Τι είναι οι επιχειρήσεις B2B2C;

Τι είναι οι επιχειρήσεις B2B2C;

gdc-b2b2c-illustration

Το Business to Business to Consumer (B2B2C) είναι ένα μοντέλο ηλεκτρονικού εμπορίου που συνδέει την επιχείρηση με τις άλλες επιχειρήσεις (B2B) και τις επιχειρήσεις με τους καταναλωτές (B2C) για μια ολοκληρωμένη συναλλαγή προϊόντων ή υπηρεσιών.
Το B2B2C είναι μια διαδικασία συνεργασίας που, θεωρητικά, δημιουργεί αμοιβαία οφέλη και κανάλια εξυπηρέτησης και παράδοσης προϊόντων.
Το B2B2C είναι ένα επιχειρηματικό μοντέλο όπου οι online επιχειρήσεις ή οι επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπόριου, αναπτύσονται σε νέες αγορές και πελάτες, συνεργαζόμενες με επιχειρήσεις προϊόντων και παροχής υπηρεσιών προσανατολισμένες στον καταναλωτή.
Μια επιχείρηση που αναπτύσσει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία συνεργάζεται με μια άλλη (on-line) επιχείρηση για να χρησιμοποιήσει μια συγκεκριμένη υπηρεσία της, όπως μια ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου, μια εφαρμογή για smartphones κλπ. Οι δύο επιχειρήσεις ενώνουν τις δυνάμεις τους και προωθούν προϊόντα, υπηρεσίες ή / και λύσεις.
Ως παράδειγμα ενός μοντέλου B2B2C, η επιχείρηση A που παράγει προϊόντα πληρώνει την ηλεκτρονική επιχείρηση B για χρήστες, πελάτες ή πωλήσεις που πραγματοποιούνται μέσω της επιχείρησης B.
Συνεπώς, η επιχείρηση Α χρησιμοποιεί τα κανάλια της επιχείρησης B για να εντοπίσει υποψήφιους πελάτες. Από τη μεριά της, η επιχείρηση B παρέχει στους πελάτες της νέες και σχετικές υπηρεσίες, διευκολύνοντας την αύξηση της πελατειακής βάσης και κερδίζοντας έσοδα για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που πωλούνται.
Παραδείγματα τέτοιων επιχειρήσεων είναι η Google , το eBay, το Alibaba.
Πηγή: techopedia.com

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.