Το 2023 ήταν μέχρι στιγμής ένα τρενάκι του τρόμου για την οικονομία παγκοσμίως. Οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό, την αύξηση των επιτοκίων και ένας συνδυασμός χαοτικών παγκόσμιων γεγονότων πυροδότησε κύμα αστάθειας στο χρηματιστήριο.
Όλος ο φόβος και η αβεβαιότητα οδήγησαν σε ψίθυρους για το επόμενο πιθανό κραχ του χρηματιστηρίου – το πρώτο από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού το 2020. Αλλά εδώ είναι το ενδιαφέρον: Βρισκόμαστε στα μέσα του 2023 και ακόμη δεν έχει συμβεί κραχ.
Λοιπόν, εδώ είναι τα ερωτήματα του ενός δισεκατομμυρίου (και όχι μόνο): Μπορεί η αγορά να συνεχίσει να διορθώνεται με σταθερούς ρυθμούς; Ή μήπως μια συντριβή του χρηματιστηρίου υπάρχει ακόμα στον ορίζοντα; Μήπως, ακόμα χειρότερα, η πτώση έχει ήδη αρχίσει και το κραχ βρίσκεται προ των πυλών;
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε ορισμένους σημαντικούς παράγοντες με καθαρό μυαλό, για να κατανοήσουμε καλύτερα πού πηγαίνει η αγορά.
Καταρρέει το Χρηματιστήριο;
Αρχικά, καταρρέει ήδη το χρηματιστήριο;
Λοιπόν, πάρτε μια βαθιά ανάσα – ο ουρανός δεν πέφτει στο κεφάλι μας και η αγορά δεν καταρρέει. Τουλάχιστον, όχι ακόμα.
Μάλιστα, στις 17 Ιουλίου, ο S&P 500 είχε άνοδο πάνω από 17% από την αρχή του έτους. Ωραίο!
Έτσι, παρόλο που η αγορά δεν έχει ανακάμψει τόσο έντονα όσο θα ήθελαν ορισμένοι ειδικοί, μέχρι στιγμής – στη μεγάλη εικόνα – ήταν μια αρκετά ήρεμη και σταθερή χρονιά.
Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη μερικοί λόγοι για να παραμείνουμε προσεκτικοί για το δεύτερο εξάμηνο του 2023 και θα τους εξετάσουμε αμέσως.
Αλλά πρώτα, ας αναθεωρήσουμε, σε μόλις μισό λεπτό, τι ακριβώς είναι ένα κραχ στο χρηματιστήριο, τι το προκαλεί και πώς ο πανικός μπορεί να οδηγήσει την αγορά σε αναταραχή.
Τι είναι το κραχ του χρηματιστηρίου;
Ένα κραχ στο χρηματιστήριο είναι μια ξαφνική, μεγάλη πτώση της αξίας των μετοχών που προκαλείται από επενδυτές που πωλούν γρήγορα τις μετοχές τους.
Αυτό μειώνει την αξία των μετοχών για όλους τους άλλους μετόχους, οι οποίοι επίσης αρχίζουν να πωλούν τις μετοχές τους για να προσπαθήσουν να μειώσουν τις ζημιές τους.
Τι προκαλεί την κατάρρευση του χρηματιστηρίου;
Ένα κραχ στο χρηματιστήριο προκαλείται από δύο μεγάλα πράγματα: Μια δραματική πτώση στις τιμές των μετοχών και έναν φόρτο πανικού. Ξέρετε…..όπως το Gotham City στο τέλος κάθε ταινίας Batman.
Πώς μπορούμε να παρακολουθούμε αν έχουμε ένα κραχ στο χρηματιστήριο;
Για να μας βοηθήσει να οπτικοποιήσουμε πόσο καλά τα πάει (ή και όχι) το χρηματιστήριο, εξετάζουμε δείκτες όπως ο Dow Jones, ο S&P 500 και ο Nasdaq.
Αν κοιτάξετε ένα ιστορικό γράφημα ενός από αυτά τα ευρετήρια, μπορείτε να δείτε γιατί χρησιμοποιούμε τον όρο crash. Είναι σαν να βλέπεις ένα αεροπλάνο να κάνει μια βουτιά προς τα κάτω.
Έτσι, εάν οι επενδυτές πιστεύουν ότι η αγορά οδεύει σε πιο δύσκολες στιγμές, πιθανότατα θα πουλήσουν τη μετοχή τους για να βγουν με όσα περισσότερα χρήματα μπορούν πριν πέσει η αξία.
Γι’ αυτό ο πανικός παίζει εξίσου μεγάλο ρόλο στην πρόκληση μιας χρηματιστηριακής κατάρρευσης με τα πραγματικά οικονομικά ζητήματα που οδήγησαν σε αυτό.
Πώς οι πωλήσεις πανικού επηρεάζουν το χρηματιστήριο;
Ας δούμε ένα παράδειγμα από την πανδημία του κορονοϊού που δείχνει πόσο ισχυρός είναι ο πανικός. Καθώς διαδίδονταν τα νέα για τον ιό, τα παντοπωλεία και τα ψιλικατζίδικα σε πολλές χώρες στον κόσμο πούλησαν όλο το χαρτί υγείας μέσα σε λίγες μέρες. Υπήρχε πραγματικά έλλειψη χαρτιού υγείας;
Η απάντηση είναι και ναι και όχι. Στην πραγματικότητα, δεν υπήρχε έλλειψη πριν αρχίσουν οι άνθρωποι να πανικοβάλλονται. Αλλά όταν οι άνθρωποι έχασαν τα λογικά τους και άρχισαν να εφοδιάζονται με χαρτί υγείας σα να μην υπάρχει αύριο, οι ενέργειές τους δημιούργησαν έλλειψη.
Το ίδιο είδος πανικού μπορεί να προκαλέσει ένα κραχ στο χρηματιστήριο. Μόλις οι επενδυτές βλέπουν άλλους επενδυτές να ξεπουλούν τις μετοχές τους, γίνονται αρκετά νευρικοί.
Στη συνέχεια, οι αξίες των μετοχών αρχίζουν να πέφτουν και περισσότεροι επενδυτές πωλούν τις μετοχές τους. Για αυτό όλοι κάνουν ντάμπινγκ τις μετοχές τους και η αγορά βρίσκεται σε πλήρη κατάρρευση.
Θα καταρρεύσει το Χρηματιστήριο το 2023;
Λοιπόν, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τέλεια τι πρόκειται να κάνει το χρηματιστήριο. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δούμε τα πράγματα που θα επηρεάσουν την αγορά και τις επενδύσεις μας καθ’ όλη τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους.
Ας μπούμε σε ορισμένες λεπτομέρειες και ας δούμε πού βρισκόμαστε τώρα και προς τα που οδεύουμε.
Ο πληθωρισμός είναι υψηλός, αλλά μειώνεται.
Ναι, αυτός ο ενοχλητικός πληθωρισμός εξακολουθεί να επικρατεί και είναι ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που απασχολούν την οικονομία, ειδικά όσον αφορά τις τιμές της βενζίνης και τα ψώνια στο super market. Αλλά εδώ είναι τα καλά νέα: Ο πληθωρισμός αρχίζει να πέφτει.
Επί του παρόντος, ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ είναι περίπου 3% (στις 30 Ιουνίου), που είναι πολύ καλύτερος από το ποσοστό άνω του 9% που ήταν πέρυσι. Αλλά δεν είναι ακόμα η ώρα για πανυγηρισμούς.
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (γνωστή και ως Fed) θέλει να διατηρεί τον πληθωρισμό να κυμαίνεται γύρω στο 2%, οπότε μόνο τότε θα χαλαρώσουν με την αύξηση των επιτοκίων.
Τα επιτόκια θα μπορούσαν να συνεχίσουν να ανεβαίνουν.
Ενώ οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής ψήφισαν να παραλείψουν άλλη μια αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο, δεν έχουν αποκλείσει μερικές ακόμη αυξήσεις φέτος.
Η Fed αυξάνει τα επιτόκια για να αποθαρρύνει τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις από τον υπερβολικό δανεισμό και τις δαπάνες. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της σταθερότητας της αγοράς και να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να εξοικονομήσουν πραγματικά τα χρήματά τους.
Αλλά οι αυξήσεις επιτοκίων συνοδεύονται από μεγάλους κινδύνους. Οι άνθρωποι που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν πιστώσεις μπορεί να βρεθούν παγιδευμένοι κάτω από έναν τόνο υψηλού επιτοκίου χρέους. Και ναι, αν οι αυξήσεις επιτοκίων επιβραδύνουν υπερβολικά την οικονομία, θα μπορούσε να μας οδηγήσει σε ύφεση.
Δεν υπάρχει ακόμη ύφεση (προς το παρόν).
Μερικοί ειδικοί πίστευαν ότι βρισκόμασταν σε μονόδρομο προς την ύφεση, κάποια στιγμή κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023. Αλλά μέχρι στιγμής φέτος, η οικονομία έχει διατηρήσει τη θέση της και έχει παραμείνει αρκετά σταθερή.
Δεν έχουμε βγει ακόμα από το πρόβλημα, αλλά μια οικονομική επιβράδυνση που αποτρέπει την ύφεση φαίνεται στην πραγματικότητα τώρα πιθανή.
Η βιομηχανία της τεχνολογίας συνεχίζει να ανεβάζει τον S&P 500.
Στα ευχάριστα νέα, οι ειδήσεις, είναι πλέον γεμάτες με ιστορίες για τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις. Ξέρετε, η άνοδος της τεχνητής νοημοσύνης και όλα εκείνα τα άλλα φανταχτερά gadgets. Όπως αποδεικνύεται, η βιομηχανία της τεχνολογίας έχει καταφέρει να κρατήσει ψηλά την οικονομία.
Αυτό είναι καλό, σωστά; Ή μήπως είναι κακό; Λοιπόν, είναι λίγο περίπλοκο – οπότε δώστε λίγη προσοχή.
Όταν η χρηματιστηριακή αγορά εξαρτάται από μερικές εταιρείες τεχνολογίας μεγάλης κεφαλαιοποίησης, δηλαδή επιχειρήσεις αξίας άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κεφαλαιοποίηση αγοράς, όπως η Apple, η Google και η Microsoft), αυτό ονομάζεται στενή αγορά. Και μπορεί να προκαλέσει νευρικότητα στους επενδυτές.
Σκεφτείτε το ως εξής: Χωρίς τις επτά κορυφαίες εταιρείες μεγάλης κεφαλαιοποίησης, ο S&P 500 θα είχε πτώση 0,8% από την αρχή του έτους, αντί για την αξιοπρεπή ανάκαμψη της αγοράς που αναφέραμε προηγουμένως!
Τώρα, ενώ οι αναπτυσσόμενες βιομηχανίες, όπως η τεχνολογία, η βιοτεχνολογία και το ηλεκτρονικό εμπόριο, μπορούν να παρέχουν εμπιστοσύνη σε ορισμένους επενδυτές, ενώ άλλοι μπορεί να χάσουν την πίστη τους στην ικανότητα της ευρύτερης αγοράς να υποστηρίξει τον εαυτό της. Και αυτή η έλλειψη εμπιστοσύνης των επενδυτών μπορεί να οδηγήσει σε πανικό.
3 πράγματα που πρέπει να κάνετε με τις επενδύσεις σας εάν το χρηματιστήριο καταρρεύσει
Τι γίνεται όμως αν ξυπνήσετε ένα πρωί και δείτε τα νέα που ο κόσμος φοβόταν: Το χρηματιστήριο καταρρέει! Μην αγχώνεστε καθόλου και πάμε να δούμε τι πρέπει να κάνουμε, για να είμαστε όλοι προετοιμασμένοι.
1. Αρνηθείτε να πανικοβληθείτε.
Όπως είπαμε προηγουμένως, ο πανικός μπορεί να κάνει το κραχ εξίσου κακό με τα πραγματικά οικονομικά ζητήματα που αντιμετωπίζουμε. Μην πέφτετε στην παγίδα! Η ενασχόληση με το άγνωστο δημιουργεί αβεβαιότητα και η αβεβαιότητα που αφήνεται ανεξέλεγκτη μπορεί να γίνει φόβος.
Πάρτε, λοιπόν, μια βαθιά ανάσα και επιλέξτε να παραμείνετε καθαροί και να σκέφτεστε θετικά. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε λογικές επιλογές σε μια δύσκολη περίοδο.
2. Εάν έχετε επενδύσει, μείνετε επενδυμένοι.
Όμως το χρηματιστήριο πέφτει! Όσο ήρεμοι και να είστε, ήρθε η ώρα να πουλήσετε, σωστά; Όχι.
Απενεργοποιήστε τις ειδήσεις και προσπαθήστε να συνεχίσετε να μείνετε στις αγορές, εκτός αν χρειαστεί να σταματήσετε για λίγο επειδή χάσατε το εισόδημά σας. Θυμηθείτε, όταν βγάζετε τα χρήματά σας από την αγορά, ουσιαστικά κλειδώνετε και εγγυάστε αυτήν την απώλεια.
Οι έξυπνοι επενδυτές διατηρούν μια μακροπρόθεσμη προοπτική. Δεν αγχώνονται για την απόδοση των επενδύσεών τους τις τελευταίες εβδομάδες ή για το τι θα κάνουν τους επόμενους δύο μήνες.
Αντιθέτως, ανησυχούν περισσότερο για το τι θα συμβεί σε 5, 10 ή ακόμα και 20 χρόνια από τώρα. Και αυτό τους βοηθά να παραμείνουν ψύχραιμοι όταν όλοι οι άλλοι πανικοβάλλονται. Θυμηθείτε, η αγορά ανέκαθεν ανέκαμπτε.
3. Σκεφτείτε να αγοράσετε στο deep.
Η ιστορία δείχνει ότι το χρηματιστήριο δεν μένει κάτω για πάντα – ανακάμπτει ξανά και ξανά. Στην πραγματικότητα, σε όλες εκτός από μία φορά τα τελευταία 100 χρόνια, κάθε περίπτωση πτώσης της αγοράς ακολουθήθηκε από μια αξιοσημείωτη ανάκαμψη τον επόμενο χρόνο.
Σκεφτείτε το: Η χρηματιστηριακή αγορά παρουσιάζει σχεδόν πάντα σημαντικά κέρδη μετά από μια περίοδο πτώσης. Τι σημαίνει αυτό για εσάς όταν η αγορά πέφτει; Είναι Εκπτώσεις!
Τώρα μπορεί να είναι η κατάλληλη στιγμή για να «αγοράσετε στο βάθος» αγοράζοντας περισσότερα αμοιβαία κεφάλαια σε χαμηλότερες τιμές.
Οι έμπειροι επενδυτές βλέπουν ότι τους τελευταίους 12 μήνες (από τον Ιούνιο του 2022 έως τον Ιούνιο του 2023), ο S&P 500 αυξήθηκε πάνω από 17%. Και αν υποχωρήσετε ακόμη περισσότερο, θα δείτε ότι η χρηματιστηριακή αγορά εξακολουθεί να είναι άνοδο σχεδόν 64% από εκεί που ήταν πριν από πέντε χρόνια.
Όταν πρόκειται για επένδυση, το κλειδί είναι η διατήρηση της σωστής προοπτικής. Οι μόνοι άνθρωποι που τραυματίζονται σε ένα τρενάκι του λούνα παρκ είναι αυτοί που πηδούν πριν τελειώσει η βόλτα, οπότε μην πηδήξετε!
4. Αν επιθυμείτε να βγείτε από το χρηματιστήριο, τοποθετήστε αυτά τα χρήματα σε έναν αποταμιευτικό λογαριασμό
Φυσικά, δεν έχουν όλοι τις ίδιες αντοχές στο τρενάκι του τρόμου. Μπορεί κατά γενική ομολογία να μας συμφέρει να μείνουμε εντός των αγορών, όμως πρέπει να γνωρίζουμε πως πάντα έχουμε και εναλλακτικές επιλογές.
Μάλιστα, κάποιες από αυτές τις επιλογές είναι και πιο ασφαλείς. Τι πιο ασφαλές λοιπόν, από το να αποταμιεύσεις τα χρήματα σου!
Όχι όμως σε μετρητά! Όπως γνωρίζουμε, υπάρχουν ο πληθωρισμός και η διαχρονική αξία του χρήματος, που μειώνουν την αξία των μετρητών μας χρόνο με το χρόνο.
Επομένως, για να επενδύσουμε σωστά αυτά τα χρήματα, που έτσι και αλλιώς φυσιολογικά θέλαμε να μας δίνουν μια απόδοση, θα πρέπει να τα τοποθετήσουμε σε έναν αποταμιευτικό λογαριασμό που να δίνει ένα καλό επιτόκιο.
Τώρα βέβαια ξέρω ότι και αυτό μπορεί να σου φαίνεται δύσκολο. Αντιλαμβάνομαι το φόβο σου γιατί και εγώ τον είχα. Δεν ήθελα ούτε τις τράπεζες με τα σχεδόν μηδενικά επιτόκια, ούτε όμως να τοποθετήσω τα χρήματά μου σε online εταιρείες αμφιβόλου αξιοπιστίας. Ήθελα κάτι καλύτερο.
Ευτυχώς, κάποια στιγμή, ψάχνοντας περισσότερο τη Freedom24, για να δω τι άλλο μπορώ να κάνω πέρα από το να αγοράσω μετοχές και ETFs, ανακάλυψα ότι αυτό καλύτερο υπάρχει και μάλιστα το είχα τόσο καιρό στα χέρια μου.
Αυτό που ανακάλυψα λοιπόν είναι ο αποταμιευτικός λογαριασμός D-Account της Freedom24.
Το D- Account είναι ένας αποταμιευτικός λογαριασμός που μου δίνει επιτόκιο 3% για το μετρητό που βάζω σε δολάρια και 2.5% για αυτό που βάζω σε ευρώ ετησίως.
Η απόδοση αυτή υπολογίζεται καθημερινά και όπως καταλαβαίνουμε, είναι ένα επιτόκιο πολύ δυνατό, που ουσιαστικά το παίρνεις χωρίς να κάνεις απολύτως τίποτα. Απλά βάζεις τα λεφτά να κάθονται και να αυγατεύουν. Δηλαδή, τα αφήνεις να αυξάνονται.
Και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό! Όπως είπα και πριν πρέπει να βάζουμε τα λεφτά όπου νιώθουμε αξιοπιστία. Νόμος! Με τη Freedom24 λοιπόν, ξέρω ότι τα χρήματά μου θα είναι προστατευμένα!
Η Freedom24 είναι η ευρωπαϊκή θυγατρική της Freedom Holding Corp. που είναι εισηγμένη στο Nasdaq με κεφαλαιοποίηση περι τα 3,8 δισ. $. Ο broker αναφέρεται σε 3 αρχές, καθιστώντας τον διαφανή, ασφαλή και ανοιχτό σε όλους.
Αφού λοιπόν είδαμε τι μπορούμε να κάνουμε ατομικά σε μια περίοδο κρίσης στο χρηματιστήριο, πάμε να δούμε πως αντέδρασε συνολικά η αγορά στα προηγούμενα χρηματιστηριακά κραχ.
Προηγούμενα Χρηματιστήρια: Παραδείγματα από την Ιστορία
Σε όλη την ιστορία, η αγορά έχει περάσει από πολλά ακραία σκαμπανεβάσματα. Όταν κοιτάμε πίσω, μας υπενθυμίζεται ότι, ναι, μια κατάρρευση της αγοράς είναι πολύ δύσκολο να περάσει, αλλά είναι κάτι που μπορούμε και θα το ξεπεράσουμε.
- Η Μεγάλη Ύφεση, 1929: Κατά τη διάρκεια λίγων ημερών, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, έπεσε σχεδόν 25%. Χρειάστηκε λίγο περισσότερο από μια δεκαετία για να επιστρέψει η οικονομία στα προ κρίσης επίπεδα. Ήταν η βιομηχανία από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που βοήθησε να επανέλθουν τα πράγματα και να λειτουργήσουν.
- Το κραχ του χρηματιστηρίου, 1987: Η αγορά έχασε το 22,6% της αξίας της σε μια μέρα γνωστή ως Μαύρη Δευτέρα. Όμως μέσα σε δύο χρόνια, είχε ανακτήσει όλα όσα είχε χάσει.
- 11 Σεπτεμβρίου 2001: Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ προκάλεσαν μεγάλο χτύπημα στην αγορά, αλλά διορθώθηκε πολύ γρήγορα. Μόλις ένα μήνα αργότερα, η χρηματιστηριακή αγορά είχε επιστρέψει στα επίπεδα της 10ης Σεπτεμβρίου και συνέχισε να ανέρχεται σε όλο το τέλος του 2001.
- The Great Recession, 2008: Ο Dow Jones έχασε περισσότερο από το 50% της αξίας του σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Αλλά μετά από μερικά χρόνια, η αγορά ήταν πιο δυνατή από ποτέ – βασικά βρισκόμασταν σε μια ανοδική αγορά (μια περίοδο ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης) από το 2009 έως λίγο πριν από το κραχ του κορωνοϊού.
- Το κραχ του κορωνοϊού, 2020: Τον Μάρτιο του 2020, η πανδημία COVID-19 πυροδότησε το πιο γρήγορο παγκόσμιο κραχ στην οικονομική ιστορία. Ωστόσο, η χρηματιστηριακή αγορά ανέκαμψε αρκετά γρήγορα και η χρονιά έκλεισε με υψηλά ρεκόρ. Στην πραγματικότητα, οι οικονομολόγοι λένε τώρα ότι η ύφεση από το κραχ του κορωνοϊού ήταν η συντομότερη που έχει καταγραφεί—μόνο δύο μήνες.
Άρα, σήκωσε το κεφάλι σου. Οι πιθανότητες είναι ότι έχετε ήδη ζήσει τουλάχιστον δύο μεγάλα κραχ και ύφεση. Είναι μέρος του ρυθμού της ζωής!
Αν θες και εσύ λοιπόν να επενδύσεις στο χρηματιστήριο, τότε ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις είναι, όπως και εμείς, μέσω της Freedom24, της καλύτερης χρηματιστηριακής πλατφόρμας στην Ευρώπη!
Γιατί επιλέγουμε τη Freedom 24;
Η Freedom24 είναι η ευρωπαϊκή θυγατρική της Freedom που είναι εισηγμένη στο Nasdaq (FRHC) με κεφαλαιοποίηση περι τα 4 δισ. $.
Η Freedom Finance είναι αξιόπιστη και διαφανής και ελέγχεται από 3 αρχές. Επιπλέον, προσφέρει:
– Πρόσβαση σε Χρηματιστήριο Αθηνών, Παγκόσμια Χρηματιστήρια ΕΕ, ΗΠΑ και Ασίας.
– Λογαριασμός ταμιευτηρίου με ετήσιο επιτόκιο 3% (USD) και ημερήσια απόδοση τόκων.
– Δωρεάν μπόνους για νέους πελάτες (άνω των 25 ετών).
Επομένως, η Freedom24 παρέχει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα που σου επιτρέπει να επενδύσεις εύκολα σε μετοχές απ’ όλο τον κόσμο. Είτε είσαι έμπειρος επενδυτής είτε μόλις ξεκινάς, η Freedom24 προσφέρει τα εργαλεία και την καθοδήγηση που χρειάζεσαι για να λάβεις πιο τεκμηριωμένες επενδυτικές αποφάσεις.
Σε περίπτωση που θέλεις να αγοράσεις και εσύ κάποια από τις μετοχές των πιο κερδοφόρων εταιρειών ή οποιαδήποτε από τις χιλιάδες μετοχές που υπάρχουν στην πλατφόρμα της Freedom24, κάνε κλικ εδώ για να κάνεις δωρεάν εγγραφή, να κερδίσεις ένα bonus και ταυτόχρονα να στηρίξεις και το Business Review Greece!
Disclaimer
Σε αυτό το σημειο να πούμε πως δεν είμαστε επενδυτικοί σύμβουλοι. Το παρόν άρθρο και το αντίστοιχο βίντεο έχουν ενημερωτικό και ψυχαγωγικό σκοπό και δεν αποτελεί επενδυτική συμβουλή. Πριν επενδύσεις πρέπει να κάνεις δική σου έρευνα και να επικοινωνήσεις με κάποιον πιστοποιημένο σύμβουλο.
Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να προχωράει σε αλλαγές σε όλα τα προϊόντα, τις προμήθειες, τα έξοδα και τις αμοιβές και οι πληροφορίες σχετικά με αυτές τις αλλαγές θα αναρτώνται στον ιστότοπο της Εταιρείας.
Αυτό το άρθρο δεν είναι οικονομική συμβουλή και περιέχει Affiliate Links της Freedom24, όπου χωρίς κόστος για εσάς μπορεί να κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια.
Πηγή: Ramseysolutions