Τι είναι οι επιχειρήσεις B2B2C;

Το Business to Business to Consumer (B2B2C) είναι ένα μοντέλο ηλεκτρονικού εμπορίου που συνδέει την επιχείρηση με τις άλλες επιχειρήσεις (B2B) και τις επιχειρήσεις με τους καταναλωτές (B2C) για μια ολοκληρωμένη συναλλαγή προϊόντων ή υπηρεσιών.

Το B2B2C είναι μια διαδικασία συνεργασίας που, θεωρητικά, δημιουργεί αμοιβαία οφέλη και κανάλια εξυπηρέτησης και παράδοσης προϊόντων.

Το B2B2C είναι ένα επιχειρηματικό μοντέλο όπου οι online επιχειρήσεις ή οι επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπόριου, αναπτύσονται σε νέες αγορές και πελάτες, συνεργαζόμενες με επιχειρήσεις προϊόντων και παροχής υπηρεσιών προσανατολισμένες στον καταναλωτή.

Μια επιχείρηση που αναπτύσσει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία συνεργάζεται με μια άλλη (on-line) επιχείρηση για να χρησιμοποιήσει μια συγκεκριμένη υπηρεσία της, όπως μια ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου, μια εφαρμογή για smartphones κλπ. Οι δύο επιχειρήσεις ενώνουν τις δυνάμεις τους και προωθούν προϊόντα, υπηρεσίες ή / και λύσεις.

Ως παράδειγμα ενός μοντέλου B2B2C, η επιχείρηση A που παράγει προϊόντα πληρώνει την ηλεκτρονική επιχείρηση B για χρήστες, πελάτες ή πωλήσεις που πραγματοποιούνται μέσω της επιχείρησης B.

Συνεπώς, η επιχείρηση Α χρησιμοποιεί τα κανάλια της επιχείρησης B για να εντοπίσει υποψήφιους πελάτες. Από τη μεριά της, η επιχείρηση B παρέχει στους πελάτες της νέες και σχετικές υπηρεσίες, διευκολύνοντας την αύξηση της πελατειακής βάσης και κερδίζοντας έσοδα για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που πωλούνται.

Παραδείγματα τέτοιων επιχειρήσεων είναι η Google , το eBay, το Alibaba.

Πηγή: techopedia.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Γίνε συνδρομητής στο κανάλι μας στο Youtube !