Ο Σωκράτης Παπαφλωράτος, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Numan, εντάσσεται στην Παγκόσμια Κοινότητα της Endeavor

Ο Σωκράτης Παπαφλωράτος, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Numan, εντάσσεται στην Παγκόσμια Κοινότητα της Endeavor

Σωκράτης Παπαφλωράτος | Endeavor

Ο Σωκράτης το 2018 ίδρυσε την Numan.com, μία καινοτόμα ψηφιακή πλατφόρμα που φέρνει την επανάσταση στην υγεία των ανδρών.

Αποστολή της είναι να βοηθήσει τους άνδρες – και τα αγαπημένα τους πρόσωπα – να ζήσουν μία πιο υγιή και ευτυχισμένη ζωή. Πριν από λίγες ημέρες επιλέχθηκε ομόφωνα ως Endeavor Entrepreneur και πλέον ανήκει στο παγκόσμιο δίκτυο της Endeavor.

Ο Σωκράτης Παπαφλωράτος, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Numan.com, επιλέχθηκε ομόφωνα ως Endeavor Entrepreneur.

Κατά τη διάρκεια του 41ου Διεθνούς Πάνελ Επιλογής, τράβηξε την προσοχή των παγκοσμίως κορυφαίων panelists τόσο λόγω της αποστολής του που δεν είναι άλλη από το να φέρει την επανάσταση στην υγεία των ανδρών, όσο και λόγω της επιχειρηματικής του επιτυχίας.

Τα στοιχεία αυτά οδήγησαν στην είσοδό του στο μεγαλύτερο παγκόσμιο δίκτυο επιχειρηματιών με θετικό αντίκτυπο στον κόσμο, με 2.400 κορυφαίους επιχειρηματίες σε περισσότερες από 40 αγορές.

Η ένταξη στο δίκτυο της Endeavor έχει τεράστια σημασία για τους ιδρυτές επιχειρήσεων, καθώς τους προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες: επαφές με τα σημαντικότερα funds στον κόσμο, καθοδήγηση και συμβουλευτική από κορυφαίους επαγγελματίες σε όλους τους κλάδους, καθώς και συμμετοχή σε ένα διεθνώς αναγνωρισμένο δίκτυο επιχειρηματιών.

Με την προσθήκη του Σωκράτη, στο παγκόσμιο δίκτυο συμμετέχουν πλέον 44 Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν αντλήσει χρηματοδοτήσεις ύψους άνω των 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Σωκράτης έχει σημειώσει σημαντική επιτυχία με την καινοτόμο πλατφόρμα του Numan.gr, η οποία έχει ως στόχο να απενοχοποιήσει και να αντιμετωπίσει θέματα υγείας των ανδρών, όπως η στυτική δυσλειτουργία, η τριχόπτωση, η απώλεια βάρους και ο ύπνος.

Η προσέγγιση της Numan προσφέρει ιατρικές και συμπεριφορικές θεραπείες, εξασφαλίζοντας μία ολοκληρωμένη και εξατομικευμένη προσέγγιση για κάθε χρήστη.

Επιπλέον, παρέχει όλες τις σημαντικές πληροφορίες που χρειάζεται κάποιος για να λάβει τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με την υγεία του.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2018 και κέρδισε γρήγορα έδαφος εξυπηρετώντας πάνω από 400.000 πελάτες, αριθμός που αντιπροσωπεύει περίπου το 1,2% του ανδρικού πληθυσμού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η μέση διάρκεια συνδρομής των χρηστών φτάνει τα τρία έτη, ενώ η εντυπωσιακή βαθμολογία ικανοποίησης πελατών της  αγγίζει το 91%.

Έχοντας αναγνωριστεί από το 50% και πλέον της αγοράς στην οποία απευθύνεται, η Numan έχει παγιώσει τη θέση της ως η πλέον αναγνωρισμένη ανεξάρτητη επωνυμία στην κατηγορία της.

Οι στρατηγικές πρωτοβουλίες ανάπτυξης της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου ενός γύρου χρηματοδότησης series B ύψους 40 εκατομμυρίων δολαρίων το 2021, έθεσαν στέρεες βάσεις για μεγάλη επιτυχία καθώς και ένα ρεκόρ για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση κεφαλαίων στον τομέα της υγείας των ανδρών για τη δεδομένη περίοδο. 

Εκτός από την επιτυχημένη επιχειρηματική του δραστηριότητα, αυτό που ξεχωρίζει τον Σωκράτη είναι το όραμά του.

Endeavor

Η πορεία του προς την ίδρυση της Numan ήταν βαθύτατα συνδεδεμένη με την προσωπική του συνειδητοποίηση αναφορικά με το πόσο παραμελημένη είναι η υγεία των ανδρών και την επιθυμία του να αξιοποιήσει την τεχνολογία για να συμβάλλει στην αλλαγή της συμπεριφοράς και στην απενοχοποίηση του στίγματος.

Έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές του ως ηλεκτρολόγος μηχανικός και κερδίσει  σπουδαία εμπειρία  ως ιδρυτής της TrustedPlaces και συνιδρυτής της Togethera, ο Σωκράτης κατέχει πολύτιμη εμπειρία στην ανάπτυξη μιας επιτυχημένης επιχειρηματικής προσπάθειας.

Επιπλέον, έχει εμπλακεί στον τεχνολογικό χώρο και ως angel investor, έχοντας υπάρξει από τους πρώτους επενδυτές της Calm, της πρώτης εταιρεία ψυχικής υγείας που έγινε Unicorn, γεγονός που αντανακλά περαιτέρω την κατανόηση και τις γνώσεις του στον συγκεκριμένο τομέα.

Η Ήριννα Βαβαλέτσκου, Portfolio Healthcare Vertical Lead στην Endeavor Greece, χαρακτηριστικά αναφέρει: “Ο Σωκράτης έχει καθιερώσει μία εντυπωσιακή πορεία ως serial entrepreneur και angel investor. Υπό την ηγεσία του, η Numan έχει υπάρξει μία “δύναμη του καλού”, καθιστώντας την ποιοτική, ολιστική φροντίδα της υγείας των ανδρών πιο προσβάσιμη. Παράλληλα, η δέσμευση του Σωκράτη να συνεχίζει να “δίνει πίσω” στην κοινωνία και το οικοσύστημα, αντικατοπτρίζει το ήθος του και τις αρχές τις οποίες αντίστοιχα εκπροσωπεί και η Endeavor. Επιπρόσθετα, εκτός από την αναδιαμόρφωση του τοπίου γύρω από τον τομέα της ανδρικής υγείας, ο Σωκράτης διατηρεί στενούς δεσμούς με τις ελληνικές ρίζες του, έχοντας μία ομάδα στην Θεσσαλονίκη, μία πόλη που αποκτά γρήγορα αναγνώριση ως κέντρο καινοτομίας στον healthtech τομέα, σε παγκόσμιο επίπεδο. Η αφοσίωση του Σωκράτη αναδεικνύει τη Numan σε μία κεντρική ιστορία στον χώρο της ελληνικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, και είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που τον υποστηρίζουμε σε αυτό το ταξίδι. Το πάθος και η δέσμευσή του δεν θα καταστήσουν μόνο τη Numan ως το επόμενο παράδειγμα επιχειρηματικής επιτυχίας, αλλά θα δώσουν επίσης ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στον μετασχηματισμό του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας.”

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας