Myrmex: Η ελληνική εταιρεία της Silicon Valley που αλλάζει το e-grocery

Myrmex: Η ελληνική εταιρεία της Silicon Valley που αλλάζει το e-grocery

5c3c40c2e7224ebdbdd35e086b4c0b4c

Φανταστείτε έναν κόσμο όπου θα μπορείτε να παραλαμβάνετε τα προϊόντα που παραγγείλατε με τον τρόπο που κάνετε την ανάληψη των μετρητών σας από τα ATM. Αυτό υπόσχεται η Myrmex Inc., μια εταιρεία με ελληνικές ρίζες, έδρα στη Silicon Valley και κέντρο έρευνας και τεχνολογίας στην Αθήνα, η οποία φιλοδοξεί να αλλάξει τον τρόπο που λιανέμποροι και καταναλωτές αλληλοεπιδρούν στις διαδικτυακές παραγγελίες στην αγορά του e-grocery.

Η Myrmex Inc., που ιδρύθηκε το 2015 από τους μηχανικούς Γιάννη Κανέλλο και Ορέστη Φενέκο, έμπειρους σε θέματα βιομηχανικών αυτοματισμών και ρομποτικής, υπόσχεται στους καταναλωτές την παραλαβή των online παραγγελιών τους από συγκεκριμένα pickup σημεία. Η καινοτομία όμως βρίσκεται πίσω από το στήσιμο και τη λειτουργία των pickup σημείων.
Το σύστημα που έχει αναπτύξει και το οποίο έχει κατοχυρώσει με δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας από το US Patent and Trademark Office, διασφαλίζοντας τις καινοτομίες της εταιρείας διεθνώς, αποτελείται από αυτοκινούμενα ρομποτικά οχήματα και ρομποτικούς βραχίονες και λειτουργεί αδιάκοπα και αυτόματα, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα.
Αυτό δίνει τη δυνατότητα αφενός στους καταναλωτές να παραλαμβάνουν τα ψώνια τους, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε όποιο pickup store διαθέτει η αλυσίδα σούπερ μάρκετ που έκαναν την online παραγγελία τους, και αφετέρου δίνει τη δυνατότητα στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ να “αποδεσμεύσουν” πόρους, καθώς μειώνεται το κόστος διανομής, αλλά και χώρους προκειμένου να εξυπηρετήσουν καταναλωτές σε περιοχές που σήμερα δεν έχουν παρουσία, χωρίς να χρειάζεται να δημιουργήσουν μεγάλες εγκαταστάσεις.
Αυτό που χρειάζεται είναι να βρουν έναν χώρο, λίγων τετραγωνικών μέτρων, που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τις παραγγελίες της περιοχής, ή να αποδεσμεύσουν χώρο σε υπάρχοντα καταστήματά τους για να δημιουργήσουν τα pickup σημεία τους.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε το παρακάτω βίντεο για να καταλάβετε καλύτερα τι κάνει η Myrmex.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.

Ίσως σας ενδιαφέρει