Πως η κρίση στο Hollywood επηρεάζει την Warner Bros;

Πως η κρίση στο Hollywood επηρεάζει την Warner Bros;

Πως επηρεάστηκε η Warner Bros από τις απεργίες στο Hollywood;

Την περασμένη εβδομάδα, η Warner Bros Discovery (WBD) ανακοίνωσε την αποπληρωμή όλων των χρεών της και την εξομάλυνση του ισοζύγιού της. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των μετοχών της (WBD) για πρώτη φορά μετά από 6 μήνες. Μάλιστα, έχουν αυξηθεί κατά περίπου ένα τέταρτο της αξίας τους.

Επιπλέον, βοήθησε στην αντιστάθμιση των ανησυχιών που υπήρχαν για αρνητικό αντίκτυπο στα κέρδη της από τις απεργίες στο Hollywood.

Η Warner Bros Discovery αύξησε τις ελεύθερες ταμειακές ροές της για το 2023 κατά τουλάχιστον 5 δισεκατομμύρια δολάρια. Αναμένεται ότι τα κέρδη της θα ξεπεράσουν τα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια το τρέχον τρίμηνο λόγω της επιτυχίας της ταινίας Barbie.

Επιπρόσθετα, η εταιρεία κατάφερε να διατηρήσει τόσο το σχέδιο καθαρής μόχλευσης, όσο και το όριο των τεσσάρων φορών μέχρι το τέλος του έτους. Επιπλέον, επιτεύχθηκε και ο στόχος της μεικτής μόχλευσης από δυόμισι φορές έως τρεις φορές μέχρι το τέλος του 2024.

Ο CEO της Warner Bros Discovery αναλύει τα γεγονότα του πρώτου καθοριστικού τριμήνου του 2023 / CNBC Television

Οι συνέπειες των απεργιών

Παρά τα προαναφερθέντα θετικά στοιχεία, η Warner Bros προειδοποίησε επίσης σε πρόσφατη έκθεσή της ότι οι συνεχιζόμενες απεργίες του Writers Guild of America (WGA) και του Screen Actors Guild-American Federation of Television and Radio Artists (SAG-AFTRA) θα αποβούν εξαιρετικά ζημιογόνες.

Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται να μειωθούν τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) του 2023 από 300 έως και 500 εκατομμύρια δολάρια. Έτσι, θα μειωθούν και οι προβλέψεις του EBITDA σε ένα εύρος από 10,5 έως και 11 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι προηγούμενες εκτιμήσεις της εταιρείας υπέθεταν ότι οι απεργίες θα τελείωναν περίπου στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Σε πρόσφατη δήλωσή της, η Warner Bros ανέφερε πως δεν γνωρίζει πότε θα τελειώσουν οι απεργίες στο Hollywood, καθώς ξεπέρασαν κάθε πρόβλεψή τους. Αναζητεί εδώ και μήνες λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων, και ευελπιστεί να λήξουν οι απεργίες σύντομα.

Πηγή: Investopedia

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Phaedon Wallace

Τελειόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Marketing και αρθρογράφος στο Business Review Greece. Αρθρογραφεί με τετραετή εμπειρία κυρίως για θέματα productivity, marketing και ψυχολογίας. Επιπλέον, διαθέτει εμπειρία σε social media management και SEO. Κατέχει πτυχία Αγγλικών, Γερμανικών και Ιταλικών. Είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει η αναζήτηση, αναγνωρίζει την σημασία της ψυχικής υγείας, του αρέσει η ομαδική δουλειά, είναι υποστηρικτικός και δεν παύει να εξελίσσεται τόσο στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, όσο και στην καθημερινή του ζωή.