Η αξιολόγηση προσωπικού 360 μοιρών

Η αξιολόγηση προσωπικού 360 μοιρών

Image_Man_In_Circle_Web

Ένα από τα πιο σημαντικά καθήκοντα από έναν μάνατζερ ανθρώπινου δυναμικού ( Human Resource manager ) είναι η αξιολόγηση των εργαζομένων.
Η αξιολόγηση αποτελεί μία δύσκολη και εξίσου σημαντική διαδικασία για μια επιχείρηση. Είναι αλήθεια πως σχεδόν οι περισσότερες μέθοδοι αξιολόγησης είναι μη αντικειμενικές, ειδικά όταν αποτελούνται από μη μετρήσιμα στοιχεία.
Στην περίπτωση της αξιολόγησης 360 μοιρών, ο εργοδότης συγκεντρώνει πληροφορίες για την απόδοση ενός εργαζομένου από τους προϊσταμένους, τους υφισταμένους, τους συναδέλφους καθώς και από πελάτες. Συνήθως γίνεται με συμπλήρωση ερωτηματολογίων στο διαδίκτυο, και γίνεται ακόμα μια σωστό όταν περιέχει βαθμολογική κλίμακα με συγκεκριμένες περιγραφές συμπεριφοράς.
Στη συνέχεια, με τη χρήση ειδικού λογισμικού συγκεντρώνονται τα αποτελέσματα και συντάσσονται ειδικές εκθέσεις αναφοράς για κάθε υπάλληλο, οι οποίες κοινοποιούνται σε αυτόν και με την βοήθεια του μάνατζερ προσπαθούν να βελτιώσουν την απόδοση του εργαζομένου στο άμεσο μέλλον.
 
Πηγή: Gary Dessler, Διοίκηση Ανθρωπίνου Δυναμικού, 2η έκδοση

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Δημήτρης Βλάμης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων από το ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του Business Talks Podcast. Μετράει εμπειρία 3 χρόνων στο content marketing & management και εξειδικεύεται στα social media. Η επιχειρηματικότητα είναι ένα όνειρο που είχε από μικρός και τον εμπνέει η προσωπική εξέλιξη καθώς και οι νέες τεχνολογίες. Πιστεύει πως ο κάθε άνθρωπος είναι ικανός να πετύχει κάτι που θέλει πραγματικά.

Ίσως σας ενδιαφέρει