3 πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι πριν κοιμηθούν (μέρος 2ο)

3 πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι πριν κοιμηθούν (μέρος 2ο)

Το τελευταίο πράγμα που κάνουμε πριν κοιμηθούμε τείνει να έχει επιρροή στην διάθεση και την ενέργειά μας την επόμενη μέρα.

Υπάρχουν αρκετές επιβλαβείς συνήθειες που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι και έχουν τις παραπάνω συνέπειες στην ψυχολογία τους.

Από την άλλη όμως, άνθρωποι όπως ο Bill Gates και η Sheryl Sandberg, έχουν τη δικιά τους ρουτίνα που ακολουθούν πριν τον ύπνο.

Την προηγούμενη εβδομάδα σας παρουσιάσαμε 3 πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι πριν κοιμηθούν και σήμερα ήρθε η ώρα για 3 ακόμα:

1) Περνούν χρόνο με την οικογένειά τους

Είναι σημαντικό να περνάει κανείς χρόνο μιλώντας με τον/την σύντροφό του, την οικογενειά του ή ακόμα και να περνάει χρόνο με το κατοικίδιό του.

Η συγγραφέας Laura Vanderkam, εξηγεί πως είναι μια συνήθεια ανάμεσα στους επιτυχημένους ανθρώπους, καθώς έτσι συνδέονται περισσότερο.

2) Πηγαίνουν περίπατο

Ένας σύντομος βραδινός περίπατος πριν τον ύπνο μπορεί να βοηθήσει κάποιον να φρεσκάρει τις σκέψεις του, να αξιολογήσει την μέρα του και να σκεφτεί τί έχει να κάνει την επόμενη.

Μάλιστα εκτός από την παραγωγικότητα, βοηθά και στον καλύτερο ύπνο.

3) Διατηρούν μια ρουτίνα υγιεινής

Η δημιουργία και διατήρηση μιας ρουτίνας υγιεινής το βράδυ (βούρτσισμα δοντιών, πλύσιμο προσώπου κτλ) στέλνει μύνημα στον εγκέφαλο πως είναι ώρα για ύπνο.

Αυτό εκτός από το ψυχολογικό κομμάτι, βοηθάει και στην πειθαρχία αφού η διατήρηση μια καθημερινής ρουτίνας δεν είναι εύκολο πράγμα.

Είναι κάτι που πολλοί επιτυχημένοι άνθρωποι εφαρμόζουν αφού μεταξύ των άλλων, δίνει και ένα αίσθημα ικανοποίησης.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.