Δωρεάν Webinar για το workplace wellness: Εργασιακό στρες και υπερφαγία

Δωρεάν Webinar για το workplace wellness: Εργασιακό στρες και υπερφαγία

webinar

Σας συμβαίνει συχνά να γυρνάτε από τη δουλειά και να «πέφτετε» με τα μούτρα στο φαγητό; Μήπως η τηλεργασία, έγινε αφορμή να ανοίγετε το ψυγείο συχνότερα;

To 55% των Ελλήνων δηλώνουν ότι βιώνουν υπερβολική πίεση χρόνου ή εργασιών στη δουλειά τους!

Αν είστε και εσείς ένας από αυτούς και δεν είχατε παρατηρήσει μέχρι σήμερα μήπως το στρες σας έχει κάνει να χάσετε την ισορροπία με το φαγητό, ήρθε η ώρα να το κάνετε!

Αυτό το webinar θα σας υποψιάσει για τις εργασιακές συνθήκες που πυροδοτούν το στρες και θα σας δώσει πρακτικές οδηγίες για να διαχειριστείτε την υπερφαγία προλαμβάνοντας τις δυσμενείς συνέπειες στην ευεξία σας. 

Ποιον αφορά;

Το webinar απευθύνεται κυρίως σε εργαζόμενους που θέλουν:

  • Να αναγνωρίσουν αν το εργασιακό στρες είναι μια συναισθηματική κατάσταση που τους οδηγεί σε υπερφαγία
  • Να διαχειριστούν την υπερφαγία και το συναισθηματικό φαγητό (cravings) ανεξάρτητα τελικά από πού προέρχονται 
  • Να φροντίσουν το εργασιακό περιβάλλον του σπιτιού τους ώστε να μην επηρεάζει αρνητικά την διατροφική τους συμπεριφορά

Φυσικά, είναι ευπρόσδεκτοι και εργοδότες ή εκπρόσωποι εταιρειών που, σκεπτόμενοι ως εργαζόμενοι, θα μπορέσουν να εμπνευστούν και να δώσουν ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στους εργαζόμενούς τους.

Ποιος είναι ο στόχος;

Με το πέρας του webinar θα θέλαμε να έχετε αποκτήσει χειροπιαστές επιλογές ώστε συνειδητά να αποφασίσετε πώς θα απαντήσετε στην πραγματική πείνα ή στη λιγούρα. 

Τι θα περιλαμβάνει;

Ο χαρακτήρας του webinar είναι ενημερωτικός, ωστόσο θα περιέχει κάποια στοιχεία workshop με μικρές διαδραστικές ασκήσεις που εμβαθύνουν την κατανόηση. Πιο συγκεκριμένα, η θεματολογία που θα αγγίξει είναι:

  • Στρεσογόνοι παράγοντες στο περιβάλλον ή στο χώρο εργασίας
  • Μορφές που λαμβάνει η υπερφαγία και οι διατροφικές επιλογές λόγω στρες 
  • Συνέπειες υπερφαγίας στην υγεία και  την ευεξία 
  • Διάκριση πείνας και λιγούρας
  • Διατροφικές πρακτικές διαχείρισης υπερφαγίας λόγω στρες
  • Παράγοντες τρόπου ζωής για τη διαχείριση του συναισθηματικού φαγητού
  • Πετυχημένες εταιρικές πρακτικές για τη μείωση εργασιακού στρες

Poster to take away

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέσω email μετά το webinar, ενημερωτικό poster με τη σύνοψη και τα κεντρικά μηνύματα από την παρουσίαση. 

Δήλωσε τη συμμετοχή σου

Για να κάνετε την εγγραφή σας, συμπληρώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα που ακολουθεί: https://forms.gle/CBXmH4d3aPdJmg7k6  

Σύνοψη διοργάνωσης

Ημερομηνία: Δευτέρα 15/05/2023 

Ώρα: 13.00

Διάρκεια: 45’

Κόστος: Δωρεάν

Ηλεκτρονική πλατφόρμα: θα σταλεί link στους συμμετέχοντες

Περισσότερα για το Ευτροφία

Το Ευτροφία λειτουργεί από το 2014 στην Πάτρα με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου διαιτολογικών υπηρεσιών μέσα από τις εξατομικευμένες διαιτολογικές συνεδρίες, διά ζώσης και online, αλλά και με εργαστήρια διατροφής για ενήλικες και παιδιά που διοργανώνει.

Σημαντική θέση στις υπηρεσίες Β2Β του Ευτροφία είναι οι δραστηριότητες workplace wellness που έχουν βιωματικό, ψυχαγωγικό ή/και team bonding χαρακτήρα για τους εργαζόμενους.

Η Μαρκέλλα Συμεοπούλου και η Μέμα Λαμπροπούλου είναι οι υπεύθυνες διαιτολόγοι και ιδρύτριες του Ευτροφία.

Με σπουδές στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και ειδίκευση στη Διαχείριση Βάρους από το Πανεπιστήμιο Γλασκώβης, διαθέτουν επίσης πιστοποιήσεις στην Αθλητική Διαιτολογία (ISSN), επικοινωνιακές και συμβουλευτικές δεξιότητες από ψυχοεκπαιδευτικά προγράμματα και μακρά εμπειρία σε θέματα διατροφικής εκπαίδευσης.

Η Μέμα διαθέτει, επιπλέον, παιδαγωγική επάρκεια (ΑΣΠΑΙΤΕ) ενώ είναι πιστοποιημένη NLP Practitioner (INLPTA) από το 2022.

Η Μαρκέλλα διαθέτει πιστοποίηση εκπαίδευσης στις Διατροφικές Διαταραχές (Metropolitan LLL & ΜΚΟ ΑΝΑΣΑ) ενώ έχει προσφέρει εθελοντικά υπηρεσίες σε κλινικό πλαίσιο (Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων).

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας