3 πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι πριν κοιμηθούν

3 πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι πριν κοιμηθούν

1_V-O9pDOYcfyL3Nx5ahkTEg

Το τελευταίο πράγμα που κάνουμε πριν κοιμηθούμε τείνει να έχει επιρροή στην διάθεση και την ενέργειά μας την επόμενη μέρα.

Υπάρχουν αρκετές επιβλαβείς συνήθειες που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι και έχουν τις παραπάνω συνέπειες στην ψυχολογία τους.

Από την άλλη όμως, άνθρωποι όπως ο BIll Gates και η Sheryl Sandberg, έχουν τη δικιά τους ρουτίνα που ακολουθούν πριν τον ύπνο.

Όρισμένες από τις κινήσεις τους είναι κοινό χαρακτηριστικό των επιτυχημένων ανθρώπων.

Τι κάνουν όμως οι επιτυχημένοι άνθρωποι πριν κοιμηθούν;

1) Διαβάζουν

Πολλοί συμφωνούν πως το διάβασμα πριν τον ύπνο είναι το τελευταίο πράγμα που κάνουν πολλοί επιτυχημένοι άνθρωποι.

Ο συγγραφέας και ομιλητής, Michael Kerr, εξηγεί πως γνωρίζει πολλά άτομα που επενδύουν λίγο χρόνο στο να διαβάσουν όταν ξαπλώνουν.

Δεν είναι ανάγκη να είναι επιχειρηματικά βιβλία ή αυτοβελτίωσης, πολλοί προτιμούν λογοτεχνία ή αυτοβιογραφίες.

Όπως και να έχει, το διάβασμα πέρα από τις γνώσεις ενισχύει την δημιουργικότητα!

2) “Αποσυνδέονται”

Ο φωτισμός του κινητού υπενθυμίζει στον εγέφαλό μας το φως του ήλιου, έτσι παίρνει το μύνημα να σταματήσει να παράγει μελατονίνη. Δηλαδή την ορμόνη που ελέγχει του καρδιακούς ρυθμούς και μας λέει πότε είναι ώρα να κοιμηθούμε και πότε να ξυπνήσουμε.

Πέρα από έναν “κακό” ύπνο η ενασχόληση με το κινητό πριν από αυτόν μπορεί να οδηγήσει σε πρόβλημα στα μάτια και άλλα προβλήματα υγείας.

Ένα καλό κενό που μπορεί να αφήσει κανείς από την στιγμή που θα στείλει το τελευταίο μύνημα μέχρι να κοιμηθεί είναι 30 λεπτά.

3) Φτιάχνουν μια λίστα υποχρεώσεων

Η γνωστή to-do list είναι κάτι που πολλοί παραγωγικοί άνθρωποι έχουν στη ρουτίνα τους.

Το να γράφουν σε ένα χαρτί όσα έχουν να κάνουν την επόμενη μέρα όχι μόνο θα την κάνει πιο παραγωγική αλλά δεν θα χρειάζεται να τα σκέφτονται ενώ κοιμούνται.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.