Γιατί οι Αμερικανοί δυσκολεύονται να συνηθίσουν το AI;

Γιατί οι Αμερικανοί δυσκολεύονται να συνηθίσουν το AI;

Γιατί οι Αμερικανοί δυσκολεύονται με το AI;

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλές συζητήσεις αναφορικά με την τεχνητή νοημοσύνη (AI) και τα πλεονεκτήματά της. Παρόλο αυτά, παρατηρούμε ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν έχουν εφαρμόσει την τεχνολογία αυτή στην καθημερινότητά τους.

Πέραν όμως των δυσκολιών της καθημερινότητας, θα αναλύσουμε γιατί οι αμερικανικές επιχειρήσεις δυσκολεύονται επίσης με την τεχνητή νοημοσύνη μέχρι σήμερα.

Στατιστικά που φανερώνουν πολλά

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του Γραφείου Απογραφής των ΗΠΑ, μόλις το 4,6% των αμερικανικών επιχειρήσεων χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για την παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών.

Το ποσοστό των εταιρειών που εφάρμοσαν την τεχνητή νοημοσύνη ήταν παρόμοιο με το σύνολο κατά τη σύγκριση των εταιρειών ανά αριθμό εργαζομένων.

Το ενδιαφέρον για την τεχνητή νοημοσύνη πιστώθηκε με τις μετοχές εταιρειών τεχνολογίας φέτος. Το αποτέλεσμα ήταν να οδηγηθούν οι αντίστοιχες αγορές υψηλότερα.

  • Η μετοχή της Nvidia Corp. (NVDA) έχει αυξηθεί κατά 233% μέχρι στιγμής φέτος λόγω της αξίας της ως κατασκευαστής chip AI.
  • Η Microsoft Corp. (MSFT), η οποία είναι βαθιά ενσωματωμένη στον δημιουργό του ChatGPT, OpenAI, έχει σημειώσει άνοδο 56% μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με την έρευνα του Census Bureau, το 14,2% των επιχειρήσεων στον τομέα της πληροφορικής χρησιμοποιούν AI.

Ένα σημαντικό μερίδιο (11,2%) των επιχειρήσεων στον τομέα των επαγγελματικών, επιστημονικών και τεχνικών υπηρεσιών δήλωσαν ότι υιοθετούσαν τεχνητή νοημοσύνη.

Αντίθετα, λιγότερο από το 2% των επιχειρήσεων στο κλάδο της εστίασης, όπως μπαρ, εστιατόρια και ξενοδοχεία ανέφεραν ότι χρησιμοποιούν την τεχνολογία.

Λιγότερες εταιρείες Standard & Poor’s 500 ανέφεραν την τεχνητή νοημοσύνη στις κλήσεις κερδών τους και το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με την FactSet.

Περισσότερες από 150 εταιρείες μίλησαν για τις επιδράσεις του AI στα κέρδη τους το τελευταίο τρίμηνο. Εδώ, παρατηρείται μείωση της τάξης του 16% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Πως μπορείτε να επενδύσετε στο AI με την βοήθεια της Freedom24; / Business Review Greece

Το μέλλον του AI στις ΗΠΑ

Η έλλειψη χρήσης και αναφορών του AI δεν σημαίνει ότι οι Αμερικανοί πολίτες θα σταματήσουν να προσπαθούν να εξοικειωθούν με αυτό.

Σύμφωνα με την FactSet, ο αριθμός των δημόσιων εταιρειών που μιλούν για την τεχνητή νοημοσύνη κατά την δημοσίευση των τριμηνιαίων αναφορών τους εξακολουθεί να είναι πολύ πάνω από τον μέσο όρο των πέντε και δέκα ετών.

Επιπρόσθετα, ένα μεγαλύτερο ποσοστό εταιρειών (7,3%) σε ολόκληρη τη χώρα δήλωσε ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη τους επόμενους έξι μήνες, σύμφωνα με το Γραφείο Απογραφής.

Πηγή: Investopedia

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Phaedon Wallace

Τελειόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Marketing και αρθρογράφος στο Business Review Greece. Αρθρογραφεί με τετραετή εμπειρία κυρίως για θέματα productivity, marketing και ψυχολογίας. Επιπλέον, διαθέτει εμπειρία σε social media management και SEO. Κατέχει πτυχία Αγγλικών, Γερμανικών και Ιταλικών. Είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει η αναζήτηση, αναγνωρίζει την σημασία της ψυχικής υγείας, του αρέσει η ομαδική δουλειά, είναι υποστηρικτικός και δεν παύει να εξελίσσεται τόσο στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, όσο και στην καθημερινή του ζωή.