Bed Bath & Beyond: Γιατί χρεωκόπησε;

Bed Bath & Beyond: Γιατί χρεωκόπησε;

Πως χρεωκόπησε η Bed Bath & Beyond;

Η Bed Bath & Beyond (BBBY), ο ένας από τους μεγαλύτερους λιανοπωλητές οικιακών ειδών, κήρυξε πτώχευση μετά από μήνες προβλημάτων και έχοντας λάβει ολοένα και πιο απελπισμένα μέτρα για να βρει αρκετά μετρητά για να παραμείνει στη ζωή.

Η εταιρεία υπέβαλε αίτηση πτώχευσης στο Κεφάλαιο 11 στο Νιου Τζέρσεϋ την Κυριακή, ξεκινώντας τη διαδικασία εκκαθάρισής της. Η εταιρεία έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 240 εκατομμυρίων δολαρίων.

Με την χρηματοδότηση αυτή, σχεδιάζει να καλύψει τα έξοδα των εργασιών της στα σχεδόν 500 καταστήματά της κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πτώχευσης.

«Εκτιμούμε βαθύτατα τους συνεργάτες μας και τους πελάτες μας που εξυπηρετούμε και παραμένουμε σταθερά αποφασισμένοι να τους εξυπηρετήσουμε σε όλη αυτή τη διαδικασία», δήλωσε η CEO Sue Gove σε ανακοίνωσή της. «Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε επιμελώς για να μεγιστοποιήσουμε το όφελος όλων των ενδιαφερομένων».

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το μέλλον της Bed Bath & Beyond; / TODAY

Πως φτάσαμε σε αυτή την απόφαση;

Η Bed Bath & Beyond, κάποτε μια ακμάζουσα εταιρεία λιανικής πώλησης οικιακών ειδών, αγωνίστηκε να προσαρμοστεί σε ένα μεταβαλλόμενο τοπίο λιανικής που κυριαρχείται από το ηλεκτρονικό εμπόριο και καταστήματα όπως το Amazon (AMZN).

Τα δεινά της εταιρείας επιδεινώθηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας. Τα φυσικά καταστήματα μετατράπηκαν σε “λάκκους” χρημάτων και τα προβλήματα της αλυσίδας εφοδιασμού προκάλεσαν “όλεθρο” στη διαχείριση αποθεμάτων.

Η εταιρεία έχει στείλει φωτοβολίδες εδώ και μήνες. Η εταιρεία προειδοποίησε για πρώτη φορά για χρεοκοπία τον Ιανουάριο, καθώς οι διευρυνόμενες τριμηνιαίες ζημίες και οι αρνητικές ταμειακές ροές έθεσαν υπό αμφισβήτηση την «ικανότητά της να συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά».

Η Bed Bath & Beyond έχασε μια πληρωμή τόκου 25 εκατομμυρίων δολαρίων τον Φεβρουάριο, βυθίζοντας τις μετοχές της σχεδόν κατά 50%.

Η εταιρεία μπόρεσε να πληρώσει εντός της περιόδου χάριτος του ενός μηνός. Με αυτό τον τρόπο, απέφυγε να αναγκαστεί να πληρώσει αμέσως ολόκληρο το χρέος του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Τον ίδιο μήνα, προσπάθησε να πουλήσει μετοχές και τίτλους εγγύησης αξίας έως και 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε μια ύστατη προσπάθεια να στηρίξει τα οικονομικά της. Παρόλο αυτά, η πώληση ακυρώθηκε στα τέλη του περασμένου μήνα, αφού πέτυχε μόνο ένα κλάσμα του στόχου.

Επιπλέον, η ξεκίνησε μια προσφορά «στην αγορά» μετοχών έως και 300 εκατομμυρίων δολαρίων. Όμως, μέχρι τα μέσα Μαρτίου, η τιμή της μετοχής της εταιρείας είχε πέσει κάτω από το 1 δολάριο για πρώτη φορά από το 1992, το έτος της IPO της.

Η εταιρεία επρόκειτο να πραγματοποιήσει ειδική συνεδρίαση για τους μετόχους τον Μάιο για να εγκρίνει μια αντίστροφη διάσπαση μετοχών.

Πηγή: Investopedia

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Phaedon Wallace

Τελειόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Marketing και αρθρογράφος στο Business Review Greece. Αρθρογραφεί με τετραετή εμπειρία κυρίως για θέματα productivity, marketing και ψυχολογίας. Επιπλέον, διαθέτει εμπειρία σε social media management και SEO. Κατέχει πτυχία Αγγλικών, Γερμανικών και Ιταλικών. Είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει η αναζήτηση, αναγνωρίζει την σημασία της ψυχικής υγείας, του αρέσει η ομαδική δουλειά, είναι υποστηρικτικός και δεν παύει να εξελίσσεται τόσο στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, όσο και στην καθημερινή του ζωή.