30+ Έλληνες ιδρυτές που πρέπει να ακολουθήσετε στο LinkedIn το 2022

30+ Έλληνες ιδρυτές που πρέπει να ακολουθήσετε στο LinkedIn το 2022

THUMBNAILS

Σήμερα, η Ελλάδα διαμορφώνεται σε έναν αναδυόμενο κόμβο τεχνολογίας και καινοτομίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, χτισμένο στους ώμους νέων οραματιστών Ελλήνων επιχειρηματιών με πάθος για τη μηχανική, την επιστήμη και τις επιχειρήσεις. 

Ποιοι είναι αυτοί οι ιδρυτές τεχνολογίας που διαμορφώνουν το μέλλον των οικοσυστημάτων καινοτομίας στην Ελλάδα ; Το site The Recursive έφτιαξε μια λίστα με 30+ Έλληνες επιχειρηματίες που πρέπει να παρακολουθήσουμε το 2022.

Οι 30+ Έλληνες επιχειρηματίες και οι startups που ξεκίνησαν

Χάρης Καρώνης – Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Viva Wallet, της neobank που βασίζεται στο cloud που παρέχει υπηρεσίες πληρωμών και πίστωσης σε επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη. Η Viva Wallet εξαγοράστηκε μερικώς από την JP Morgan στις αρχές του 2022.

Alex Chatzielevtheriou – Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Blueground, μιας παγκόσμιας εταιρείας proptech που διευκολύνει τις βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις για ποιοτικά σπίτια σε περιζήτητες γειτονιές σε όλο τον κόσμο. Η Blueground εκτιμήθηκε πρόσφατα στα 750 εκατομμύρια δολάρια. Ο Άλεξ εργάστηκε στο παρελθόν στη συμβουλευτική διαχείρισης και στρατηγικής στη McKinsey & Company και στη Samsung Electronics.

Φαίη Χριστοδούλου – Συνιδρυτής και Επιστημονικός Διευθυντής της Miroculus Inc, μιας εταιρείας έρευνας βιοτεχνολογίας με έδρα την Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Η Φαίη έχει διδακτορικό στην εξελικτική αναπτυξιακή βιολογία από το Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας.

Alex Tsilfidis – Συνίδρυσε και ηγήθηκε της Accusonus, της εταιρείας λογισμικού επισκευής ήχου και δημιουργίας μουσικής, για σχεδόν 10 χρόνια. Επί του παρόντος εργάζεται ως Διευθυντής Μηχανικών στη Meta, αφού ο γίγαντας των social media εξαγόρασε την Accusonus. Ο Άλεξ έχει διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο Πατρών, όπου διεξήγαγε έρευνα τεχνολογίας ήχου και ακουστικής.

Ιωάννα Αγγελιδάκη – Συνιδρύτρια και CMO του InstaShop, της κορυφαίας εταιρείας διαδικτυακών αγορών με έδρα το Ντουμπάι για σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, pet shop και άλλες επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή. Προηγουμένως συνίδρυσε την εφαρμογή Vound, ένα κοινωνικό δίκτυο που βασίζεται στη φωνή. Η Ιωάννα έχει δύο μεταπτυχιακά στη διαχείριση μάρκετινγκ και τη μηχανική από το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Victor Trokoudes – Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Plum με έδρα το Λονδίνο. Πρόκειται για μια εταιρεία fintech με μια έξυπνη εφαρμογή που βοηθά τους χρήστες της να διαχειρίζονται χρήματα με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης (AI). Προηγουμένως υπηρέτησε ως Head of International and Banking for Transferwise και συνίδρυσε δύο άλλες εταιρείες.

Anna Natsvlishvili – Συνιδρύτρια και Διευθύνων Σύμβουλος της Morphoses, μια πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης που έχει σχεδιαστεί για να καλλιεργεί τα Soft Skills στα παιδιά, μέσω ζωντανών διαδικτυακών μαθημάτων. Η Άννα έχει πτυχίο μηχανικού και MBA στη διεθνή επιχειρηματικότητα από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Έχει ηγηθεί στο παρελθόν προγραμμάτων καινοτομίας και ανάπτυξης στην Endeavor, μια παγκόσμια κοινότητα που επικεντρώνεται στην οικοδόμηση επιχειρηματικών οικοσυστημάτων σε αναδυόμενες και υποεξυπηρετούμενες αγορές σε όλο τον κόσμο.

Dr.-Ing Αλέξης Παντζιάρος – Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Coffe-eco, μιας startup “καθαρής τεχνολογίας” με αποκλειστική τεχνολογία εξαγωγής πολύτιμων πρώτων υλών για καλλυντικά και τρόφιμα από τα απόβλητα του καφέ. Ο Αλέξης είναι επίσης non-executive director της Morphoses και Executive Director της Blue Rocket Content Agency, η οποία έχει το Business Review Greece. Έχει επίσης διδακτoρικό χημικού μηχανικού από το Πανεπιστήμιο Πατρών. 

Χάρης Αρβανίτης – Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Spotawheel, μιας τεχνολογικής αγοράς μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, με έδρα την Αθήνα. Η Spotawheel συγκέντρωσε πρόσφατα 100 εκατομμύρια ευρώ. Ο Χάρης ίδρυσε επίσης την Spotmechanic, ηγέτη στην αγορά στους τεχνικούς ελέγχους για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Ο Χάρης έχει προηγούμενη εμπειρία σε στρατηγικό σχεδιασμό και συμβουλευτική διαχείρισης.

Γιώργος Δεσύλλας – Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της FlexCar, μιας εταιρείας χρηματοδοτικής μίσθωσης αυτοκινήτων με παρουσία στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ιταλία. H FlexCar συγκέντρωσε πρόσφατα 210 εκατομμύρια ευρώ. Ο Γιώργος αποφοίτησε το 2019 από το London School of Economics and Political Science με πτυχίο Bachelor στα Οικονομικά.

Φώτης Φωτιάδης – Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Better Origin, που μετατρέπει τα υπολείμματα τροφίμων σε ζωοτροφές, βοηθώντας στην απαλλαγή των αλυσίδων εφοδιασμού τροφίμων. Η εταιρεία συγκέντρωσε πρόσφατα 16 εκατομμύρια δολάρια. Ο Φώτης εργάστηκε στο παρελθόν ως Μηχανικός Έργου σε παγκόσμιο εργολάβο μηχανικής για υπεράκτια έργα πετρελαίου και φυσικού αερίου. 

Χάρης Πυλαρινός – Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Hack the Box, μιας διαδραστικής πλατφόρμας εκπαίδευσης μέσω παιχνιδιών στο Cyber Security με έδρα το Κεντ των ΗΠΑ. Ο Χάρης έχει μεγάλη εμπειρία στη μηχανική συστημάτων, δικτύων και ασφάλειας.

Απόστολος Αποστολάκης  Τεχνολόγος επιχειρηματίας και επενδυτής. Συνίδρυσε την VentureFriends, ένα μεγάλο Ευρωπαϊκό VC Fund, με ένα νέο ταμείο 90 εκατομμυρίων ευρώ που άνοιξε πρόσφατα για επέκταση στη Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή. Ο Απόστολος Αποστολάκης υπηρετεί στο Διοικητικό Συμβούλιο πολλών από τις startups στις οποίες επένδυσε. Επίσης, συνίδρυσε πολλές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της doktoranytime, μιας κορυφαίας πολυεθνικής εταιρείας τεχνολογίας υγείας για την αναζήτηση ιατρικών υπηρεσιών.

Eric Thanopoulos Parks – Ως γενικός συνεργάτης στο Velocity.Partners Venture Capital fund, ο Eric είναι επενδυτής και μέντορας σε startups, με επίκεντρο την Ελλάδα. Είναι πρώην διευθυντής ψηφιακής στρατηγικής και καινοτομίας στο Tempo-OMD, επικεφαλής ψηφιακού στο Leo Burnett Athens και στο The Newtons Laboratory και συνιδρυτής της Pinnatta.

Marco Veremis – Ιδρυτής του ελληνικού VC Fund Big Pi Ventures και ιδρυτής της εταιρείας παροχής τεχνολογικών λύσεων μάρκετινγκ κινητής τηλεφωνίας Upstream, με έδρα το Λονδίνο. Υπηρετεί επί του παρόντος ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου πολλών νεοφυών επιχειρήσεων και μη κερδοσκοπικών οργανισμών στην Ελλάδα.

Αντώνης Πρέντζας – Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος στη finloup, τον πρώτο πάροχο buy now pay later στην Ελλάδα. Η Finloup συγκέντρωσε πρόσφατα 1 εκατομμύριο ευρώ. Ο Αντώνης έχει προηγούμενη εμπειρία στη συμβουλευτική διαχείρισης και τη διαχείριση ψηφιακών έργων. Έχει πτυχίο International MBA από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τάκης Μαλαβέτας – Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Pop Market, παίκτης γρήγορου εμπορίου στην αγορά παράδοσης ειδών παντοπωλείου, με έδρα την Ελλάδα. Πρόσφατα, η Pop Market συγκέντρωσε χρήματα 3 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Τάκης ίδρυσε στο παρελθόν την πρώτη αγορά παράδοσης ειδών παντοπωλείου στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Home Run.Delivery. Η εμπειρία του περιλαμβάνει την ακαδημαϊκή κοινότητα, ως Λέκτορας Πανεπιστημίου για το πρόγραμμα MSc Innovation & Entrepreneurship στο Rotterdam School of Management.

Σταύρος Παπαδόπουλος – Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος στην TileDB, ενός τεχνοβλαστού (spin off) του MIT και της Intel Labs που στοχεύει να κάνει τη διαχείριση δεδομένων καθολική. Η TileDB έλαβε πρόσφατα μια στρατηγική επένδυση από την Verizon Ventures. Προηγουμένως, ο Σταύρος ήταν Ανώτερος Επιστήμονας Έρευνας στο Intel Parallel Computing Lab και μέλος του Intel Science and Technology Center for Big Data στο MIT CSAIL. Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα στην Επιστήμη Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Χονγκ Κονγκ (HKUST).

Dr. Maria Chatzou Dunford – Ιδρύτρια και Διευθύνων Σύμβουλος του Lifebit που υποστηρίζεται από την Techstars, της πρώτης ομοσπονδιακής πλατφόρμας γονιδιωματικής στον κόσμο για ενοποιημένη και ασφαλή έρευνα σε Big Data, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Το Lifebit συγκέντρωσε πρόσφατα 60 εκατομμύρια δολάρια. Η Μαρία ίδρυσε στο παρελθόν το Innovation Forum Barcelona και εργάστηκε ως ερευνητής σε μεγάλα βιοϊατρικά δεδομένα στο Κέντρο Γονιδιωματικής Ρύθμισης, στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στη Βιοϊατρική από το Universitat Pompeu Fabra.

Δημήτριος Σκαλτσάς – Συνιδρυτής και Εκτελεστικός Διευθυντής της Intelligencia, της πλατφόρμας που χρησιμοποιεί την Τεχνητή Νοημοσύνη για την αποφυγή κινδύνου ανάπτυξης φαρμάκων, η οποία συγκέντρωσε πρόσφατα 12 εκατομμύρια δολάρια. Ο Δημήτριος είναι επίσης Μέλος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής και Τεχνοηθικής και επενδυτής και σύμβουλος σε αρχικό στάδιο. Ήταν στέλεχος στην ψηφιακή και τεχνητή νοημοσύνη στο INSEAD.

Αντώνης Μαρκόπουλος – Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος στην Prosperty, μια εταιρεία proptech που προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες ακίνητης περιουσίας με τεχνολογία και μια πρώτη ψηφιακή εμπειρία σε επενδυτές χαρτοφυλακίου ακινήτων και ιδιώτες. Η Prosperity συγκέντρωσε έναν κύκλο εκκίνησης 3,3 εκατομμυρίων ευρώ το 2021. Ο Αντώνης έχει εμπειρία σε ανώτερους και εκτελεστικούς ρόλους στη Στρατηγική και την Επιχειρηματική Ανάπτυξη, καθώς και ισχυρό τεχνικό υπόβαθρο και διδακτορικό στις Τηλεπικοινωνίες.

Nicky Goulimis – Συνιδρυτής και Διευθυντής του Διοικητικού Συμβουλίου της Nova Credit, ενός πρακτορείου διασυνοριακών αναφορών πιστώσεων, με έδρα την Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Στο παρελθόν εργάστηκε στη συμβουλευτική διαχείρισης και έχει MBA από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Σπύρος Μαγιάτης – Ιδρυτής και CTO στην αμερικανοελληνική startup Workable, που προσφέρει κλιμακούμενα εργαλεία για την πρόσληψη ταλέντων. Ο Σπύρος έχει τεράστια εμπειρία στη μηχανική λογισμικού και στο παρελθόν υπηρέτησε ως Διευθυντής Ανάπτυξης Λογισμικού της Upstream.

Αιμίλιος Μάρκου – Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellas Direct, μιας ψηφιακής full-stack ασφαλιστικής εταιρείας, που ενισχύεται από την τεχνητή νοημοσύνη (AI). Η Hellas Direct συγκέντρωσε πρόσφατα 32 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση σχεδίων επέκτασης. Ο Αιμίλιος έχει προηγούμενη εμπειρία σε ασφαλιστικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της θητείας ως Διευθυντής για την Barclays και την Goldman Sachs.

Γιώργος Βαρβαρέλης – Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Augmenta, μιας εταιρείας βαθιάς τεχνολογίας που εξυπηρετεί αγρότες και παρόχους γεωργικών υπηρεσιών με λύσεις αυτοματισμού και ψηφιοποίησης. Πέρυσι, η Augmenta συγκέντρωσε έναν κύκλο Series A 8 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Γιώργος έχει εμπειρία τόσο ως μηχανικός όσο και ως αγρότης μερικής απασχόλησης και έχει διδακτορικό στην ηλεκτρονική επεξεργασία μεγάλων δεδομένων για εφαρμογές για αυτόνομα οχήματα όπως αγροτικά τρακτέρ ή ρομπότ.

Γιάννης Κιαχόπουλος – Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Causaly, μιας πλατφόρμας γνώσης που δημιουργήθηκε με χρήση τεχνητής νοημοσύνης για να βοηθήσει τους ερευνητές και τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων να ανακαλύψουν γρήγορα στοιχεία από εκατομμύρια ακαδημαϊκές δημοσιεύσεις, κλινικές δοκιμές, κανονιστικά έγγραφα, πατέντες και άλλες πηγές δεδομένων. Πέρυσι, ο Causaly συγκέντρωσε έναν κύκλο 17 εκατομμυρίων δολαρίων. Προηγουμένως, ο Γιάννης επισκέφτηκε πελάτες τηλεπικοινωνιών για τη στρατηγική και τον μετασχηματισμό της επιχείρησης, καθώς και για την τεχνολογία πληροφοριών.

Κώστα Τσαούσης – Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Netdata, ενός εργαλείου που διευκολύνει την παρακολούθηση της υποδομής και την αντιμετώπιση προβλημάτων τόσο για ειδικούς όσο και για αρχάριους. Είναι επίσης ο ιδρυτής του FireHOL, το οποίο δημιουργεί ασφαλή, κρατικά τείχη προστασίας από εύκολα κατανοητές, αναγνώσιμες από τον άνθρωπο διαμορφώσεις. Ο Κώστας συνίδρυσε στο παρελθόν την ComNet, έναν προγραμματιστή λογισμικού OSS/BSS για παρόχους υπηρεσιών, που αργότερα εξαγοράστηκε από την Hellas On Line. Υπηρέτησε σε διαφορετικούς ρόλους στην Hellas On Line και ως COO στο managing partner στη Viva Wallet.

Αντώνιος Χαλκιόπουλος – Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της βρετανικής-ελληνικής startup Lenses.io, μιας πύλης διαχείρισης εφαρμογών και δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, που εξαγοράστηκε πρόσφατα από την Celonis. Προηγουμένως, ο Αντώνιος υπηρέτησε σε ηγετικούς ρόλους μηχανικής και ως Υπεύθυνος Έργου Πληροφορικής, Αναλυτής και Ανώτερος Προγραμματιστής στο Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, μεταξύ άλλων.

Ιωάννης Παπαδάκης – Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Pollfish, μια πλατφόρμα ερευνών υβριδικών υπηρεσιών ΗΠΑ-Ελλάδας για τη διεξαγωγή έρευνας αγοράς που εξαγοράστηκε πρόσφατα από την αμερικανική εταιρεία Prodege. Προηγουμένως συνίδρυσε την Pajap, μια υπηρεσία που επέτρεπε στους χρήστες να δημιουργούν εφαρμογές για κινητές συσκευές Android άμεσα από το πρόγραμμα περιήγησής τους.

Βύρων Νικολαΐδης – Ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της PeopleCert, ενός κορυφαίου παγκόσμιου οργανισμού στην πιστοποίηση επαγγελματικών και γλωσσικών δεξιοτήτων. Eίναι επίσης πρόεδρος του CEPIS, ενός οργανισμού που εκπροσωπεί 450.000 επαγγελματίες πληροφορικής από 29 χώρες σε όλη την Ευρώπη. Ξεκίνησε την καριέρα του στη Merrill Lynch.

Σταύρος Μεσσήνης – Συνιδρυτής και επικεφαλής επιμελητής του The Cube, ενός startup cluster και χώρου καινοτομίας στην καρδιά της Αθήνας. Ο Σταύρος είναι επίσης Διευθυντής Πρωτοβουλιών στον Οργανισμό Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας CampusBus και στο παρελθόν έχει συνιδρύσει το CoLab Athens, έναν οργανισμό που παρέχει ένα δίκτυο συνεργατικών τοποθεσιών για κοινοτικές εκδηλώσεις.   

Θάνος Παπαγγελής – Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος στην Epignosis, έναν προμηθευτή τεχνολογίας μάθησης που κατασκευάζει προϊόντα που υποστηρίζουν τη μάθηση και την ανάπτυξη ταλέντων για οργανισμούς και επιχειρήσεις. Ο Θάνος είναι επίσης έμπειρος Angel Investor και έχει εμπειρία στην ανάπτυξη λογισμικού. Είναι διδάκτωρ πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Απόστολος Ατσαλάκης – Συνιδρυτής και Chief Revenue Officer του PNOĒ, ενός ολοκληρωμένου προγράμματος βελτιστοποίησης της υγείας που αντιμετωπίζει τις καρδιομεταβολικές παθήσεις μέσω της ανάλυσης αναπνοής. Είναι απόφοιτος του Y Combinator και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Νανοτεχνολογία από το Πανεπιστήμιο του Cambridge.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας