Τα 3 καλύτερα CRM για συμβούλους επιχειρήσεων

Τα 3 καλύτερα CRM για συμβούλους επιχειρήσεων

Τα 3 καλύτερα CRM για συμβούλους επιχειρήσεων

Ως σύμβουλος επιχειρήσεων, υπάρχουν δύο στόχοι που πρέπει μια επιχείρηση να πετυχαίνει προκειμένου να είναι πετυχημένη: Να κρατάει ευχαριστημένους τους τρέχοντες πελάτες της και να προσελκύει νέους.

Το CRM μπορεί να είναι το ιδανικό εργαλείο για την επίτευξη των παραπάνω στόχων. Για αυτό και στο σημερινό μας άρθρο θα συζητήσουμε τι πρέπει να λάβετε υπόψη προτού διαλέξετε ένα CRM, και θα προτείνουμε ορισμένα από τα καλύτερα.

Κριτήρια επιλογής CRM

1. Αξιολογήστε τις ανάγκες σας

Αρχικά, είναι σημαντικό να προσδιορίσετε τις απαιτήσεις της επιχείρησής σας για παροχή συμβουλών. Κάθε μία είναι διαφορετική, επομένως οι προτεραιότητές σας σε ένα λογισμικό CRM θα διαφέρουν από άλλων επιχειρήσεων.

2. Ευκολία στη χρήση

Μετά από μια κουραστική μέρα με τους πελάτες σας, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε είναι ένα λογισμικό CRM που έχει την αίσθηση ότι είναι γραμμένο με ιερογλυφικά.

3. Επεκτασιμότητα

Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα λογισμικό CRM που έχει την τάση να αναπτύσσεται με παρόμοιους ρυθμούς με την επιχείρησή σας.

4. Ασφάλεια

Καθώς θα ενσωματώνετε πληροφορίες πελατών (τρέχοντων και δυνητικών), είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα λογισμικό CRM που δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια και την προστασία των δεδομένων αυτών.

5. Δυνατότητα ενοποίησης

Προσπαθήστε να επιλέξετε ένα CRM που μπορεί εύκολα να ενσωματώσει άλλα εργαλεία και λογισμικό που χρησιμοποιείτε σε ένα μέρος. Θέλουμε να κάνουμε το CRM σας όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό για να ελευθερώσετε περισσότερο χρόνο για την προμήθεια και τη συνεργασία με νέους πελάτες.

Ποια είναι τα καλύτερα CRM;

Έχοντας όλα αυτά κατά νου, ας δούμε μερικές από τις καλύτερες επιλογές CRM για συμβούλους που θα σας βοηθήσουν να πάτε την επιχείρησή σας σε άλλα ύψη.

1. Salesflare

Simply Powerful CRM by Salesflare

Κόστος: 29-99 δολάρια τον μήνα

Πλεονεκτήματα:

 • Πολλά εργαλεία αυτοματισμού για εξοικονόμηση χρόνου
 • Λεπτομερείς πληροφορίες
 • Εξαιρετική υποστήριξη πελατών

Μειονεκτήματα

 • Δεν είναι το πιο εύκολο εργαλείο για αρχάριους
 • Δεν υπάρχει δωρεάν δοκιμή για δοκιμή
 • Ελάχιστες ενσωματώσεις τρίτων

Πρώτο στη λίστα μας είναι η Salesflare, με το CRM της να είναι σχεδιασμένο για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η εταιρεία εστιάζει κυρίως στην υποστήριξη των τρεχουσών σχέσεων των επιχειρήσεων με τους πελάτες αντί να χρησιμοποιεί δεδομένα για την προέλευση νέων. Οπότε αν αυτό ταιριάζει με τις απαιτήσεις σας, τότε είναι το κατάλληλο για εσάς.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει δωρεάν δοκιμή για έλεγχο, αλλά η αρχική τιμή του είναι σχετικά χαμηλή.

2. HubSpot

Tools and resources for your business by HubSpot

Κόστος: 45-3200 δολάρια το μήνα

Πλεονεκτήματα

 • Μπορείτε να δοκιμάσετε το εργαλείο δωρεάν
 • Η τέλεια πλατφόρμα CRM πολλαπλών χρήσεων
 • Εύκολο στη χρήση και πολλές ενσωματώσεις και δυνατότητες

Μειονεκτήματα

 • Καθώς κλιμακώνεστε, οι τιμές μπορεί να αυξηθούν σημαντικά
 • Είστε δεμένοι με ένα μακροπρόθεσμο συμβόλαιο
 • Η τεχνική υποστήριξη δεν παρέχεται δωρεάν

Όταν πρόκειται για μια πλατφόρμα CRM που παρέχει όλες τις υπηρεσίες που θα μπορούσατε ενδεχομένως να φανταστείτε, η HubSpot σας έχει καλυμμένους.

Επιπλέον, σε αντίθεση με το Salesflare, υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν δοκιμής, αν και αυτά που σας παρέχει είναι πολύ περιορισμένα.

Ωστόσο, ενώ η αρχική τιμή της είναι πολύ δίκαιη, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η τιμολόγηση αρχίζει να αυξάνεται κατακόρυφα καθώς ζητάτε περισσότερες υπηρεσίες. Έτσι, παρόλο που θα βοηθήσει σημαντικά στην εξέλιξη του brand σας, θα έχει κόστος.

3. Keap

Help enpowering small businesses with the help of Keap

Κόστος: 169-249 δολάρια το μήνα

Πλεονεκτήματα

 • Ιδανικό για την αυτοματοποίηση των διαδικασιών μάρκετινγκ και πωλήσεων
 • Ιδανικό για αναφορές (reports) και αναλύσεις

Μειονεκτήματα

 • Δεν είναι το πιο φιλικό προς το χρήστη
 • Αργεί να φορτώσει
 • Δεν είναι η φθηνότερη επιλογή

Εάν χρειάζεστε ένα εργαλείο CRM που έχει πολλές δυνατότητες μάρκετινγκ, πωλήσεων και αναλυτικών στοιχείων, το Keap είναι μια εξαιρετική επιλογή που πρέπει να εξετάσετε.

Αν και σίγουρα δεν είναι η φθηνότερη επιλογή, είναι πιθανώς καλύτερη για μεγαλύτερες επιχειρήσεις παροχής συμβουλών, αλλά το εργαλείο είναι γεμάτο με δυνατότητες πωλήσεων και μάρκετινγκ που μπορείτε να επωφεληθείτε.

Πηγή: Foundr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Phaedon Wallace

Τελειόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Marketing και αρθρογράφος στο Business Review Greece. Αρθρογραφεί με τετραετή εμπειρία κυρίως για θέματα productivity, marketing και ψυχολογίας. Επιπλέον, διαθέτει εμπειρία σε social media management και SEO. Κατέχει πτυχία Αγγλικών, Γερμανικών και Ιταλικών. Είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει η αναζήτηση, αναγνωρίζει την σημασία της ψυχικής υγείας, του αρέσει η ομαδική δουλειά, είναι υποστηρικτικός και δεν παύει να εξελίσσεται τόσο στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, όσο και στην καθημερινή του ζωή.