Lionel Messi: Πως εκτίναξε την οικονομία των ΗΠΑ;

Lionel Messi: Πως εκτίναξε την οικονομία των ΗΠΑ;

Ο Lionel Messi στα χρώματα της Inter Miami

Από τότε που εντάχθηκε στην ομάδα της Major League Soccer Inter Miami στις 15 Ιουλίου, ο σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου Lionel Messi, είχε αδιαμφισβήτητη επιρροή στις ΗΠΑ.

Ο επτά φορές νικητής της Χρυσής Μπάλας έχει σκοράρει 11 γκολ σε μόλις 11 αγώνες για την Inter Miami, βοηθώντας την να κερδίσει το League Cup και να προκριθεί για τα Playoffs του MLS.

Παρόλο αυτά, ο αντίκτυπος του δεν ήταν αισθητός μόνο εντός του αγωνιστικού χώρου. Η άφιξή του ήταν εξαιρετικά σημαντική και για την αμερικανική οικονομία.

Παρακάτω, θα αναλύσουμε 4 τρόπους με τους οποίους ωφελήθηκε τόσο η οικονομία της πολιτείας της Φλόριντα, όσο και η χώρα συνολικά.

Γιατί ο Messi είπε όχι σε πρόσφορα ύψους 1 δισ. δολαρίων από ομάδα της Σαουδικής Αραβίας; / theScore

1. Περισσότερα χρήματα για τις ομάδες του MLS

Το 2022, οι ομάδες του MLS είχαν κατά μέσο όρο ετήσια έσοδα ύψους 57 εκατομμυρίων δολαρίων. Για να καταλάβουμε πόσο χαμηλό είναι το νούμερο αυτό:

  • Οι ομάδες του NFL κατά μέσο όρο κερδίζουν 545 εκατομμύρια ετησίως
  • Οι ομάδες του Major League Baseball 313 εκατομμύρια και
  • Οι ομάδες του NBA 308 εκατομμύρια

Η άφιξη όμως του Lionel Messi φέρνει και αυξημένα έσοδα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι τιμές των εισιτηρίων αυξήθηκαν κατά 1.700%.

Μια εκτίμηση έδειξε ότι οι υψηλότερες τιμές εισιτηρίων και τα sold-out γήπεδα θα μπορούσαν να αποφέρουν έσοδα έως και 265 εκατομμύρια δολάρια για την Inter Miami. Επιπλέον, η αξία της ομάδας θα αναμένεται να αυξηθεί κατά 30%.

Και δεν είναι μόνο η Inter Miami που θα επωφεληθεί. Οι ομάδες που αντιμετωπίζουν τον Messi και τους συμπαίκτες του συγκεντρώνουν επίσης πολύ κόσμο. Ένας αγώνας στις 4 Οκτωβρίου στο Chicago’s Soldier Field αναμένεται να αποφέρει έσοδα ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων. Το ποσό αυτό θα είναι ρεκόρ για το MLS.

2. Η Apple και το Apple TV+

Οι συνδρομές στο Apple TV+ αυξάνονται ραγδαία, καθώς είναι η μόνη πλατφόρμα που μπορεί κανείς να παρακολουθήσει αγώνες του Αργεντίνου σούπερ σταρ. Η Apple έχει τα αποκλειστικά τηλεοπτικά δικαιώματα του MLS.

Η Apple (AAPL) είδε μια τεράστια αύξηση στις συνδρομές της. Οι φανς του αθλήματος αλλά και του Lionel Messi συρρέουν στο MLS Season Pass για να δουν έναν από τους σπουδαιότερους αθλητές όλων των εποχών.

Περίπου 110.000 εγγράφηκαν στο Season Pass την ημέρα που ανακοινώθηκε η μεταγραφή του Messi στην Inter Miami. Ο αριθμός αυτός, ήταν μεγαλύτερος τόσο από αυτόν της πρώτης μέρας των πωλήσεων για το Season Pass, όσο και από αυτών των πωλήσεων την ημέρα έναρξης του πρωταθλήματος.

Άλλοι 65.000 εγγράφηκαν για το πρώτο παιχνίδι του Messi. Αυτό το boost στις πωλήσεις δείχνει ότι η 10ετής συμφωνία ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ της η Apple και του MLS τον Φεβρουάριο αποδίδει καρπούς.

Πως το MLS θα φτάσει τα ύψη του NBA και του NFL με την βοήθεια του Messi / Forbes

3. Ανέβηκε η αξία των κατοικιών της Florida

Κάτοικοι του Ft.Lauderdale και της κοινότητας του Lauderdale’s Bay Colony, έχουν την ευκαιρία να δουν τον Messi στη γειτονιά τους. Ο Αργεντίνος σούπερ σταρ αγόρασε μια παραθαλάσσια έπαυλη αξίας 10,75 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η έπαυλη έχει μεταξύ άλλων οκτώ υπνοδωμάτια και δύο μπάνια, ενώ η έκτασή της φτάνει τα 10.500 τετραγωνικά πόδια. Επιπλέον, η μέση τιμή κατοικίας στην κοινότητα Lauderdale’s Bay Colony ξεπερνάει πια τα 4,5 εκατομμύρια δολάρια.

Παρόλο αυτά, ορισμένοι μεσίτες υποστηρίζουν ότι οι αξίες των σπιτιών τόσο στο Bay Colony όσο και στην ευρύτερη περιοχή του Ft. Lauderdale θα αυξηθούν σημαντικά εξαιτίας της άφιξης του Messi.

4. Ο τουρισμός του Miami

Δεν είναι όλοι οι φανς διατεθειμένοι να περιμένουν τον Messi να έρθει στην πόλη τους. Με βάση τις τάσεις που έχουν βιώσει άλλες πόλεις όταν φιλοξενούν διεθνείς σταρς, ο Αργεντίνος ποδοσφαιριστής θα μπορούσε να αυξήσει έως και 10% τον τουρισμό του Μαϊάμι. Ως αποτέλεσμα, τα έσοδα της πόλης μπορεί να αυξηθούν μέχρι και 400 εκατομμύρια.

Με βάση τα σύνολα επισκεπτών του 2021, έως και 1,65 εκατομμύρια επιπλέον τουρίστες αναμένεται να επισκεφθούν το Miami μέσα στο 2023.

Πηγή: Investopedia

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Phaedon Wallace

Τελειόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Marketing και αρθρογράφος στο Business Review Greece. Αρθρογραφεί με τετραετή εμπειρία κυρίως για θέματα productivity, marketing και ψυχολογίας. Επιπλέον, διαθέτει εμπειρία σε social media management και SEO. Κατέχει πτυχία Αγγλικών, Γερμανικών και Ιταλικών. Είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει η αναζήτηση, αναγνωρίζει την σημασία της ψυχικής υγείας, του αρέσει η ομαδική δουλειά, είναι υποστηρικτικός και δεν παύει να εξελίσσεται τόσο στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, όσο και στην καθημερινή του ζωή.

Ίσως σας ενδιαφέρει