Τι είναι οι μετοχές Blue Chips;

Μπορεί να έχετε ακούσει πολλές φορές για τον όρο blue chips, νομίζοντας πως είναι κάποιος πολύπλοκος χρηματιστηριακός όρος. Στην πραγματικότητα είναι κάτι πολύ απλό και αναφέρεται στην κατάσταση κάποιων εταιρειών.

Ο όρος blue chips λοιπόν προσδιορίζει τις εταιρείες αυτές που είναι μεγάλες (συνήθως πολυεθνικές), σταθερές στην πορεία τους, έχουν ηγετικό ρόλο στον κλάδο τους και η αξία τους φτάνει τα πολλά δισεκατομμύρια.

Είναι εταιρείες που προσελκύουν συνήθως πιο συντηρητικούς επενδυτές, καθώς η μετοχή τους έχει αργή και σταθερή ανάπτυξη και θεωρούνται ασφαλείς. Πολλές από αυτές προσφέρουν μέρισμα και είναι ιδανικές για μακροπρόθεσμα κέρδη.

Παραδείγματα blue chips εταιρειών είναι οι Boeing, AT&T, McDonald’s, Coca-Cola, IBM, Nike, General Motors και άλλες. Βρίσκονται σε μεγάλους δείκτες όπως ο Dow Jones, S&P 500 και NASDAQ.

Θεωρείται πως ο όρος blue chips προήλθε από το Poker, καθώς οι μπλε μάρκες είναι αυτές που έχουν τη μεγαλύτερη αξία ($500).

 

Το BR επιθυμεί ο κάθε αναγνώστης του να είναι σε θέση να κατανοεί βασικούς όρους ώστε να μπορεί να διαβάζει κάθε άρθρο με άνεση. Για να διαβάσετε περισσότερους όρους, κάντε κλικ στην ετικέτα “Ορολογία” η πατήστε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Γίνε συνδρομητής στο κανάλι μας στο Youtube !