συνδυασμό με το μοντέλο κατανομής εσόδων, παράγει σημαντικά έσοδα τόσο για την Apple όσο και για τους προγραμματιστές εφαρμογών.

Όμως, δεν είναι μόνο το App Store. Το τμήμα υπηρεσιών της Apple περιλαμβάνει Apple Music, iCloud, Apple Pay και άλλα. Καθώς οι χρήστες βασίζονται σε αυτές τις υπηρεσίες, τα επαναλαμβανόμενα έσοδα από συνδρομές ενισχύουν την οικονομική θέση της Apple.

Μάλιστα, η εστίαση της Apple στην καινοτομία ξεφεύγει ακόμα περισσότερο από το υλικό και εκτείνεται πέρα από αυτό. Πρωτοβουλίες όπως η ώθηση της Apple στην τεχνολογία υγείας και ευεξίας, η επαυξημένη πραγματικότητα και οι λύσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας συμβάλλουν στην κερδοφορία της.

Η δέσμευση της Apple για βιωσιμότητα ευθυγραμμίζεται με τις προτιμήσεις των καταναλωτών. Η ενεργειακά αποδοτική παραγωγή, τα προγράμματα ανακύκλωσης και η προμήθεια πράσινης ενέργειας αντικατοπτρίζουν την αφοσίωση της εταιρείας στις υπεύθυνες πρακτικές, ενώ παράλληλα μειώνει σημαντικά τα κόστη.

8 πιο κερδοφόρες εταιρείες

1. Saudi Aramco

Στην κορυφή της λίστας μας βρίσκεται η Saudi Aramco, παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της ενέργειας. Με στρατηγικά περιουσιακά στοιχεία και τεράστια παγκόσμια εμβέλεια, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα κερδοφορίας στον ενεργειακό τομέα.

Η Saudi Aramco είναι η μεγαλύτερη ολοκληρωμένη εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο και είναι βαθιά συνδεδεμένη με τον παγκόσμιο ενεργειακό τομέα. Τα τεράστια αποθέματα και η παραγωγική ικανότητα της εταιρείας συμβάλλουν σημαντικά στην οικονομική της επιτυχία.

Πιο είναι όμως το βασικό στοιχείο επιτυχία της; Η Saudi Aramco διαθέτει μερικά από τα μεγαλύτερα αποδεδειγμένα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο, καθιστώντας την έναν κρίσιμο παράγοντα στις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου. Η ικανότητα της εταιρείας να εξάγει και να βελτιώνει αυτούς τους πόρους τροφοδοτεί και είναι κλειδί για την επιτυχία της.

Η Saudi Aramco επωφελείται επίσης, από το χαμηλό κόστος παραγωγής της. Τα τεράστια αποθέματα και οι αποτελεσματικές μέθοδοι εξόρυξης της εταιρείας της επιτρέπουν να παράγει πετρέλαιο με χαμηλότερο κόστος σε σύγκριση με πολλούς άλλους παραγωγούς.

Στη συνέχεια, ως σημαντικός παραγωγός πετρελαίου, οι αποφάσεις της Saudi Aramco μπορούν να επηρεάσουν τις παγκόσμιες τιμές πετρελαίου και τη δυναμική της αγοράς, καθώς ελέγχει ένα μεγάλο μέρος της προσφοράς πετρελαίου. Και όπως ξέρουμε οι 2 βασικότεροι παράγοντες προσδιορισμού της τιμής είναι η προσφορά και η ζήτηση.

Παράλληλα, το ολοκληρωμένο επιχειρηματικό μοντέλο της Saudi Aramco, που περιλαμβάνει την εξερεύνηση, την παραγωγή, τη διύλιση, τη διανομή και τα πετροχημικά, βελτιστοποιεί την κερδοφορία της σε ολόκληρη την ενεργειακή αλυσίδα αξίας.

Αν και είναι κατά κύριο λόγο εταιρεία πετρελαίου, η Saudi Aramco διαφοροποιεί τις δραστηριότητές της. Οι επενδύσεις στα πετροχημικά, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την τεχνολογία ευθυγραμμίζονται με τις μεταβαλλόμενες ενεργειακές τάσεις και συμβάλλουν στην οικονομική ευρωστία της.

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό και είναι, όπως και στις Κινέζικες εταιρείες που είδαμε προηγούμενως, η κρατική υποστήριξη. Η επιρροή της εταιρείας στην οικονομία της Σαουδικής Αραβίας, τους κρατικούς προϋπολογισμούς και την παγκόσμια ενεργειακή ασφάλεια υπογραμμίζει τη σημασία της.

Η ικανότητα της Saudi Aramco να διαχειρίζεται την κερδοφορία εν μέσω της αστάθειας της αγοράς είναι ζωτικής σημασίας. Οι διακυμάνσεις στις τιμές του πετρελαίου μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τα έσοδα και οι στρατηγικές της εταιρείας για τον μετριασμό του κινδύνου είναι απαραίτητες.

8 πιο κερδοφόρες εταιρείες

Συμπέρασμα για τις πιο κερδοφόρες εταιρείες 

Αυτό που παρατηρούμε είναι ότι υπάρχουν τώρα τρεις κολοσσοί πετρελαίου και φυσικού αερίου μεταξύ των κορυφαίων 8 πιο κερδοφόρων εταιρειών στον κόσμο – από μόλις μία το 2019, καθώς οι τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου εκτοξεύτηκαν στα ύψη ως μέρος της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης.

Αξίζει να σημειώσουμε πως δεδομένου ότι τα κέρδη είναι γνωστά μόνο για εταιρείες εισηγμένες στο χρηματιστήριο ή για εκείνες που σχεδιάζουν να εισαχθούν σε χρηματιστήριο, τα κέρδη μεγάλου αριθμού εταιρειών σε όλο τον κόσμο, ιδίως κρατικών, παραμένουν άγνωστα και δεν περιλαμβάνονται στη λίστα.

Όμως, αυτό που ενδιαφέρει εμάς, είναι ποιες εταιρείες είναι εισηγμένες, καθώς σε αυτές μπορούμε να επενδύσουμε.

Πως να επενδύσεις στις πιο κερδοφόρες εταιρείες

Τώρα, αν θέλεις να επενδύσεις σε αυτές το καλό είναι ότι μπορείς να το κάνεις πιο εύκολα, πιο γρήγορα και πιο ασφαλή από ποτέ!

Αν θες και εσύ λοιπόν να επωφεληθείς από τις πιο κερδοφόρες εταιρείες, τότε ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις είναι, όπως και εμείς, μέσω της Freedom24, της καλύτερης χρηματιστηριακής πλατφόρμας στην Ευρώπη!

Γιατί επιλέγουμε τη Freedom 24; 

Η Freedom24 είναι η ευρωπαϊκή θυγατρική της Freedom που είναι εισηγμένη στο Nasdaq (FRHC) με κεφαλαιοποίηση περι τα 4 δισ. $.

Η Freedom Finance είναι αξιόπιστη και διαφανής και ελέγχεται από την CySec, την Bafin και την SEC. Επιπλέον, προσφέρει:

– Πρόσβαση σε Χρηματιστήριο Αθηνών, Παγκόσμια Χρηματιστήρια ΕΕ, ΗΠΑ και Ασίας.

– Λογαριασμός ταμιευτηρίου με ετήσιο επιτόκιο 3% (USD) και ημερήσια απόδοση τόκων.

– Δωρεάν μπόνους για νέους πελάτες (άνω των 25 ετών).

Επομένως, η Freedom24 παρέχει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα που σου επιτρέπει να επενδύσεις εύκολα σε μετοχές απ’ όλο τον κόσμο. Είτε είσαι έμπειρος επενδυτής είτε μόλις ξεκινάς, η Freedom24 προσφέρει τα εργαλεία και την καθοδήγηση που χρειάζεσαι για να λάβεις πιο τεκμηριωμένες επενδυτικές αποφάσεις.

Σε περίπτωση που θέλεις να αγοράσεις και εσύ κάποια από τις μετοχές των πιο κερδοφόρων εταιρειών ή οποιαδήποτε από τις χιλιάδες μετοχές που υπάρχουν στην πλατφόρμα της Freedom24, κάνε κλικ εδώ για να κάνεις δωρεάν εγγραφή, να κερδίσεις ένα bonus και ταυτόχρονα να στηρίξεις και το Business Review Greece!

Disclaimer

Σε αυτό το σημειο να πούμε πως δεν είμαστε επενδυτικοί σύμβουλοι. Το παρόν άρθρο και το αντίστοιχο βίντεο έχουν ενημερωτικό και ψυχαγωγικό σκοπό και δεν αποτελεί επενδυτική συμβουλή. Πριν επενδύσεις πρέπει να κάνεις δική σου έρευνα και να επικοινωνήσεις με κάποιον πιστοποιημένο σύμβουλο.

Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να προχωράει σε αλλαγές σε όλα τα προϊόντα, τις προμήθειες, τα έξοδα και τις αμοιβές και οι πληροφορίες σχετικά με αυτές τις αλλαγές θα αναρτώνται στον ιστότοπο της Εταιρείας.

Αυτό το άρθρο δεν είναι οικονομική συμβουλή και περιέχει Affiliate Links της Freedom24, όπου χωρίς κόστος για εσάς μπορεί να κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια.

Πηγή: Statista

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.