Η αξιολόγηση προσωπικού 360 μοιρών

Ένα από τα πιο σημαντικά καθήκοντα από έναν μάνατζερ ανθρώπινου δυναμικού ( Human Resource manager ) είναι η αξιολόγηση των εργαζομένων.

Η αξιολόγηση αποτελεί μία δύσκολη και εξίσου σημαντική διαδικασία για μια επιχείρηση. Είναι αλήθεια πως σχεδόν οι περισσότερες μέθοδοι αξιολόγησης είναι μη αντικειμενικές, ειδικά όταν αποτελούνται από μη μετρήσιμα στοιχεία.

Στην περίπτωση της αξιολόγησης 360 μοιρών, ο εργοδότης συγκεντρώνει πληροφορίες για την απόδοση ενός εργαζομένου από τους προϊσταμένους, τους υφισταμένους, τους συναδέλφους καθώς και από πελάτες. Συνήθως γίνεται με συμπλήρωση ερωτηματολογίων στο διαδίκτυο, και γίνεται ακόμα μια σωστό όταν περιέχει βαθμολογική κλίμακα με συγκεκριμένες περιγραφές συμπεριφοράς.

Στη συνέχεια, με τη χρήση ειδικού λογισμικού συγκεντρώνονται τα αποτελέσματα και συντάσσονται ειδικές εκθέσεις αναφοράς για κάθε υπάλληλο, οι οποίες κοινοποιούνται σε αυτόν και με την βοήθεια του μάνατζερ προσπαθούν να βελτιώσουν την απόδοση του εργαζομένου στο άμεσο μέλλον.

 

Πηγή: Gary Dessler, Διοίκηση Ανθρωπίνου Δυναμικού, 2η έκδοση

Σχολιάστε:

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Γίνε συνδρομητής στο κανάλι μας στο Youtube !