5 βήματα για καλές πρώτες εντυπώσεις!

5 βήματα για καλές πρώτες εντυπώσεις!

5 βήματα για καλές πρώτες εντυπώσεις

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μαζί τα 5 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να κάνεις καλές πρώτες εντυπώσεις. Σ’ αυτά τα πρώτα 10 δευτερόλεπτα, πρέπει να κάνουμε αυτά τα 5 πράγματα. Αν τα κάνουμε σωστά, θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε την αρμονία που νιώθουν οι άλλοι μαζί μας και θα τους οδηγήσουμε εκεί όπου που θέλουμε.

Σύμφωνα με τον Tom Hopkins, τις περισσότερες φορές, οι άνθρωποι θα είναι αυτό που περιμένουμε να είναι, επειδή η συμπεριφορά μας, τους στέλνει ένα σαφές μήνυμα για αυτά που σκεφτόμαστε για αυτούς.

Πάμε μαζί λοιπόν να δούμε τα 5 βήματα!

5 βήματα για καλές πρώτες εντυπώσεις, Μέρος 1ο – Πριν γίνει η επαφή

Βήμα #1: Χαμόγελο, πλατύ και βαθύ

Την πρώτη φορά που συναντάτε κάποιον, το χαμόγελο ακτινοβολεί ζεστασιά. Αν δεν χαμογελάτε καθόλου ή αν το κάνετε σαν να γίνεται από υποχρέωση, ο άλλος θα θέλει να σας αποφύγει και ανάμεσά σας θα εξυψωθεί ένα τείχος αμφιβολίας, φόβου και έλλειψης εμπιστοσύνης από τα 2 πρώτα δευτερόλεπτα.

Να θυμάστε, οι μεγαλύτερες φιλίες ξεκίνησαν με ένα χαμόγελο. Επομένως, χαμογελάστε!

Βήμα #2: Κοιτάξτε τους στα μάτια

Μέσω αυτής της κίνησης, θα δημιουργήσετε εμπιστοσύνη. Οι άνθρωποι συνήθως όταν κοιτάζουν αλλού το κάνουν είτε επειδή λένε ψέματα, είτε επειδή κάτι μας κρύβουν. Είσαι σίγουρος πως θέλεις να στείλεις αυτό το μήνυμα για πρώτη εντύπωση;

5 βήματα για καλές πρώτες εντυπώσεις, Μέρος 2ο – Αφού γίνει η επαφή

Βήμα #3: Πείτε ένα “γεια σας” ή κάτι παρόμοιο

Αναλόγως την περίσταση, μπορείτε να χαιρετήσετε με τις παρακάτω φράσεις:

  • Γεια.
  • Γεια σας.
  • Χαίρετε.
  • Πώς είστε;
  • Καλημέρα/Καλησπέρα.
  • Ευχαριστώ που με δεχτήκατε.

Αν όμως ξέρετε και το όνομα του ανθρώπου που πρόκειται να συναντήσετε, αποκαλέστε τον με το όνομά του. Αν όμως δεν γνωρίζετε το όνομά του, μην βιαστείτε να το μάθετε, καθώς μπορεί να πιέσετε με αυτόν τον τρόπο τον άνθρωπο που βρίσκεται απέναντί σας.

Βήμα #4: Σφίξτε τα χέρια – χωρίς όμως να θέλετε να του σπάσετε το χέρι!

Σφίξτε τα χέρια, αλλά με τον σωστό τρόπο.

Οι περισσότεροι άνθρωποι εκεί έξω κάνουν το εξής λάθος όταν πρόκειται να κάνουν μια χειραψία για πρώτη φορά με κάποιον άγνωστο. Μόλις δουν το χέρι, ορμούν και αρχίζουν να το ταρακουνάνε σα να θέλουν να το ξεκολλήσουν. Για να μην φανείτε αδέξιοι, βάλτε όση δύναμη βάζετε σε μια κανονική ήπια χειραψία με τους φίλους σας. Δεν χρειάζεται μετά από κάθε χειραψία ο άνθρωπος που έχετε απέναντί σας να μετράει πόσα κόκκαλα του σπάσατε…

Η άντληση της εμπιστοσύνης και της ειλικρίνειας γίνεται με αυτόν τον τρόπο: Πρέπει να πιάσετε ολόκληρο το χέρι του άλλου και να το σφίγγετε σύντομα και σταθερά, ούτε εντελώς σφιχτά αλλά ούτε εντελώς χαλαρά.

Βήμα #5: Το όνομά σας σε αντάλλαγμα του δικού τους

Οι χειραψίες μάλιστα είναι ο καλύτερος τρόπος για να συστηθείτε. Δώστε λοιπόν το χέρι σας και πείτε κάτι σαν αυτό: “Καλημέρα σας, ονομάζομαι Γιάννης Κύρτσης και είμαι σύμβουλος ακινήτων στην εταιρεία Χ. Βεβαιωθείτε ότι ο άλλος άκουσε το όνομά σας σωστά. Βεβαιωθείτε επίσης ότι και εσείς ακούσατε το όνομα του ανθρώπου που έχετε απέναντί σας σωστά.

Εν κατακλείδι:

Και αυτά ήταν τα 5 βήματα για να κάνεις καλές πρώτες εντυπώσεις. Η πρώτη εντύπωση μετράει, και μην ξεχνάς, πολλές φορές, ίσως να είναι και η τελευταία.

Αν σου άρεσε το σημερινό άρθρο και θέλεις να βλέπεις περισσότερα βιβλία, κάνε με follow στην σελίδα μου στο Instagram.

Πηγή: Πωλήσεις για πρωτάρηδες – Tom Hopkins, εκδόσεις Κλειδάριθμος

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Γιάννης Κύρτσης

Φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, σύμβουλος ακινήτων στην Liberty Real Estate, αρθρογράφος, Content Creator και δημιουργός της σελίδας Johnny&Books. Αρθρογραφεί στο Business Review Greece για Βιβλία, Αυτοβελτίωση και ορολογίες επιχειρηματικότητας και οικονομίας. Ένας νέος με μεγάλο πάθος για τα βιβλία, καθώς αυτά του άλλαξαν την ζωή, με όνειρο να μεταδώσει αυτή την τρέλα στους ανθρώπους γύρω του κάνοντάς τους καλύτερους!