Πότε – Η επιστήμη του σωστού Timing

Πότε – Η επιστήμη του σωστού Timing

Πότε - Η επιστήμη του σωστού Timing

Θέλοντας και μη, όλοι μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον χρόνο, και κυρίως με το ερώτημα “Πότε”;

Πότε θα ζητήσω την αύξηση που επιθυμώ, πότε θα ξεκινήσω το podcast μου (μην δίνετε σημασία, μιλάω στον εαυτό μου), πότε θα ζητήσω σε εκείνη την όμορφη κοπέλα να βγούμε ραντεβού και πάει λέγοντας.

Ενώ πολλοί πιστεύουν ότι το timing είναι τέχνη ή κάτι τυχαίο, ο Daniel Pink αποδεικνύει με την τεράστια βιβλιογραφία του, ότι το timing είναι επιστήμη!

Βασιζόμενος λοιπόν, σε αποτελέσματα ερευνών, από ψυχολόγους, βιολόγους, οικονομολόγους και άλλους επιστήμονες, αυτό το βιβλίο είναι ένα έργο το οποίο μας μαθαίνει πως να δουλεύουμε καλύτερα, πως να παίρνουμε καλύτερες αποφάσεις αλλά και πως να αξιοποιούμε κάθε στιγμή της ημέρας υπέρ μας!

Πάμε μαζί λοιπόν να δούμε μερικά από τα αγαπημένα μου σημεία!

Πότε: Ο ρυθμός της ημέρας!

Με διαφορά, ίσως είναι και το πιο χρήσιμο πράγμα που βρήκα μέσα στο βιβλίο και εν συντομία μας λέει το εξής: Η θετική διάθεση ανεβαίνει το πρωί, πέφτει από το μεσημέρι μέχρι και το απόγευμα και ανεβαίνει ξανά το βράδυ.

Αυτό αποτέλεσε την βάση για πολλά ακόμα συμπεράσματα:

  • Οι άνθρωποι νιώθουν πιο χαρούμενοι στη διάρκεια του πρωϊνού, λιγότερο το απόγευμα και περισσότερο το βράδυ.
  • Οι άνθρωποι νιώθουν πιο θερμοί απέναντι στους άλλους στη διάρκεια του πρωινού, λιγότερο θερμοί το απόγευμα και πιο θερμοί ξανά το βράδυ.
  • Οι άνθρωποι διασκεδάζουν περισσότερο καθώς το πρωί εκτυλίσσεται, διασκεδάζουν λιγότερο το απόγευμα και αρχίζουν να διασκεδάζουν ξανά το βράδυ.

Με αυτά τα δεδομένα στα χέρια μας, μπορούμε με λίγη επεξεργασία να σκεφτούμε ποια δουλειά θα έπρεπε να κάνουμε και σε ποια ώρα της ημέρας θα έπρεπε να την κάνουμε, ώστε να πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα!

Πότε: Ένα νανουτσίνο για μια άκρως παραγωγική εμπειρία.

Αν είστε πάνω από 18 ετών, πιθανότατα να πίνετε καθημερινά καφέ. Αυτό όμως που δεν ξέρετε για τον καφέ είναι ότι για να απορροφιθεί στην ροή του αίματος, πρέπει να περάσουν 25 λεπτά.

Η καφεΐνη λοιπόν, σε συνδυασμό με έναν μικρής διάρκειας υπνάκο (10-20 λεπτά) μπορεί να σας κάνει να αφήσετε πίσω σας κάθε κούραση αλλά και να βιώσετε μια άκρως παραγωγική εμπειρία.

Πάμε να δούμε μαζί τα βήματα:

  1. Γύρω στις 14:00-15:00 βρείτε ένα μισάωρο στο οποίο μπορείτε να κάνετε το powernap.
  2. Δημιουργήστε ένα γαλήνιο περιβάλλον.
  3. Πιείτε ένα φλιτζάνι καφέ.
  4. Ρυθμίστε το ξυπνητήρι του τηλεφώνου σας ώστε να χτυπήσει ύστερα από 25 λεπτά.
  5. Επαναλάβετέ το συστηματικά.

Δεν χρειάζεται να είσαι στην τσίτα όλη την μέρα. Μερικές φορές, ένα νανουτσίνο είναι αυτό που χρειάζεσαι για να πετύχεις ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Ένα συμπέρασμα:

Είτε θέλεις να το πιστέψεις είτε όχι, υπάρχουν τρόποι για να κάνεις τον χρόνο να λειτουργήσει υπέρ σου. Επιστημονικά δεδομένα μαζί με πρακτικές συμβουλές συνδυάζονται με τέτοιον τρόπο, ώστε να πάρεις όσα περισσότερα μπορείς διαβάζοντας αυτό το βιβλίο.

Τελικά η χρονική στιγμή είναι τα πάντα; Ή μήπως τα πάντα είναι χρονική στιγμή;

Αν σου άρεσε το σημερινό άρθρο και θέλεις να βλέπεις περισσότερα βιβλία, κάνε με follow στην σελίδα μου στο Instagram.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Γιάννης Κύρτσης

Φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, σύμβουλος ακινήτων στην Liberty Real Estate, αρθρογράφος, Content Creator και δημιουργός της σελίδας Johnny&Books. Αρθρογραφεί στο Business Review Greece για Βιβλία, Αυτοβελτίωση και ορολογίες επιχειρηματικότητας και οικονομίας. Ένας νέος με μεγάλο πάθος για τα βιβλία, καθώς αυτά του άλλαξαν την ζωή, με όνειρο να μεταδώσει αυτή την τρέλα στους ανθρώπους γύρω του κάνοντάς τους καλύτερους!