Τι είναι οι επιχειρήσεις B2G;

Τι είναι το Business To Government (B2G);

Business to Government (B2G), επίσης γνωστό και ως Βusiness to Αdministration (B2A), είναι ένα επιχειρηματικό μοντέλο όπου μια επιχείρηση πουλά προϊόντα, υπηρεσίες ή πληροφορίες στο κράτος ή στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Το B2G είναι ένα από τα τρία βασικά επιχειρηματικά μοντέλα: επιχείρηση σε καταναλωτή (B2C), επιχείρηση σε επιχείρηση (B2B) και επιχείρηση προς κυβέρνηση (B2G). Από αυτά τα μοντέλα προκύπτουν και κάποια άλλα όπως το επιχειρηματικό μοντέλο B2B2C.

Αντίστοιχα υπάρχει και το επιχειρηματικό μοντέλο G2B (κυβέρνηση προς επιχείρηση), που είναι το αντίθετο. Αυτό σημαίνει κρατικές πωλήσεις υπηρεσιών, προϊόντων και πληροφοριών σε επιχειρήσεις.

Τι είναι το μάρκετινγκ B2G;

Το μάρκετινγκ B2G, ή απλώς μάρκετινγκ του δημόσιου τομέα, περιλαμβάνει τη χρήση έντυπων, ψηφιακών, εκδηλώσεων και άλλων τύπων μάρκετινγκ για την επικοινωνία των προϊόντων και των υπηρεσιών που διαθέτει μια επιχείρηση για την κυβέρνηση.

Πως ξεκινάει η σχέση επιχείρησης B2G και κράτους

Η κυβέρνηση συνήθως ξεκινά προσδιορίζοντας τις ανάγκες της και κοινοποιώντας τις στο κοινό. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω του ετήσιου προϋπολογισμού, των αιτήσεων για προσφορές και άλλων τύπων αιτημάτων.

Συνήθως, ένα κυβερνητικό έργο δημοσιεύεται προκειμένου να λάβει προσφορές από επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να κερδίσουν τη σύμβαση.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στα επιχειρηματικά μοντέλα B2G

Οι επιχειρήσεις που συνηθίζουν να αλληλεπιδρούν με άλλες επιχειρήσεις ή απευθείας με τους καταναλωτές αντιμετωπίζουν συχνά απροσδόκητα εμπόδια όταν εργάζονται με κυβερνητικές υπηρεσίες.

Οι κυβερνήσεις τείνουν να χρειάζονται περισσότερο χρόνο από τις ιδιωτικές εταιρείες για να εγκρίνουν και να αρχίσουν να εργάζονται σε ένα συγκεκριμένο έργο. Τα επίπεδα ρύθμισης μπορούν να επηρεάσουν τη συνολική αποτελεσματικότητα της διαδικασίας ανάθεσης.

Οι επιχειρήσεις μπορεί να διαπιστώσουν ότι οι κρατικές συμβάσεις συνεπάγονται επιπλέον έγγραφα, χρόνο και έλεγχο. Υπάρχουν όμως και πλεονεκτήματα στην παροχή αγαθών, υπηρεσιών και πληροφοριών στο δημόσιο τομέα.

Οι κρατικές συμβάσεις είναι συχνά μεγάλες και πιο σταθερές από την ανάλογη εργασία του ιδιωτικού τομέα. Μια εταιρεία με ιστορικό επιτυχημένης σύμβασης είναι συνήθως ευκολότερο να αναλάβει και επόμενες συμβάσεις με το κράτος.

Διαβάστε επίσης: Γιατί το B2B είναι το νέο B2C – Ο ρόλος τους στην κυκλική οικονομία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Γίνε συνδρομητής στο κανάλι μας στο Youtube !