LVMH: Πως επηρεάστηκαν τα κέρδη της από την Κίνα;

LVMH: Πως επηρεάστηκαν τα κέρδη της από την Κίνα;

Ο όμιλος LVMH αποτελεί έναν από τους πιο κερδοφόρους στον κόσμο με διαφορά.

Ο μεγαλύτερος όμιλος πολυτελείας στον κόσμο ανέφερε τεράστιες πωλήσεις στην διάρκεια της περασμένης εορταστικής περιόδου. Η LVMH, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, έκανε ρεκόρ εσόδων και κερδών, παρά τις γεωπολιτικές εντάσεις και το υψηλό κόστος ζωής.

Οι πωλήσεις έφτασαν σχεδόν τα 25 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 9% τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους. Ο όμιλος σημείωσε σημαντική ανάπτυξη στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, η οποία αντιστάθμισε τις απώλειες στην Κίνα λόγω του lockdown Covid.

Η πρόκληση των συνθηκών στην Κίνα

Στην Ασία, η LVMH σημείωσε πτώση 20% στις πωλήσεις τους πρώτους εννέα μήνες, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο επέβαλε εξαιρετικά αυστηρά μέτρα κατά του Covid.

Ωστόσο, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της LVMH Bernard Arnault δήλωσε ότι αισθάνεται προσεκτικά αισιόδοξος για το μέλλον του ομίλου στην Κίνα.

Πιο συγκεκριμένα, στην παρουσίαση των κερδών του ομίλου, ο κ. Arnault ανέφερε: «Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε σίγουροι ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί στην Κίνα».

Επιπρόσθετα, έδειξε την κίνηση στα καταστήματα του ομίλου στο Μακάο ως ένδειξη της επερχόμενης βελτίωσης.

Η ιστορία της LVMH / Business stories

Ο όμιλος LVMH περιλαμβάνει τα παρακάτω διάσημα brands:

  • Tiffany’s
  • Christian Dior
  • Sephora
  • Hennessey
  • Moët
  • Louis Vuitton

Από τα προαναφερθέντα brands, η Louis Vuitton ξεχώρισε στις εορτές, καθώς τα έσοδά της ξεπέρασαν τα 21,7 δισ. δολάρια. Η εταιρεία ξεκίνησε πρόσφατα μια νέα συνεργασία με την θρύλο της Ιαπωνικής μόδας Yayoi Kusama, η οποία είναι γνωστή για την τέχνη της με polka dots.

Τα κέρδη της LVMH μεταφράζονται από τους αναλυτές ως ένα νέο κύμα στην αγορά πολυτελείας. Η Bain and Company δήλωσε ότι υπάρχει μια ώθηση στις δαπάνες για προσωπικά είδη πολυτελείας συνολικά.

«Η αγορά προσωπικής πολυτέλειας προβλέπεται να δει περαιτέρω ανάπτυξη τουλάχιστον 3-8% το 2023, ακόμη και αν ληφθεί υπόψη η ύφεση των παγκόσμιων οικονομικών συνθηκών».

Στις αρχές του Ιανουαρίου, η LVMH πραγματοποίησε σημαντικές αλλαγές στο ηγετικό της προσωπικό. Ο κ. Arnault, διόρισε την κόρη του επικεφαλής του οίκου μόδας Dior. Η Delphine Arnault, αντικατέστησε τον Pietro Beccari, ο οποίος ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος της Louis Vuitton. Τέλος, και τα πέντε παιδιά πλέον του κ. Arnault κατέχουν διευθυντικές θέσεις σε brands του ομίλου.

Πηγή: BBC News

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Phaedon Wallace

Τελειόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Marketing και αρθρογράφος στο Business Review Greece. Αρθρογραφεί με τετραετή εμπειρία κυρίως για θέματα productivity, marketing και ψυχολογίας. Επιπλέον, διαθέτει εμπειρία σε social media management και SEO. Κατέχει πτυχία Αγγλικών, Γερμανικών και Ιταλικών. Είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει η αναζήτηση, αναγνωρίζει την σημασία της ψυχικής υγείας, του αρέσει η ομαδική δουλειά, είναι υποστηρικτικός και δεν παύει να εξελίσσεται τόσο στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, όσο και στην καθημερινή του ζωή.