Οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου το 2023

Οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου το 2023

Οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου το 2023: Bezos, Musk, Arnault

Οι δισεκατομμυριούχοι διαδραματίζουν τεράστιο ρόλο στη διαμόρφωση της παγκόσμιας οικονομίας, της πολιτικής και της φιλανθρωπίας.

Το Forbes τοποθετεί τον αριθμό των δισεκατομμυριούχων στον κόσμο σε 2.640 το 2023

Ποιοι είναι οι πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο, σύμφωνα με την 37η ετήσια λίστα δισεκατομμυριούχων του Forbes;

Bernard Arnault

Ο Bernard Arnault αναδείχθηκε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου για το 2023 με εκτιμώμενη περιουσία 211 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Arnault είναι ο επικεφαλής του κολοσσού ειδών πολυτελείας LVMH, ο οποίος περιλαμβάνει εταιρείες όπως Louis Vuitton, Dior, Hennessey και Sephora.

Το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου του Arnault προέρχεται από το τεράστιο μερίδιο του στην Christian Dior SE, την εταιρεία χαρτοφυλακίου που ελέγχει το 41,4% της LVMH.

Μάλιστα, είναι ο πρώτος Γάλλος που βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Για να φτάσει εκεί, ανέβηκε από την τρίτη θέση πέρυσι.

Elon Musk

Ακολουθεί ο Elon Musk με περιουσία 180 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο 51χρονος μέχρι στιγμής έχει συνιδρύσει έξι εταιρείες, όπως την Tesla μέχρι την SpaceX, ενώ επίσης είναι ιδιοκτήτης του Twitter.

Ο Musk είχε βρεθεί στο παρελθόν στην κορυφή της λίστας. Όμως, Τον Απρίλιο του 2022, ο Musk ξεκίνησε μια εκστρατεία για να γίνει ιδιωτικό το Twitter, η οποία κατέληξε σε εξαγορά 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η κίνηση αυτή του στοίχισε αρκετά δισεκατομμύρια και φυσικά, την κορυφή της λίστας.

Jeff Bezos

Ακολουθεί στην τρίτη θέση ο Jeff Bezos, ο ιδρυτής του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon. Ο Bezos, έχει συγκεντρώσει πλούτο αξίας περίπου 114 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Bezos για κάποια χρόνια ήταν σταθερά το νούμερο ένα της λίστας. Το ανώτατο όριο που είχε φτάσει ήταν αυτό των 177 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021.

Ο Bezos παραιτήθηκε από τον ρόλο του CEO της Amazon το 2021 να γίνει εκτελεστικός πρόεδρος.

Ποιοι συμπληρώνουν την δεκάδα

Ο Larry Ellison της Oracle, ο Warren Buffett της Berkshire Hathaway, ο Bill Gates της Microsoft, ο Michael Bloomberg και ο Carlos Slim Helú από την América Móvil, ολοκληρώνουν την πρώτη όκτάδα των πιο πλούσιων ανθρώπων στον κόσμο.

Στην ένατη θέση έρχεται ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ινδίας και πρόεδρος της Reliance Industries Mukesh Ambani.

Στη δέκατη θέση είναι ο Αμερικανός Steve Ballmer, πρώην CEO της Microsoft.

Οι πλουσιότεροι άνθρωποι το 2023
Οι πλουσιότεροι άνθρωποι το 2023

Αυτό το γράφημα βασίζεται στους υπολογισμούς του Forbes χρησιμοποιώντας την καθαρή θέση με βάση τις τιμές των μετοχών και τις συναλλαγματικές ισοτιμίες από τις 10 Μαρτίου 2023.

Ποια είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο;

Η πιο πλούσια γυναίκα στον κόσμο είναι η Francoise Bettencourt Meyers. Από τις 6 Απριλίου 2023, η καθαρή περιουσία της είναι 91,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η καθαρή της περιουσία της προέρχεται από τις συμμετοχές της στη L’Oréal, τη μεγαλύτερη εταιρεία καλλυντικών στον κόσμο.

Πηγές: Statista, Investopedia

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας