L’Oreal-Francoise Bettencourt Meyers: Η πρώτη γυναίκα με περιουσία 100 δισεκατομμυρίων.

L’Oreal-Francoise Bettencourt Meyers: Η πρώτη γυναίκα με περιουσία 100 δισεκατομμυρίων.

L'Oreal-Francoise Bettencourt Meyers: Η πρώτη γυναίκα με περιουσία 100 δισεκατομμυρίων.

Η κληρονόμος της L’Oreal Francoise Bettencourt Meyers πέτυχε ιστορικό ορόσημο ως η πρώτη γυναίκα που συγκέντρωσε περιουσία 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σηματοδοτώντας ένα ακόμη ορόσημο για τη κληρονόμο και για τις αναπτυσσόμενες βιομηχανίες μόδας και καλλυντικών της Γαλλίας.

H καθαρή της περιουσία εκτινάχθηκε στα 100,1 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως αναφέρει ο Δείκτης Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Αυτό το σημαντικό επίτευγμα συνέπεσε με την άνοδο των μετοχών της L’Oréal SA, της αυτοκρατορίας των καλλυντικών που ίδρυσε ο παππούς της, φτάνοντας σε υψηλό όλων των εποχών.

Η μετοχή είναι έτοιμη να ολοκληρώσει την πιο ευημερούσα χρονιά της από το 1998. Επί του παρόντος, κατατάσσεται ως το 12ο πλουσιότερο άτομο παγκοσμίως, ακολουθεί στενά τον Carlos Slim τον Μεξικανό επιχειρηματία.

Αν και η Bettencourt Meyers παρουσίασε αξιοσημείωτη αύξηση, η περιουσία της παραμένει σημαντικά χαμηλότερη από αυτή του Bernard Arnault.

Ο ιδρυτής του γίγαντα ειδών πολυτελείας LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE κατέχει τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη με 179 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εξέχουσα θέση της Γαλλίας στον τομέα του λιανικού εμπορίου πολυτελείας έχει δημιουργήσει άλλες εξαιρετικά πλούσιες οικογένειες, όπως αυτή που βρίσκεται πίσω από την Hermes International SCA, που διαθέτει τη μεγαλύτερη οικογενειακή περιουσία της Ευρώπης, και τους αδελφούς Wertheimer, ιδιοκτήτες της Chanel.

Η 70χρονη Bettencourt Meyers, υπηρετεί ως αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της L’Oréal, μιας παγκόσμιας δύναμης με αποτίμηση 241 δισεκατομμυρίων ευρώ (268 δισεκατομμύρια δολάρια).

Η κληρονόμος, μαζί με την οικογένειά της, κατέχει το μεγαλύτερο ενιαίο μερίδιο, σχεδόν το 35%, καθιστώντας τους, τους κυρίαρχους μετόχους. Και οι δύο γιοι της, Jean-Victor Meyers και Nicolas Meyers, κατέχουν επίσης διευθυντικές θέσεις.

Παρά το γεγονός ότι ηγείται από στελέχη που δεν ανήκουν στην οικογένεια για αρκετές δεκαετίες, η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 1909 από τον χημικό παππού της Bettencourt Meyers, Eugene Schueller, ευδοκιμεί στην παραγωγή και πώληση της βαφής μαλλιών που είχε αρχικά δημιουργήσει.

Ανάκαμψη μετοχών

Η μοναδική κληρονόμος της οικογενειακής της περιουσίας, η Bettencourt Meyers κληρονόμησε την περιουσία της μετά τον θάνατο της μητέρας της, Liliane Bettencourt, το 2017.

Η σχέση μητέρας-κόρης σημαδεύτηκε κατά καιρούς από διαμάχες. Μια δικαστική διαμάχη στις αρχές της δεκαετίας του 2000 εξελίχθηκε από μια οικογενειακή διαφωνία σε πολιτικό σκάνδαλο, με επίκεντρο το ζήτημα της ικανότητας της ηλικιωμένης μητέρας να επιβλέπει τον πλούτο της οικογένειας.

Πρόσφατα, το Netflix Inc. κυκλοφόρησε ένα ντοκιμαντέρ τριών μερών με τίτλο «L’Affaire Bettencourt», που εξιστορεί το έπος και παρουσιάζει την εμπλοκή ενός πρώην Γάλλου προέδρου μαζί με μυστικές ηχογραφήσεις που έγιναν από έναν μπάτλερ.

Η L’Oréal γνώρισε σημαντική ανάπτυξη τη δεκαετία που προηγήθηκε της πανδημίας, μόνο για να αντιμετωπίσει μια οπισθοδρόμηση κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, όταν τα μέτρα lockdown οδήγησαν σε μειωμένη χρήση μακιγιάζ. Στη συνέχεια, η εταιρεία γνώρισε ταχεία ανάκαμψη καθώς οι καταναλωτές επιδόθηκαν σε είδη πολυτελείας, με αποτέλεσμα την αύξηση των μετοχών κατά 35% φέτος.

Ο αναλυτής της Consumer Edge Research, Brett Cooper, προτείνει ότι η μετοχή της εταιρείας ενδέχεται να σημειώσει άλλη αύξηση 12% το επόμενο έτος, αποδίδοντας αυτή τη δυνητική ανάπτυξη στην ανθεκτικότητα που επιδεικνύει η L’Oréal λόγω της διαφοροποιημένης γκάμα προϊόντων και της παγκόσμιας παρουσίας της.

Γενικά, η Bettencourt Meyers υπηρετεί ως πρόεδρος της εταιρείας χαρτοφυλακίου της οικογένειάς της, Téthys, επιβλέποντας το μερίδιο της L’Oréal. Ο σύζυγός της, Jean-Pierre Meyers, κατέχει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Το 2016, το ζευγάρι ίδρυσε τη θυγατρική Téthys Invest SAS, εστιάζοντας σε επενδύσεις σε τομείς που δεν ανταγωνίζονται άμεσα την κύρια εταιρεία.

Με στόχο «άμεσες μακροπρόθεσμες επενδύσεις σε επιχειρηματικά έργα», ο Διευθύνων Σύμβουλος της Téthys Invest, Alexandre Benais, φέρνει την τεχνογνωσία του ως πρώην επενδυτικός τραπεζίτης στη Lazard Ltd.

Η Téthys Invest πραγματοποίησε πρόσφατα αξιόλογες εξαγορές, συμπεριλαμβανομένου ενός μεριδίου στη γαλλική ασφαλιστική εταιρεία April Group. Τον περασμένο χρόνο, εισήλθε στη βιομηχανία της μόδας με μια επένδυση στην μάρκα Sezane, και έγινε επίσης μέτοχος στη γαλλική εταιρεία ιδιωτικών νοσοκομείων Elsan. Η εταιρεία υποστηρίζεται οικονομικά εν μέρει από μερίσματα της L’Oréal.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας