Brooklyn: Η νέα “καρδιά” του τεχνολογικού κόσμου

Brooklyn: Η νέα “καρδιά” του τεχνολογικού κόσμου

Πως το Brooklyn έγινε η καρδιά του τεχνολογικού κόσμου;

Όλοι γνωρίζουμε ότι η Νέα Υόρκη είναι μία από τις διασημότερες μεγαλουπόλεις του κόσμου. Οι πέντε δήμοι που την αποτελούν (Staten Island, Queens, Bronx, Brooklyn και Manhattan) είναι πασίγνωστοι παγκοσμίως τόσο σε επίπεδο κουλτούρας, όσο και σε ιστορικό και οικονομικό.

Στο σημερινό μας άρθρο, εξετάζουμε την ανάπτυξη των επιχειρηματικών εγκαταστάσεων στους πέντε προαναφερθέντες δήμους. Ουσιαστικά, θα συγκρίνουμε την πραγματική οικονομική αξία κάθε δήμου πριν από την πανδημία, με αυτή του σήμερα.

Σημαντική η αύξηση των επιχειρήσεων στο Brooklyn

Σύμφωνα με το αμερικανικό Census Bureau, ορίζουμε μια επιχειρηματική εγκατάσταση ως μια ενιαία φυσική τοποθεσία όπου διεξάγονται οι επιχειρηματικές δραστηριότητες. Απλά παραδείγματα επιχειρηματικών εγκαταστάσεων είναι ένα κατάστημα ή ένα γραφείο.

Ο αριθμός των επιχειρηματικών εγκαταστάσεων στην Νέα Υόρκη αυξήθηκε κατά 2,2% μεταξύ του τρίτου τριμήνου του 2019 και του αντίστοιχου το 2022.

Η αύξηση αυτή βασίζεται στα στοιχεία που μας παρέχει η Τριμηνιαία Απογραφή Επαγγελματικής Απασχόλησης και Μισθών του Bureau of Labor Statistics.

Επιπλέον, παρατηρούμε ότι κάθε δήμος εκτός από το Μανχάταν έχει περισσότερες φυσικές επιχειρήσεις σήμερα από ό,τι πριν την πανδημία.

Η ανάπτυξη αυτή ήταν πιο έντονη στο Brooklyn, όπου σημειώθηκε αύξηση 8%. Το Brooklyn ήταν επίσης ο μόνος δήμος όπου ο αριθμός των εγκαταστάσεων δεν έπεσε κάτω από τα επίπεδα του 2019 στις αρχές της πανδημίας.

Το Queens, το Staten Island και το Bronx παρουσίασαν μέτρια κέρδη μεταξύ 3% και 4%. Όμως, εξακολουθούν να υπερβαίνουν τον ρυθμό ανάπτυξης σε όλη την πόλη.

Αντίθετα, το Manhattan, το οποίο συνήθως αντιπροσωπεύει σχεδόν τις μισές επιχειρήσεις σε όλη την Νέα Υόρκη, είχε μείωση 1,7% στον αριθμό των εγκαταστάσεών του. Μάλιστα, είναι ο μόνος δήμος με λιγότερες επιχειρήσεις τώρα από ό,τι πριν από την πανδημία.

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες επιχειρηματικές επιτυχίες στην Νέα Υόρκη του σήμερα; / Inside the Blueprint

Ποιοι τομείς επηρέασαν περισσότερο την Νέα Υόρκη;

Μια πιο προσεκτική ματιά στα στατιστικά αποκαλύπτει ότι μερικές βιομηχανίες, ταξινομημένες σύμφωνα με το NAICS, οδήγησαν σε ανάπτυξη κάθε έναν από τους πέντε δήμους. Τα ακίνητα ήταν ο κύριος μοχλός ανάπτυξης στο Bronx, το Queens και το Staten Island, ενώ ο τεχνολογικός τομέας οδήγησε σε κέρδη στο Brooklyn.

Ενώ η ανάπτυξη των επιχειρήσεων στο Manhattan ήταν συνολικά αρνητική, ο δήμος κατέγραψε απότομη αύξηση στις διοικητικές θέσεις των γραφείων. Το γεγονός αυτό αποτελεί ένα φωτεινό σημείο στο δύσκολο επιχειρηματικό τοπίο του δήμου.

Στο Bronx, το Queens και το Staten Island, τα ακίνητα ήταν ο κύριος μοχλός ανάπτυξης. Αυτό οφείλεται στην άνθηση της αγοράς κατοικιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η κατασκευή πολυκατοικιών και οι αντίστοιχες υπηρεσίες, τα μεσιτικά γραφεία και οι μεσίτες ήταν μερικοί από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους υποτομείς σε αυτούς τους δήμους.

Η προαναφέρουσα ανάπτυξη ήταν πιο έντονη στο Bronx, όπου αυξήθηκε κατά 25% μεταξύ του τρίτου τριμήνου του 2019 και του 2022. Ήταν ο δεύτερος ταχύτερα αναπτυσσόμενος τομέας στο Staten Island, όπου αναπτύχθηκε 8,9% και ο τρίτος στο Queens, όπου σημείωσε άνοδο 10,2%.

Αντίθετα, η ανάπτυξη των επιχειρήσεων στο Brooklyn, που κατέγραψε τα πιο εντυπωσιακά κέρδη συνολικά, ήταν πιο συγκεντρωμένη στους τεχνικούς κλάδους.

Δύο τομείς εμφάνισαν ιδιαίτερα μεγάλα κέρδη. Αυτοί ήταν οι επιστημονικές και τεχνικές συμβουλευτικές υπηρεσίες και ο σχεδιασμός ψηφιακών συστημάτων.

Οι θέσεις εργασίας σε αυτούς τους κλάδους τείνουν να πληρώνουν σημαντικά περισσότερα από τον εθνικό μέσο όρο, με τους εργαζόμενους στον πρώτο να κερδίζουν 47,62 δολάρια την ώρα κατά μέσο όρο, ενώ εκείνοι στον δεύτερο κερδίζουν 56,17 δολάρια. Αυτό συγκρίνεται με τον εθνικό μέσο όρο του ιδιωτικού τομέα των 33,01 δολάρια.

Μια από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές ιδέες όλων των εποχών στην Νέα Υόρκη / CNBC

Που είχε τις μεγαλύτερες απώλειες το Manhattan;

Το Manhattan, το επιχειρηματικό κέντρο της Νέας Υόρκης, είναι ο μόνος δήμος που έχασε εγκαταστάσεις μεταξύ του τρίτου τριμήνου του 2019 και του αντίστοιχου τριμήνου του 2022. Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των επιχειρήσεων μειώθηκε κατά 1,7% σε αυτήν την περίοδο.

Οι μειώσεις οφείλονται στο κλείσιμο στον κλάδο των υπηρεσιών απασχόλησης. Ο κλάδος αυτός καλύπτει κυρίως τις προσλήψεις και την τοποθέτηση εργαζομένων. Σήμερα, υπάρχουν 42% λιγότερες εγκαταστάσεις στον κλάδο των υπηρεσιών απασχόλησης στο Manhattan από ό,τι πριν από την πανδημία.

Παρόλο αυτά, υπήρξαν και θετικά για το επιχειρηματικό τοπίο του δήμου. Ο αριθμός των εγκαταστάσεων στον κλάδο των διοικητικών υπηρεσιών αυξήθηκε κατά 80% τα τελευταία τρία χρόνια. Αυτή ήταν με διαφορά η μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ οποιουδήποτε δήμου.

Πηγή: Investopedia

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Phaedon Wallace

Τελειόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Marketing και αρθρογράφος στο Business Review Greece. Αρθρογραφεί με τετραετή εμπειρία κυρίως για θέματα productivity, marketing και ψυχολογίας. Επιπλέον, διαθέτει εμπειρία σε social media management και SEO. Κατέχει πτυχία Αγγλικών, Γερμανικών και Ιταλικών. Είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει η αναζήτηση, αναγνωρίζει την σημασία της ψυχικής υγείας, του αρέσει η ομαδική δουλειά, είναι υποστηρικτικός και δεν παύει να εξελίσσεται τόσο στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, όσο και στην καθημερινή του ζωή.