Ο μεγαλύτερος Πωλητής στον κόσμο

Ο μεγαλύτερος Πωλητής στον κόσμο

Ο μεγαλύτερος Πωλητής στον κόσμο

Ο “μεγαλύτερος Πωλητής στον κόσμο” είναι ένα υπέροχο βιβλίο το οποίο διάβασα για πρώτη φορά πριν από 3 χρόνια.

Το έπιασα ξανά σήμερα στα χέρια μου. Μιας και είμαι μεσίτης στην Θεσσαλονίκη, ήθελα να ξεκινήσω την χρονιά μου με ένα θετικό βιβλίο και ένα βιβλίο που να μοιάζει σαν μυθιστόρημα, και νομίζω ότι αυτό ήταν μια από τις καλύτερες επιλογές μου!

Ο μεγαλύτερος πωλητής στον κόσμο είναι η ιστορία επιτυχίας ενός μικρού σταβλίτη, ο οποίος δούλευε για τον τότε μεγαλύτερο πωλητή στον κόσμο και μια μέρα του είπε την πρόθεσή του, ότι ήθελε να χτίσει μια αυτοκρατορία μεγαλύτερη από αυτή που ήδη υπήρχε!

Καθώς διαβάζετε αυτή την ιστορία, πρόκειται να δείτε τον εαυτό σας πολλές φορές στις προτάσεις του Og Mandino και ας ελπίσουμε ότι θα είναι κάτι καλό και όχι κάτι κακό…

“Η αποτυχία ποτέ δεν θα με καταβάλει αν η απόφασή μου να επιτύχω είναι αρκετά ισχυρή”.

Ο μεγαλύτερος πωλητής στον κόσμο

Ο μεγαλύτερος Πωλητής στον κόσμο: Καλές συνήθειες

Είμαστε σκλάβοι των συνηθειών μας. Επομένως γιατί να μην βάλουμε μόνο καλές συνήθειες στην ζωή μας και να την υπηρετούμε με πίστη, αφοσίωση και προσήλωση;

Για κάθε κακή συνήθεια που έχουμε στην ζωή μας, μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με μία καλή και ενδυναμωτική, με μία συνήθεια που θα μας αναπτύσσει συνεχώς και δεν θα μας καταστρέφει σιγά σιγά…

Ο μεγαλύτερος Πωλητής στον κόσμο: Θα επιμείνω μέχρι να πετύχω, κάθε ήχος του όχι με οδηγεί όλο και πιο κοντά στο ΝΑΙ!

Πλέον δεν μπορώ να πάρω τα όχι προσωπικά. Κατανοώ ότι είναι μέρος της δουλειάς, όπως επίσης κατανοώ ότι το να θέλεις να ακούς ΝΑΙ συνέχεια, είναι κάτι ουτοπικό, κάτι που δεν πρόκειται να συμβαίνει συχνά.

Ας αφήσουμε λοιπόν τις φοβίες μας. Τις περιοριστικές μας πεποιθήσεις. Αλλά και το τι θα πουν οι άλλοι στην άκρη, και ας κάνουμε την δουλειά που πρέπει να κάνουμε.

Κάπου ανάμεσα σε όλα αυτά τα όχι, κάπου εκεί, θα πρέπει να βρίσκεται και ένα ΝΑΙ. Και όσα περισσότερα όχι ακούς, συνέχισε σε παρακαλώ.

Είναι ένα ακόμα σημάδι. Ένα ακόμα σημάδι ότι βρίσκεσαι κοντά σε ένα ΝΑΙ.

Ο μεγαλύτερος Πωλητής στον κόσμο: Θα γίνω κύριος των συναισθημάτων μου

Όπως λέει και ο Og Mandino: “Αδύναμος είναι εκείνος που επιτρέπει στις σκέψεις του να κυβερνούν τις πράξεις του. Δυνατός είναι εκείνος που αναγκάζει τις πράξεις του να κυβερνούν τις σκέψεις του”.

Δεν γίνεται να θέλεις να πετύχεις αλλά και να είσαι υπηρέτης των συναισθημάτων σου, καθώς αυτά τα δύο κάπου συγκρούονται.

Θα έρθουν μέρες που θα είσαι ίσως περισσότερο ευάλωτος και ευαίσθητος.

Αλλά δουλειά σου, είναι να πράττεις φορώντας τις παρωπίδες που θα εμποδίσουν τα συναισθήματά σου να πάρουν τον έλεγχο!

ΔΕΝ γίνεται αφήνεις τα συναισθήματά ΣΟΥ να περνάνε στους πελάτες σου!

Ένα συμπέρασμα

Έχει μείνει μαζί μου μια φράση. Λέει ότι ο καθένας μας είναι τεράστιος πωλητής γιατί έχει καταφέρει να “πουλήσει” στον εαυτό του ότι δεν μπορεί να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα.

Όπως καταφέραμε να το κάνουμε αυτό, σίγουρα μπορούμε να “πουλήσουμε” στον εαυτό μας ότι μπορούμε να κάνουμε τα όνειρά μας να συμβούν…

“Δεν πρέπει να αφήνεις ένα όνειρο να περιμένει”.

Σήμερα είναι η τελευταία μέρα που έκανες την δουλειά σου και απέδωσες λιγότερο από αυτό που μπορούσες να δώσεις.

Από αύριο ξημερώνει μια καινούργια μέρα, μαζί με την ευκαιρία να γίνεις ένας ακόμα μεγαλύτερος αλλά και καλύτερος πωλητής.

Για περισσότερα βιβλία αλλά και περιεχόμενο αυτοβελτίωσης, ακολούθησέ με στην σελίδα μου Johnny & Books.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Γιάννης Κύρτσης

Φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, σύμβουλος ακινήτων στην Liberty Real Estate, αρθρογράφος, Content Creator και δημιουργός της σελίδας Johnny&Books. Αρθρογραφεί στο Business Review Greece για Βιβλία, Αυτοβελτίωση και ορολογίες επιχειρηματικότητας και οικονομίας. Ένας νέος με μεγάλο πάθος για τα βιβλία, καθώς αυτά του άλλαξαν την ζωή, με όνειρο να μεταδώσει αυτή την τρέλα στους ανθρώπους γύρω του κάνοντάς τους καλύτερους!